Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • USA Suicide Squad (více)
Trailer 5
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternativní 111 min)

Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. (Freeman Ent.)

Zajímavosti (75)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 325,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 749,2 mil. (NIRO)
  • Ve filmu zazní slavný "WOW" mem od belgického šlágrového zpěváka Eddyho Wallyho v momentě, kdy Harley Quinn (Margot Robbie) bojuje s mutanty uvnitř budovy. (Kvidoland)
  • Ve filmu se objeví budova s názvem "John F. Ostrander Federal Building", tedy Federální budova Johna F. Ostrandera. Jde o odkaz na Johna Ostrandera, který napsal původní komiks „Suicide Squad“ z 80. let 20. století. (Kvidoland)
  • Jared Leto (Joker) v rámci přípravy na svou roli strávil mnoho hodin s dlouholetými pacienty psychiatrické léčebny, kteří spáchali hrůzné zločiny. (Duoscop)
  • Při natáčení filmu se Margot Robbie (Harley Quinn) naučila zadržet dech pod vodou na pět minut. (Nikar)
  • Natáčelo se od 13. dubna do 24. srpna 2015 a v květnu 2016 v Kanadě, v Kalifornii a Illinois v USA a na Kostarice. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. srpna 2016 v New Yorku. (Varan)
  • Postava Harley Quinn (Margot Robbie) se poprvé objevila v animovaném seriálu Batman (od r. 1992) v epizodě Joker's Favor. Do hlavní komiksové kontinuity však byla zařazena až v roce 1999 v komiksovém sešitě "Batman: Harley Quinn". Krátká scéna z filmu, ve které Harley tančí s Jokerem (Jared Leto), je identická s obálkou tohoto čísla. (TwoFace)
  • Rick Flag (Joel Kinnaman) nosí zbraň Heckler & Koch HK416. Zápěstní zbraně Deadshota (Will Smith) vycházejí z pistolí Glock. (Adrai)
  • Nápis, který nosí Harley Quinn (Margot Robbie) na tričku, je "Daddy's Lil Monster" ("Tatínkova malá příšerka"). (Geralt z Rivie)
  • Závěrečné titulky obsahují ještě jednu scénu. (necisty)
  • Jared Leto (Joker) při hledání toho nejděsivějšího smíchu provedl jakýsi sociální experiment. Během natáčení v Torontu a New Yorku při svých procházkách městem zkoušel různé druhy smíchu na náhodné kolemjdoucí. Zkoušel najít druh smíchu, který by se lidem dostal pod kůži. (Jokerada)
  • Když Harley Quinn (Margot Robbie) krade kabelku, ve výkladní skříni visí trička s nápisem: "Si vis pacem para bellum", což znamená: "Když chceš mír, připravuj se na válku". (spacemaster)
  • Když Joker (Jared Leto) zvedá Harley Quinn (Margot Robbie) z chemikálií v chemičce, barva, která kolem nich je, má tvar srdce. Jde také o stejné barvy, jaké má logo DC Comicsu ve filmu, a o stejné barvy, jaké má Harley Quinn na vlasech. (spacemaster)
  • Scéna v chemičce se odehrává v Ace Chemicals, kde byl v komiksu stvořen Joker (Jared Leto). (spacemaster)
  • Harley Quinn (Margot Robbie) má na pravém předloktí červenočerné tetování, které je narážkou na její tradiční komiksový kostým. (spacemaster)

Související novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Reklama

Reklama