Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Recenze (1 261)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Avengers jsou čirá demence a nuda. Tohle přišlo vhod. Trochu změna a invence. Hezký triky, fajn nápad, na pohled působivé. Navíc i docela vtipné. Benedict to zahrál velmi kvalitně. Byl mi velmi sympatický. Konečně něco z komiksových předělávek, co nebyla jen podělávka. ()

M.Myers 

všechny recenze uživatele

Scott Derrickson mě podruhé přesvědčil, že pokud uhne ze svého silnějšího žánru hororu a vydá se cestou komerční scifi, dopadne to poněkud rozpačitě. Mnozí zmiňují perfektní vizuál, já bych však napsal přeplácaný digitální bordel. Když se začne záhy ohýbat realita, vypadá to ještě pěkně a v kině opravdu dechberoucí, oproti tomu záběry z temné dimenze na mě působili jako špatný vtip. Schopnostem se samotný Strange naučil až moc rychle jako nějaký suverén. Jo on to vlastně všechno vyčetl z té knihovny. Já nevím, na rovinu... Prostě mě to celý přišlo jako hrozná kravina. Za mě zklamání a důkaz, že Derrickson by se měl zase vrátit do světa hororu. ()

DEADMANincCZ 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nějak neočekával a na druhou stranu se nedá říct, že bych něco extrémního dostal. Ale jako sólovka to víceméně funguje, hlavně nápady s přetvářením reality byly úžasný. Benedict je frajer, ale to je už dlouho. Strange bych si představoval spíš v Avengers. Uvidíme, co předvede v třetím Thorovi. Váhal jsem mezi 3-4*, ale vzhledem k tomu, že nevim, proč bych si ten film měl pustit podruhý, zůstávám u 3*. ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších zážitkov v kine, najmä vďaka IMAX 3D. Rovnako aj jeden z top Marvel Origins. A "vinníkom" je nielen charismatický Benedict ale hlavne ukolísaná réžia. A pritom stratiť sa v jendotlivých scénach by bolo tak ľahké. Vizuálny orgazmus ! 5***** a 82,018% ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Co se týče hodnocení jsem asi nefér vůči jiným filmům. ale je mi to jedno. Vizuál je prostě úžasný v každém směru. Takhle nějak měl vypadat Inception. Krásná ukázka, že se stále dá vymýšlet něco nového a originálního. Samozřejmě je tu spoustu věcí co bych normálně kritizoval, ale prostě nechci. The End 90% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ďalšia (samostatná) časť Marvelovskej ságy celkom solídne rozširuje už aj tak dosť neprehľadný (celkový) dej. Na filmu Doctor Strange by som vyzdvihol hlavne to, že nie je zbytočne predlžený a ide rovno na veci. Tzv. „Inception“ efekty fungujú dobre a aj samotný príbeh je pútavý (aj keď neobsahuje veľké „inovácie“). Hra B. Cumberbatcha je skvelá a elegantná (a bol dobrou voľbu na rolu Dr. Stranga), ale bez prekvapenia. Prečo? Lebo to isté vidíme v „modernom Sherlock“. Takže „mal jednoduchú úlohu“. Bol by oveľa zaujímavejší venovať (ešte väčšiu) pozornosť na zachytenie „premeny“ osobnosti Doctora Strange z doktora/vedca na „čarodejníka“. Dobrá rola pre T. Swinton a pre R. McAdams mám stále slabosť. Osobné hodnotenie: 77% (***) ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Další marvelovka, která patří mezi ty povedenější, ať už obsazením hlavní role, přehledně nasnímanou akcí nebo fungujícími humornými momenty. Až na ten až nechtěně vtipný multikulturní mišmaš a vykradení nápadů z několika jiných filmů dobré :-) 75% ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi bohužel vůbec nesedlo a co víc vůbec mi tam nesedl Cumberbatch a to ho mám celkem rád. Magie se zde pohybovala na hraně trapnosti, efekty se měli tvůrci inspirovat u Warcraftu, tohle neustálé malování kruhů byl úlet. Příběh průměrný a postavy těžce neosobní. Několik vtipů a soubojů fajn. Snad po některém dalším shlédnutí hodnocení zvednu, ale zatím necelých 65% ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Těch filmů podle komiksáren už je tolik, že se to slívá v jednu velkou barevnou šmouhu. Ani Doctor Strange nepřišel s ničím dechberoucím, je to prostě průměrná barevná omalovánka. Hergot, ale když dokázal vrtat s časem, proč nezachránil opravdu, ale opravdu ošklivou Tildu?? ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

A tak nebylo to špatné, ale řekla bych, že v záplavě různých komiksových adaptací se film v zásadě ztratí, a to i přes docela známá jména. Na jedno pokoukání a odreagování se dobré, ale brzy se vykouří z hlavy. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Zvlastny,ale zaroven zaujimavy sci-fi film,ktory ma celkom zaujal,mam rad,ked je namet netradicny,herci to zahrali fajn,takze davam za 4 hviezdicky...:-) ()

skeptic 

všechny recenze uživatele

Fajn blockbuster, dobrá zábava. Vizuálne je to jedná veľká mozaika. Niektorý "majstri" ohýbajú priestor, Doctor Strange čas... Nechýbajú tomu typické hlášky, klasicky (predvídateľne) načŕtnuté dejovo - humorné schémy (napr. knihovník, ktorý sa nikdy nezasmeje Strange-ovím vtipom, aby to nakonci urobil). Ako už spomínali iný chýba výraznejší záporak - Mikkelsen pôsobí ako pešiak; a ten druhý je po väčšinu času príliš "abstraktný". Inak spokojnosť. 75 - 80% ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem netknutá komiksy a jsem fanoušek pouze filmových verzí marvelovského (i DC) světa, Doctor Strange pro mě byl úplně nový hrdina. Z toho důvodu jsem s filmem naprosto spokojená, protože jsem se dozvěděla, jak se hrdina stal hrdinou a jak se nakonec stal tím úplně největším hrdinou. Cumberbatche mám ráda a za jeho obsazení do této role jsem moc vděčná. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Doctor Strange přecijen a naštěstí povětšinou vybočuje y marvelovské stereotypní šablony a vinu na tom nesou nejenom solidní herci. Zástup Cumberbitches se asi zase o něco rozšíří a není divu, protože Benedict je tady opět výborný a není sám. Je opakovaně, ostatně jako skoro u každé marvelovky, škoda, že zase máme nevýrazného záporáka a zamrzí to dvojnásob, když ho hraje Mads Mikkelsen. Veskrze pozitivní zážitek ale neustále bičuje vypiplaná vizuální stránka a je vidět, že Scott Derrikson už jako režisér pár solidních zářezů za sebou má. Obrazově jde určitě, když odmyslím sérii X-Menů, o nejnápaditější Marvel komiks posledních dvou let. Příběh je sice přes komiksový kopírák, ale opět se potvrzuje, že to není jen o hercích, ale především o režisérovi. O kvalitním režisérovi a tím Scotty bezesporu je. Velké mínus, ale vidím u Marvelu obecně. Mě nevadí u filmu vypnout mozek, ale vadí mi necítit žádné emoce, i kdyby to mělo být čisté nasrání :-). 75% ()

Vodny 

všechny recenze uživatele

Marvelovky, moderní filmové pohádky pro děti i dospělé. Nikdy jsem je moc nemusel, protože jsem je nikdy příliš "nestudoval" a celé to universum všemožných postav s nadpřirozenými schopnostmi mi přišlo zamotané a komplikované. Vždycky jsem si říkal, co tam dělá tamta postava, proč tenhle bojuje s tamtím a co bylo před 1000 lety, než se "Thor" vyklubal na svět? Hmm. Tahle Marvelovka je ale ve své podstatě až primitivní a víte co, mě to vůbec nevadí. Naopak, popkornová záležitost je to jako řemen s mistrně zvládnutými triky, špetkou arogantního humoru a jako vždy smyslu pro spravedlnost. Proč mi to mělo být složité, když to může být tak jednoduché? Více takových jednohubek, kde člověk nemá pocit, že musí "ovládnout" a pochopit, oč ve filmu potamžo v celém komiksovém universu jde, ale kde se nechává unášet jednou trikově vytříbenou scénou za druhou. ()

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama