Reklama

Reklama

VOD (1)

John Brennan má skvělý život. Pracuje jako středoškolský učitel, jeho manželka Lara je zubařka. Společně vychovávají malého syna, Luka. Jednoho dne však jejich idylka skončí zásahem policie u nich v domě. Policisté si násilím odvedou Laru s tím, že je obviněna z vraždy své nadřízené. Tu kdosi utloukl hasicím přístrojem na parkovišti budovy, ve které Lara pracovala. Náhodný svědek viděl Laru odjíždět vozem z místa, kde vzápětí našel mrtvolu zavražděné ženy. Proti Laře jsou nepřímé důkazy v podobě otisku prstů na hasicím přístroji a krvavé skvrny, kterou měla Lara na svém kabátě. Lara je na základě těchto nepřímých důkazů odsouzena k dvaceti letům vězení. Bohužel ani odvolání, ve které oba manželé doufají, nedopadne pro Laru dobře. Jenže John se s tím nesmíří. Ve chvíli, kdy se Lara pokusí o sebevraždu, se John rozhodne jednat. Sejde se s bývalým vězněm, kterému se kdysi podařilo utéci z jedné z nejlépe hlídaných věznic, a na základě informací, které z něho dostane, začne připravovat plán útěku Lary z vězení. Nejprve se snaží sehnat falešné dokumenty. Svou snahu nevzdá ani ve chvíli, kdy je okraden a zbit. Nakonec se mu falzifikátoři přihlásí sami, protože se o jeho snahách je najít dozvědí. John tedy získá velmi hodnověrné dokumenty, se kterými nebude problém odjet do zahraničí. Johnova snaha vyzkoušet falešný klíč přímo ve vězení mu způsobí nepříjemnou zkušenost, že ne vše, co si naplánoval, půjde tak lehce realizovat. Zjištění, že vězeňská správa plánuje Laru převézt do jiné věznice, urychlí Johnovy plány. John se již několik dnů snažil prodat dům, ve kterém rodina bydlela, jenže obchod se protáhl a teď hrozí, že rodina nebude mít prostředky na útěk. John tedy neváhá a přepadne místní drogové dealery. Přepadení se zvrhne ve chvíli, kdy jeden z dealerů nechce plnit Johnovy pokyny a už určitě nehodlá Johnovi dát své peníze. Dealer dokonce Johna napadne s pistolí. V krátké přestřelce John drogové dealery pozabíjí. Teď už má dostatek peněz nutných pro útěk. John se vloupá do sanitky, která převáží z vězení do biochemických laboratoří vzorky krve vězňů k rozborům. V autě vymění falešné výsledky za dosavadní Lařin kontrolní test (Lara trpí cukrovkou). Díky tomu vězeňská lékařka rozhodne převézt Laru urychleně do nemocnice. Toho John využije a Laru z nemocnice unese. John ví, že má jen omezený časový limit, než se policistům podaří zavřít město. To by znamenalo jediné - Laru i jeho by dřív nebo později policisté chytili. John proto spěchá z nemocnice s Larou pryč. To už má však v patách detektiva Nabulsiho z vražd s jeho týmem... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 087)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Originál jsem sice neviděl, ale zřejmě si jej seženu, protože tohle se mi sakramentsky líbilo. The Next Three Days je vydařený mix toho nejlepšího z Prison Breaku (co se týče zvratů) a Ctihodného občana (co se týče tempa a motivu). Hlavně v druhé půli filmu je tempo tak rychlé, že jsem místy až nevěřícně zíral. Faktem ale zůstává, že Paul Haggis mi potvrdil, že nezůstane režisérem jen jednoho filmu a že dokáže nejen vyprávět příběh, ale i udržet diváka v nervozitě. A o chvilky nervozity je zde postaráno přímo královsky. K tomu si připočtěte skvěle obsazené vedlejší role (od cca tříminutového výstupu Liama Neesona, přes (podobně dlouhý) výstup Daniela Sterna, po vedlejší roli překrásné Olivie Wilde), perfektní hudební podkres a jak už jsem naznačil, skvělou režii a dostanete film, u kterého se i přes jeho dvě hodiny nebudete nudit. Je sice fakt, že ten polopatický závěr tam nemusel být, ale i tak musím tomuhle filmu dát absolutní hodnocení. Tyhle tři dny si určitě ještě (ne)jednou zopakuju… 100 %. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Remake ještě o něco lepší Francouzské verze. První polovina je bohužel neuvěřitelně utahané drama o rodině, které zavřeli do vězení maminku ... Ovšem druhá polovina to zcela vynahradí. Excelentní napínavá jízda, kdy do sebe vše -zdánlivě - zapadá a divák chce uvěřit, že by to snad mohlo i být možné a drží Rusellovy všechny palce. Suprovej thriller. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Režisér Haggis postrádá smysl pro zákony hitchcockovského stylu, aby mohl film rozkvést. Jeho práce coby režiséra (Crash, V údolí Elah) a jako scénárista (Million Dollar Baby) nikdy nevyznačovala humor. A to je poněkud paradoxně to, co film Tři dny ke svobodě potřebuje, má-li být brán vážně. Jinak to není víc, než úzkostlivě detailní a velmi dlouhé instruktážní video nebo kniha "Illegal Activity for Dummies". ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý a napínavý krimi thriller s vynikajícím Russellem Crowem. V podstatě jde o klasické sociální schéma, kdy je manžel(ka) obžalován(a) z vraždy a zbytek rodiny se s touto situací vyrovnává. Film je také o hledání hranic, které naprosto normální smrtelníci bez výjimečných schopností dokáží prolomit. Co film činí velmi osvěžujícím, je určité napětí, kdy si v podstatě až do úplného závěru nejste jisti, jak příběh skončí. Co ho naopak sráží, je až doslovné (melodramatické) vysvětlení a přílišný důraz na ukončení všech dějových liníí (vyšetřovatelé/prarodiče/hlavní postavy). ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Paula Haggise i Russella Crowa mám velmi ráda, dokonce natolik, že se divím, jak dlouho mi trvalo do kina na The Next Three Days zajít. (A možná bych se neodhodlala ani dnes, kdybych nevěděla, že od zítřka už Haggisovo filmové dílo v programu kina nenajdu.) To jen na okraj k téhle řemeslně výborně zvládnuté variaci na útěk z vězení, kterou od řady sobě podobných odlišuje především lidskost a průměrnost hlavní postavy. Žádné dokonalé a precizně vycházející plány zkrátka nečekejte; hrdina v touze vyšplhat se v několika dnech z "chlapa odvedle" ke "kriminálnímu esu" páchá ty samé chyby, které by na jeho místě konala asi většina akademiků znajících slovo zločin jen z novinových článků a vědeckých časopisů. A právě v těchto minimomentech, kdy v Johnovi obě postavy soupeří (naložení postřeleného do auta, třesoucí se ruka v závěru), pro mě jinak velmi tradiční film získává onu zajímavou čtvrtou dimenzi, kvůli které si zmínku mezi poctivými, výbornými dramaty / thrillery zaslouží. Nové Crash to sice není, ale i přes dlouhou stopáž se to překlene velmi rychle. Nedůležitá poznámka na závěr: Asi jsem paranoidní, ale svými nočními jízdami po Pittsburghu mi hlavní hrdina připomněl Taxikáře a později ve scéně během sledovačky jednoho zločince před domem zas Mela Gibsona v Odplatě. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • Haggis založil hlavnú postavu na sebe: "Len som si sadol a povedal: Ak by som mal z väzenia vytrhnúť ženu, ktorú milujem, ako by som to urobil? Nuž, išiel by som na internet, to je prvá vec, ktorú robím. Googlil by som - Ako sa dostať z väzenia. Ako sa vlámať do auta. A takto by som pokračoval." (Arsenal83)

Související novinky

Crowe bere lekce od Neesona

Crowe bere lekce od Neesona

06.10.2009

Přinejmenším ve svém novém filmu The Next Three Days, jehož natáčení zahájil oscarový Paul Haggis v pátek v Pittsburghu. Liam Neeson se s letošní osobní tragédií vyrovnává plným pracovním nasazením.… (více)

Reklama

Reklama