Reklama

Reklama

Ali opouští rodnou Iowu a míří přímo do L.A., aby si splnila svůj sen a stala se zpěvačkou a tanečnicí. Hned první den narazí na noční podnik Varieté, který řídí vysloužilá kabaretní zpěvačka Tess se svým kamarádem a krejčím Seanem. Podnik má své dny slávy dávno za sebou a Tess bojuje o to, aby chátrající divadlo udržela při životě. Ali se do tohoto místa hned zamiluje a za podpory číšníka Jacka se v něm snaží prorazit. Tess je k jejímu snažení vrcholně skeptická. Ali nezbývá než vzít do ruky podnos a v roli servírky čekat na svou příležitost a bojovat o své místo na jevišti. Události však naberou rychlý spád, když její silný hlas způsobí, že se z ní nakonec stane hvězda, jakou vždycky chtěla být. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (406)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jsem mile překvapena!! Tanečí choreografie je opravdu povedená, hudba hezká a atmosféra šmrncovní. Trochu mi ale vadilo jak Christina ječí. Taneční roli však zvládla skvěle a dokonce občas působila přirozeně. Kristen Bell jako brunetka taky nebyla k zahození. Dokonce si po tomhle začínám myslet, že Cher je fakt člověk. Pointa filmu si nezaslouží komentář, ale všechno se tak hezky blýskalo..mmm, musím dát 4*! ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Na Moulin Rouge to sice nema, ale kvalitni muzikal to urcite je a rozhodne Burlesque radim minimalne o uroven vys, nez priserne Chicago. Christina Aguilera svou prvni vetsi roli dala s prehledem a Cher je veteranka, ktera to ma v malicku (a btw, jak je mozne ze vypada takhle, nebo jako na fotce zde v profilu kdyz ji je 65???). Nicmene kdyz porovnam jeji hrani s dalsi ji rovnou veterankou Madonnou, je na tom Cher herecky podstatne lepe. Ale co, Madonna ma zase mnohem lepsi hudbu (a mozna proto zde take zazni s Ray Of Light), i dalsi songy a hudebni slozka je jak se na muzikal slusi na urovni, obzvlast me pobavila burleskni verze Mansonovych Beautiful People s Christinou na vokalech. Skoda, ze reziser je gay a jako spravny gay neni schopny si to nechat sam pro sebe, takze to musel proste zakonite nacpat i do filmu ve forme totalne zbytecnych gay scen a dialogu. Bez nich bych nevahal jit na 4*. 6/10 ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Prostinká a zcela typizovaná historka (která je ještě ke všemu nepřiznanou kopírkou Divokých koček) nemůže nabídnout nic než odvážná taneční čísla, kterými si k udržení divákovy pozornosti vypomáhá víc než často. Mínusem je nesympatická Aquilera, plusem Cher, i když mnohem lépe zní než vypadá. Jednohubka, která neurazí, byť ji před prohrou zachraňuje především slušně fungující atmoséfra klubu. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Od tohodle typu filmu se nedá očekávát víc, než velká show a to také předvedl, nic víc, nic míň. Nelze zde hledat silný příběh, s velkou zápletkou a dramatické herecké výkony. Je to prostě film na odreagování, který se bude rozhodně líbit nejen fanouškům Cher a Christiny Aguilery, ale také kdo má rád taneční a hudební filmy. Rozhodně musím zmínit, že mě hodně překvapila Cher, která tu roli odehrála přirozeně, hrála snad jen očima a její ztvárnění písně You haven´t seen the last of me, mě fakt ohromilo. Abych se dostala k hlavní roli Ali, Christina zvládla celkem slušně zahrát, skvěle zazpívat, což je jasný, ale pořád se pozastavuju nad tim, jaký má hlasovej rozsah a barvu hlasu, to je prostě úžasný... Oba herci dodávali příběhu vtip a švih. Kristen Bell pro změnu skvěle ztvárnila mrchu, takže v tomhle filmu mi asi nic nechybělo. Byly zde samozřejmě slabé dějové linie, jako je prodej baru, omýlaný stále dokola, zlom co se týče vypnutí playbacku, kdy mohla Ali konečně ukázat co v ní vjezí a také část s Marcusem nebo Jackem. Varieté mělo všechno, co bych od takového typu filmu čekala - skvělou taneční choreografii, krásné písničky, úžasné kostýmy, sympatické herce, celkem svižný děj a předvídatelný závěr. Bylo to takové třpytivé, jako celé Burlesque. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Varieté je vlastně hrozně hloupoučký film. Je tak jednoduchý, až to hraničí. Upřímně nechápu, jak se na takovou látku lákají hudební superhvězdy typu Cher a Aquilera. Těžko větou: „Poslyšte, holky, mám tu příběh blondýny z nějaký vesnický díry, co přijde do velkýho města, uvrtá se v jednom klubu, kterej se utápí v dluzích, všechny přesvědčí o talentu, klubu pomůže a všichni sou spokojený. Super, ne? Tohle diváci ještě neviděli!“ A o nic jiného ve filmu skutečně nejde. Tvůrci mají jediné štěstí, že atmosféra klubu pracuje na plné obrátky a že se pro hlavní role povedlo urvat jedny z nejlepších zpěvaček současnosti, které navíc umí i hrát. Právě díky nim nakonec fungují i lacinější momenty, neboť jim je takzvaně. „sežerete i s navijákem“. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (21)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. listopadu 2010 v Hollywoodu. (Varan)
  • Cher zpívala "You Haven't Seen the Last of Me" živě. (Taninaca)
  • Podnik Burlesque Lounge bol v ateliéri postavený v priebehu 6 týždňov. (drake31)

Související novinky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama