Reklama

Reklama

Ali opouští rodnou Iowu a míří přímo do L.A., aby si splnila svůj sen a stala se zpěvačkou a tanečnicí. Hned první den narazí na noční podnik Varieté, který řídí vysloužilá kabaretní zpěvačka Tess se svým kamarádem a krejčím Seanem. Podnik má své dny slávy dávno za sebou a Tess bojuje o to, aby chátrající divadlo udržela při životě. Ali se do tohoto místa hned zamiluje a za podpory číšníka Jacka se v něm snaží prorazit. Tess je k jejímu snažení vrcholně skeptická. Ali nezbývá než vzít do ruky podnos a v roli servírky čekat na svou příležitost a bojovat o své místo na jevišti. Události však naberou rychlý spád, když její silný hlas způsobí, že se z ní nakonec stane hvězda, jakou vždycky chtěla být. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (406)

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Tak strašne by som chcela tomuto filmu dať 4 hviezdičky, ale nemôžem. Prvý krát keď som šla okolo kina a zbadala som vyvesený tento plagát, tak som si pomyslela, že sa zase raz niekto nudil a snažil sa zbúchať nejaký MEGA muzikál s 2 viac-menej SPEVÁČKAMI ako herečkami v hlavných úlohách, a že to radšej nechcem vidieť. Potom som videla pár zostrihaných záberov na odovzdávaní Oscarov a... musela som si to proste pozrieť! Pesničky - PERFECT! Kostýmy - PERFECT. Choreografia - PERFECT. Obsadenie - ej, a dostávame sa trocha ku kameňu úrazu. Musím povedať, že Christina ma celkom milo prekvapila. Ale Cher! Ja osobne nič proti nej nemám. Sama milujem niektoré staré filmy v ktorých hrala a ako malá som vypekala jej hity. Ale tu, aj tie 2 pesničky čo spievala tak vyzerala pri nich tak divne. Bude to asi tou plastikou. Proste tá mimika tváre bola taká nijaká. Čakala som aspoň, že medzi tými dievčatami sa bude viacej hýbať a ukáže kúsok choreografie. Stačila by mi jedna scéna a mala by som srdce viacej na mieste. Ale keď nič, tak nič. Ďalšiou položkou v obsadení, ktorá ma 2x neoslnila bola Kristen Bell. Celkovo mi príde nesympatická ale tu bola poriadna mrcha, tak ju nič nemohlo zachrániť. Alan Cumming a Peter Gallager mohli dostať viacej priestoru namiesto nej. Cam Gigandet priam božský :) Stanley Tucci podarený ako vždy... Takže Burlesque rozhodne beriem ako príjemnú podívanú. A keď už nedám tie 4 tak aspoň také 3 a 1/2 :) ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Další totálně zbytečný hudební film. Šablonovitý příběh. Mladá žena, která nemá nikoho a je v podstatě nula, se stěhuje do L.A., aby si splnila svůj sen. Samozřejmě, že si ji ze začátku nikdo nevšímá, ale pak všem ukáže, že je obrovsky talentovaná a najednou je z ní hvězda. Máme tady i mrchu, která logicky žárlí, jelikož hvězda bývala původně ona. Hlavní hrdince přijde do cesty také láska a pár problémů. Nic, co by ale nešlo vyřešit. Nj, tisíckrát viděný příběh, až tak by to nevadilo, kdyby hudební čísla byla zajímavější. Ale nejsou, jsou natočené naprosto nezajímavě, bez špetky snahy dát do toho větší šmrnc. Hlas Christiny Aquilery je samozřejmě neskutečný, vždycky bude mnohem lepší zpěvačka než herečka. Celé herecké obsazení je nevýrazné a moc nezaujme, jediný Stanley Tucci tady válcuje všechny kolem. Varieté je další průměrný film z řad hudebních filmů, které stačí vidět jednou. Poslední půlhodina je už vysloveně nuda, protože víte, jak to dopadne a jen se to oddaluje, filmu chybí navíc alespoň jedno výraznější hudební číslo, které bych měla zájem vidět znovu a to je u muzikálů pro mě ta největší chyba. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Prostinká a zcela typizovaná historka (která je ještě ke všemu nepřiznanou kopírkou Divokých koček) nemůže nabídnout nic než odvážná taneční čísla, kterými si k udržení divákovy pozornosti vypomáhá víc než často. Mínusem je nesympatická Aquilera, plusem Cher, i když mnohem lépe zní než vypadá. Jednohubka, která neurazí, byť ji před prohrou zachraňuje především slušně fungující atmoséfra klubu. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky za Aguileru, Cher a za parádní taneční a hudební čísla. Od příběhu samozřejmě nic čekat nemůžeme - ale upřímně, je snad někdo, kdo by na to šel do kina s tím, že by něco čekal od samotné dějové linie? Věřím, že takový jedinec není, takže netřeba nějak rozebírat či pomlouvat klasický příběh o holce, co ke štěstí přišla, našla si sexy kluka a získala svůj vysněný job jako zpěvačka a tanečnice. To hlavní je zde hlas Aguilery, z části i hlas Cher (která se ale oproti Aguileře ozve ve filmu znatelně méně, nicméně to dost dobře vyrovnává svým hereckým výkonem), a pak tanec a sexy oblečky. Kdo se na film podívá s cílem vidět tohle, tak nemůže být zklamaný. Co se týče hudby a tance, má to něco málo z Chicaga a z Moulin Rouge (samozřejmě, když odhlédneme od toho slabšího děje - v tom je s Moulin Rouge nesrovnatelný), a tak spíše než v "popovém" světle se Aguilera ukáže v tom "kabaretním". Ale zvládla to dobře. A tak díky ní, Cher (u ní opravdu spíš vyzdvihuju herecký výkon), skvělé choreografii a písničkám dopadl u mě film dokonce o trošku lépe než jsem čekala. ~(4,0)~ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

(4x) Scénář to nemá, ale kdo ho potřebuje, když každý jednotlivý frame pulsuje s jediným účelem... aby se s ním divák pomiloval. Klišé by vypadalo jinak, ostatně tradiční příběhy na téma zrození hvězdy se už dneska netočí. Respekvite dneska už to nikdo ani neumí, takže jediné, co se sem tam ještě zrealizuje, jsou retro vzpomínky na nejlepší leta culoidového zázraku, na jeho kouzlo a šarm. Škoda, že odkaz klasik jako Die grosse Sehnsucht nebo Es leuchten die Sterne, a celkově backstage subgengre, zachraňují už jen zpěvačky populáru. Přetlak tedy rozhodně nemám mít z čeho čili mazlím se s každým hudebním číslem. Vida, kam to dotáhla jedna ze čtveřice Lady Marmelády ;) O dokonalosti Cher pochybováno samozřejmě ani nebylo a nemohlo být ani v nejmenším. Welcome to Burlesque! / You haven't seen the Last of Me ...cukříky se též staly Stanley Tucci a jeho koloušek, veterán ulítlosti Alan Cumming a samozřejmě Kristen Bell zraje jako víno. I got a dentist... Dr. Longjohn! (a má pomalu dve metry :D) Vrcholně požitková je cele extase s But I am a Good a Girl a rafinovaně roztoužená Guy what takes his Time - kam mám dát očit dřív? Show Me how You Burlesque! ()

Galerie (89)

Zajímavosti (21)

  • Fotografie sedmileté Ali (Christina Aguilera) je skutečným snímkem z dětství slavné zpěvačky a herečky, kde je se svou pravou matkou. (oje)

Související novinky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama