Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • USA Suicide Squad (více)
Trailer 1
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternativní 111 min)

Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. (Freeman Ent.)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (1 669)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ayer se čím dále zlepšuje, zpočátku dostal tři nekompromisní trojky a éjhle už má dvě pětky. Suicide Squad je pro mne nejlepší komix roku. Na nic se zde vůbec nečeká, začíná se skvělým úvodem, kde nás Ayer seznámí velmi stylově s celým týmem a poté je už Suicide Squad adrenalinová jízda až do konce bez žádného hluchého místa, s atraktivním vizuálem, přehlednou a luxusní akcí( Vůbec nevadí, že film není Rko, záporáci nejsou lidé- není krev, takže se zde porcuje a řádí o sto šest)- Hvězdami týmu je sexy střelená Harley Quinn, která dráždí, svádí jedna radost a sledovat jí dodává filmu řádné vzrůšo, úžasný je i Will Smith aka Deadshot, kterého snad poprvé vidím za drsňáka a jeho scéna v Ultimate módu, kde vyřídí asi 50 nepřátel sám pomocí svých elitních zkušeností mi bralo dech. Zbytek týmu příliš neoslní, svými schopnostmi zaujme jen Diablo, zbytek je zde jaksi navíc, ale nepřekáží ani jeden. Škoda, že Joker nebyl hlavním záporákem, poněvadž neodváděl vůbec špatnou práci, ale i samotná Enchantress se svým bráchou dokázali udělat slušnou neplechu. Atmosféra filmu je správně temná, hlášky jakžtakž fungují, soundtracky jsou perfektní a potěšil i Batman. No nemám příliš, co vytýkat, po dlouhé době mi zářily oči radostí v kině a to potřeba ocenit řádnou pětihvězdou. Bral bych sólovku úplně s každým zde. 85% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Is this the real life? Is this just fantasy? Vztah Ayera k Sebevražedné kohortě ovlivněné producentskými touhami po veselí na úkor temnoty, násilí a neučesanosti je vlastně stejný jako vztah Margot Robbie k elastickým velmi krátkým šortkám obalujícím pozadí Harley Quinn. Ví, že tak musí vypadat, aby na nich oko spočinulo a práce na obsahu evidentně vyžadovala nemálo úsilí. Jenže, i když jsou její, stejně ji nepatří.. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Klasicky perfektní efekty a vlastně i velice zdařilá režie, která z některých momentů těží maximum a to např. i za skvělého využití hudby. Bohužel scénář je slabý, a to obzvlášť ve své druhé polovině. Úvod, neboli představení postav je stylový a zábavný, jeden by skoro vzpomenul na Deadpoola, avšak jakmile se přiblížíme k vlastní zápletce, začne tragédie. Z prstu se vycucá random záporák, jedna zdlouhavá, šedivá lokace a série přestřelek, které mohou výstit jen jediným způsobem. Také mi vadilo, že film nebyl dostatečně odvážný, aby hlavní hrdiny vykreslil skutečně jako (bývalé) padouchy, opět je zdůrazněno, že každý je vlastně v jádru velice hodňoučký... Jinak ale stále nadprůměr a rozhodně pokořitel filmů jako Batman vs Superman, X-Men: Apokalypsa... 6/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo, je to zabavny, ale mohlo bejt i vic. Film sazi hlavne na cool look a zabavu a bohuzel se to dari jen nekdy. Rozjezd je super, rychla predstavovacka postav, i kdyz u nekterejch jsem si rikal, co tu vlastne delaj, kdyz nic moc neumi, jenze pak se to zasekne na hromade kecu, kdy je tu tak pul hodinovy hluchy misto, ktery clovek musi pretrpet, aby se dostal k akci. Ta mohla bejt i drsnej, ale zaporaci jsou docela fajn a dej zacne svizne odsejpat. Z hercu ocekavane potesi Smith a Robbie, prekvapive Courtney a Delevingne a naopak jsem byl lehce rozpacitej z Leta. Skoda, ze se tvurci bali vic odvazat, mohla to bejt pecka, takhle to uvazlo nekde na puli cesty, ale treba se pouci a druhej dil uz bude zaslouzena pecka. Ale za me i tak v zasade spokojenost. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Týmová jednorázovka s vystříleným náboji z trailerů. (nepsal jsem to tu už někdy?) První půlka filmu funguje jako sestřih nejdůležitějších momentů poslední seriálové sezony, vše co potřebujete vidět za pár minut a efektně. Postavy rozhodně mají charizma, ale vládnou rozhodně Will Smith a neskutečně sexy Margot Robbie. Bohužel Joker nefunguje, jak bych si přál a zajímal by mě přesně záměr Leta i Ayera. Druhá půlka už vychází ze základního příběhu "cesty z A do B a vyřešit problémy". Základní zápletka je opravdu tak jednoduchá, že to divák vlastně ani neřeší (proč taky, přišel se podívat na tu bandu špatných, kteří vlastně nejsou tak špatní....). Osobně jsem z filmu necítil nějaké větší ambice, než představit pár postav a pak zase utéct. Hezké na první podívání, bojím se, že zbytečné na druhé. Za hudbu velké plus, dlouho jsem se takhle nesmál už jen kvůli její kombinaci s obrazem. ()

Galerie (293)

Zajímavosti (75)

  • Když Joker (Jared Leto) zvedá Harley Quinn (Margot Robbie) z chemikálií v chemičce, barva, která kolem nich je, má tvar srdce. Jde také o stejné barvy, jaké má logo DC Comicsu ve filmu, a o stejné barvy, jaké má Harley Quinn na vlasech. (spacemaster)
  • Na kostýme Deadshota (Will Smith) je nápis "I am the light, the way" ("Ja som svetlo, ja som cesta"). Jedná sa o parafrázu slov Ježiša Krista z Evanjelia podľa Jána (Ján 14:6). (Janega)

Související novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Reklama

Reklama