Reklama

Reklama

VOD (1)

John Brennan má skvělý život. Pracuje jako středoškolský učitel, jeho manželka Lara je zubařka. Společně vychovávají malého syna, Luka. Jednoho dne však jejich idylka skončí zásahem policie u nich v domě. Policisté si násilím odvedou Laru s tím, že je obviněna z vraždy své nadřízené. Tu kdosi utloukl hasicím přístrojem na parkovišti budovy, ve které Lara pracovala. Náhodný svědek viděl Laru odjíždět vozem z místa, kde vzápětí našel mrtvolu zavražděné ženy. Proti Laře jsou nepřímé důkazy v podobě otisku prstů na hasicím přístroji a krvavé skvrny, kterou měla Lara na svém kabátě. Lara je na základě těchto nepřímých důkazů odsouzena k dvaceti letům vězení. Bohužel ani odvolání, ve které oba manželé doufají, nedopadne pro Laru dobře. Jenže John se s tím nesmíří. Ve chvíli, kdy se Lara pokusí o sebevraždu, se John rozhodne jednat. Sejde se s bývalým vězněm, kterému se kdysi podařilo utéci z jedné z nejlépe hlídaných věznic, a na základě informací, které z něho dostane, začne připravovat plán útěku Lary z vězení. Nejprve se snaží sehnat falešné dokumenty. Svou snahu nevzdá ani ve chvíli, kdy je okraden a zbit. Nakonec se mu falzifikátoři přihlásí sami, protože se o jeho snahách je najít dozvědí. John tedy získá velmi hodnověrné dokumenty, se kterými nebude problém odjet do zahraničí. Johnova snaha vyzkoušet falešný klíč přímo ve vězení mu způsobí nepříjemnou zkušenost, že ne vše, co si naplánoval, půjde tak lehce realizovat. Zjištění, že vězeňská správa plánuje Laru převézt do jiné věznice, urychlí Johnovy plány. John se již několik dnů snažil prodat dům, ve kterém rodina bydlela, jenže obchod se protáhl a teď hrozí, že rodina nebude mít prostředky na útěk. John tedy neváhá a přepadne místní drogové dealery. Přepadení se zvrhne ve chvíli, kdy jeden z dealerů nechce plnit Johnovy pokyny a už určitě nehodlá Johnovi dát své peníze. Dealer dokonce Johna napadne s pistolí. V krátké přestřelce John drogové dealery pozabíjí. Teď už má dostatek peněz nutných pro útěk. John se vloupá do sanitky, která převáží z vězení do biochemických laboratoří vzorky krve vězňů k rozborům. V autě vymění falešné výsledky za dosavadní Lařin kontrolní test (Lara trpí cukrovkou). Díky tomu vězeňská lékařka rozhodne převézt Laru urychleně do nemocnice. Toho John využije a Laru z nemocnice unese. John ví, že má jen omezený časový limit, než se policistům podaří zavřít město. To by znamenalo jediné - Laru i jeho by dřív nebo později policisté chytili. John proto spěchá z nemocnice s Larou pryč. To už má však v patách detektiva Nabulsiho z vražd s jeho týmem... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 087)

dO_od 

všechny recenze uživatele

#75 Ou. Být ve škole, všichni zúčastnění dostanou jedničku s hvězdičkou. Nejsme ale ve škole, tedy až na Gladiátora Crowa, i když ten by se spíš než jako učitel měl živit jako profesionální klikař. Krom toho taky jako malý génius, protože jinak by teď místo koktejlů v Jižní Americe usrkával něco jiného a hlavně, uskrával by to ve vězení. To se ale, aníž bych moc spoileroval, nestalo (oops) a jeho plán mu vyšel na jedničku. No a co dál ? Elizabeth Banks byla hezká, děcko znuděné a tedy otravné, rodiče divní, policajti až příliš drsní a Liam Neeson cool. Nestačí ? Hudba nijak ohromujicí, kamera akční i neakční, dialogy poměrně smysluplné a pár emocí to u mě vykouzlilo. A co ještě ? Už nic. Kouzelník nepřišel, takže "jenom" za 4 hvězdy, ale palec nahoru pro Crowa, ten pán si umí vybírat filmy :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $21,148,651Tržby Celosvetovo $67,448,651Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,629,999 //počet predaných kusov 81,865Tržby za predaj DVD v USA $6,665,197 //počet predaných kusov 459,179║ Prvá polovica je taká komorná zoznamovačka, kedy to ostáva na vážkach akým smerom sa nakoniec dej uberie, v tej druhej to postupne graduje až do silne vyhroteného finále, herci na čele s Russellom Crowe veľmi dobre zvládajú svoje úlohy, réžia dosť nápaditá, umne budujúca základy príbehu a hlavne nepremrštená lebo v niektorých scénach si to doslova pýtalo popustiť väčšej akčnejšej húževnatosti, v konečnom finále to je veľmi milé prekvapenie. /90%/ ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Na Haggise možná příliš hloupé (setkání s Neesonem a posezení na dálnici - WTF?!?), ale stále velmi dobře natočené a především zahrané. Croweovi to prostě sežere i s navijákem, ačkoliv má silnou nadváhu a víc než zarputilého osvoboditele připomíná roztomilého Méďu Béďu, jenž má vždy po ruce tu správnou hlášku. Mít film o 20 minut míň, šel bych možná "na čtyři", takhle jsem se už trochu nudil, jelikož předvídatelnost by se místy dala krájet víc než napětí... za několik nápaditých scenáristických krůčků ale velký dík... poslední scéna s otcem je prostě... aaaaaaahhhh. :) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Remake dva roky starého francouzského filmu, který je jako jeden z mála stejný, ne-li zdařilejší než originál, už sám tento fakt hovoří ve prospěch tohoto snímku Paula Haggise. Ten znovu slepil dvě rozdílné půle, zprvu tajemný thriller s nevyřčeným tajemstvím se posléze zvrátí v klasický útěkový film, i když označení klasický asi není tak úplně na místě, neboť jde vlastně o jakýsi negativ klasického útěkového schématu - plán útěku, jakož i celý útěk plánuje někdo jiný, než ten, koho se pobyt ve vězení přímo týká. Russell Crowe je velmi charismatický herec a roli učitele a manžela posedlého touhou být ideálním partnerem stůj co stůj zvládá uvěřitelně, i když mu scénáristé kladou do cesty různé překážky, týkající se převážně až příliš vysoké koncentrace náhod a uvěřitelnosti některých motivací jednání některých postav a zvláště v závěru skutečně hodně tlačí na pilu. Přesto je thriller Tři dny ke svobodě tím výrazně lepším, s čím se můžeme v současné hollywoodské produkci setkat a daný žánr reprezentuje skutečně se ctí. Od režiséra formátu Paula Haggise bych ale čekal přece jenom trochu víc, než ,,jen" remake, byť povedený a funkční - možná je zase na čase pokusit se formou, hloubkou i tématem jít na filmovou dřeň a přiblížit se vyznění svého fenomenálního Crashe... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

V momentě, kdy už mě to plánování přestávalo bavit a říkal jsem si, co jako bude? Se to rozjelo a byla to fakt napínavá podívaná. Malinko mě zaskočila epizoda, kdy se trochu nepochopitelně Russell Crowe z nudy rozhodne vystřílet jakési dealerské doupě, ale jinak dobrý. Navíc si tam Haggis propašoval svoje oblíbené herce z Black Donnellys. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • Russell Crowe bol prvou voľbou Paula Haggisa pre hlavnú úlohu. V tom čase Crowe pracoval na Robin Hood (2010) a bol unavený zdĺhavou produkciou filmu, takže pôvodne nemal záujem skočiť do ďalšieho filmu. Scenár ho presvedčil o opaku. (Arsenal83)
  • Elizabeth Banks (Lara Brennan) navštívila před natáčením ženskou věznici, kde rozmlouvala s vězenkyněmi a několik hodin strávila v malé cele. (Gastovski)
  • Město Pittsburgh povolilo štábu natáčet v metru každý den dvě hodiny. Dokonce mu dalo k dispozici vlastní kolej. (Gastovski)

Související novinky

Crowe bere lekce od Neesona

Crowe bere lekce od Neesona

06.10.2009

Přinejmenším ve svém novém filmu The Next Three Days, jehož natáčení zahájil oscarový Paul Haggis v pátek v Pittsburghu. Liam Neeson se s letošní osobní tragédií vyrovnává plným pracovním nasazením.… (více)

Reklama

Reklama