Reklama

Reklama

Ali opouští rodnou Iowu a míří přímo do L.A., aby si splnila svůj sen a stala se zpěvačkou a tanečnicí. Hned první den narazí na noční podnik Varieté, který řídí vysloužilá kabaretní zpěvačka Tess se svým kamarádem a krejčím Seanem. Podnik má své dny slávy dávno za sebou a Tess bojuje o to, aby chátrající divadlo udržela při životě. Ali se do tohoto místa hned zamiluje a za podpory číšníka Jacka se v něm snaží prorazit. Tess je k jejímu snažení vrcholně skeptická. Ali nezbývá než vzít do ruky podnos a v roli servírky čekat na svou příležitost a bojovat o své místo na jevišti. Události však naberou rychlý spád, když její silný hlas způsobí, že se z ní nakonec stane hvězda, jakou vždycky chtěla být. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (406)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Velká nadšenost! O tomhle snímku jsem dlouho nevěděl a budu citovat větu, kterou jsem řekl po shlédnutí Magic Mike: "Áchjo, škoda, že něco takového není také v provedení pro pány." NO A HLE! Objevilo se Varieté. Pánové (a myslím, že i některé dámy) budou bez sebe. Děj sice jednoduchý, ale účinný. Christině Aguileře smekám obrovskou poklonu a to jak za pěvecký a taneční výkon, tak i za ten herecký. Sakra to je ale kus ženský! No nebudu se tu dále rozplývat. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

It's burlesque! Ano, dávám lehce subjektivní 4* a klidně mě spolu s recenzisty a kritikou ukamenujte. Uznávám - je pravda, že je to klišé (velké klišé!), už jsme stokrát viděli příběh, jak si někdo splní sen, stane se z něj hvězda atd. Postavy jsou taky naprosto ohrané. Máme tu nezkušenou, dobrou holku ze které se postupně stává "silná a oblíbená" žena, máme tu mrchu, máme tu kluka na zamilování a chlapa boháče, máme tu ženu, co má problémy a vše dopadne tak, jak předpokládáme. Ale někdy je v jednoduchosti prostě krása... Varieté je rozhodně výborný film co se týče show, zpěvu, prostředí, tance atd. Je to tak trochu dvouhodinový videoklip, stojící na dvou výborných zpěvačkách (a je nejspíš pravda, že pokud je máte rádi, z filmu budete nadšení a pokud ne, tak naopak). Ovšem i pár filmových plusů se zde najde, jakožto pár silných, vtipných nebo prostě jen milých scén... :) Já jsem se upřímně spíše těšil na Christinu Aguileru, ale musím říct, že ta u mě jenom potvrdila svůj jedinečný talent po pěvecké stránce. Za to u Cher se mi velmi, velmi líbil herecký výkon (říkejte si, co chcete, ale podle mě hrála prostě výborně) a její píseň You Haven't Seen The Last Of Me byla vůbec nejlepší z celého filmu, opravdu nádherná a silná píseň, kde je Zlatý Glóbus naprosto na místě a divím se, že nedostala alespoň nominaci na Oscara. A celkově je soundtrack opravdu skvělý. No, film bohužel mírně propadl, ale mně se to prostě líbilo, takže čert vem, že je to tak trochu pohádka... :) ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný jednoduchý film, jen na spravení nálady. Žádné očekávání, žádné zklamání. Cher je úžasná. Christina Aguilera herecky neurazí, je obyčejná a sympatická, což sem docela sedí. Musím se pozastavit nad tím, jak nádherná Christina je v tomhle filmu bez tuny make-upu, který v Burlesque Lounge nosí. S tou vrstvou šílených černých kreacích bych se za ní ani neohlídl. Je docela zajímavý, že ani tak jak se prezentuje jako zpěvačka, se mi nelíbí vzhledově ani vystupováním a tady jsem jí naprosto žral. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vskutku burleskní pohled na Christinu Aguileru, pro kterou prkna varieté nemohou znamenat svět. Typově neustojí ten křehký balanc mezi striptýzem a uměním, zakletý do kouzla dekadentních časů, přes veškerou snahu nebude do hlediště vysílat erotické výboje, navzdory glitrům nezazáří, hlasem nenaváže ten správný kontakt s kabaretním publikem... Castingový výběr je pro tento žánr zcela zásadní a je víc, než zřejmé, že ten, kdo o něm rozhodoval, nebyl tak docela v obraze, viz prefabrikát jménem Cher, či pidlooké nemehlo Kristen Bell. Slušná choreografie a krása kostýmů tak už nemohou zachránit ohranost popelkovského příběhu a nechytlavé songy (až na jeden jediný) zvrátit žánrovou katastrofu, je mi líto. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Varieté je vlastně hrozně hloupoučký film. Je tak jednoduchý, až to hraničí. Upřímně nechápu, jak se na takovou látku lákají hudební superhvězdy typu Cher a Aquilera. Těžko větou: „Poslyšte, holky, mám tu příběh blondýny z nějaký vesnický díry, co přijde do velkýho města, uvrtá se v jednom klubu, kterej se utápí v dluzích, všechny přesvědčí o talentu, klubu pomůže a všichni sou spokojený. Super, ne? Tohle diváci ještě neviděli!“ A o nic jiného ve filmu skutečně nejde. Tvůrci mají jediné štěstí, že atmosféra klubu pracuje na plné obrátky a že se pro hlavní role povedlo urvat jedny z nejlepších zpěvaček současnosti, které navíc umí i hrát. Právě díky nim nakonec fungují i lacinější momenty, neboť jim je takzvaně. „sežerete i s navijákem“. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (21)

  • Fotografie sedmileté Ali (Christina Aguilera) je skutečným snímkem z dětství slavné zpěvačky a herečky, kde je se svou pravou matkou. (oje)

Související novinky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama