Reklama

Reklama

Ali opouští rodnou Iowu a míří přímo do L.A., aby si splnila svůj sen a stala se zpěvačkou a tanečnicí. Hned první den narazí na noční podnik Varieté, který řídí vysloužilá kabaretní zpěvačka Tess se svým kamarádem a krejčím Seanem. Podnik má své dny slávy dávno za sebou a Tess bojuje o to, aby chátrající divadlo udržela při životě. Ali se do tohoto místa hned zamiluje a za podpory číšníka Jacka se v něm snaží prorazit. Tess je k jejímu snažení vrcholně skeptická. Ali nezbývá než vzít do ruky podnos a v roli servírky čekat na svou příležitost a bojovat o své místo na jevišti. Události však naberou rychlý spád, když její silný hlas způsobí, že se z ní nakonec stane hvězda, jakou vždycky chtěla být. (TV Nova)

(více)

Recenze (406)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že děj je prostinký a pitomý i na muzikál a předvidatelnější než ta nejpraštěnější romantická komedie. Naštěstí ale příběh není to jediné, co Varieté nabízí - tak trochu návrat do starých dobrých časů kabaretu plného skvělých tanečních čísel a výborné hudby v podání dvou výborných zpěvaček (a u Cher navíc i dobré herečky). Rozhdoně jde o příjemnou letní oddychovou podívanou, která je o dvě třídy výš, než Marshallovo "Nine". ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Varieté je vlastně hrozně hloupoučký film. Je tak jednoduchý, až to hraničí. Upřímně nechápu, jak se na takovou látku lákají hudební superhvězdy typu Cher a Aquilera. Těžko větou: „Poslyšte, holky, mám tu příběh blondýny z nějaký vesnický díry, co přijde do velkýho města, uvrtá se v jednom klubu, kterej se utápí v dluzích, všechny přesvědčí o talentu, klubu pomůže a všichni sou spokojený. Super, ne? Tohle diváci ještě neviděli!“ A o nic jiného ve filmu skutečně nejde. Tvůrci mají jediné štěstí, že atmosféra klubu pracuje na plné obrátky a že se pro hlavní role povedlo urvat jedny z nejlepších zpěvaček současnosti, které navíc umí i hrát. Právě díky nim nakonec fungují i lacinější momenty, neboť jim je takzvaně. „sežerete i s navijákem“. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Představte si, že dvě hodiny sedíte v kurníku, přičemž každých pět minut přehlušujete kvokání slepic otravnými popíkovými písničkami z vašeho MP3 přehrávače. Takový pocit jsem měl z Varieté. PS: Pár kladů film má, bohužel ty klady nejsou ... ehm ... filmové. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě by ani nevadilo, že příběh je překvapující asi jako vítěz soutěže Zlatý slavík v kategorii zpěvák roku, čertíky vidím jinde. Tohle je totiž spíš film než muzikál. Ne že by mě tak záleželo na zpívání, když stejně nepoznám jestli někdo umí zpívat nebo ne, ale těšil jsem se na pěkný taneční choreografie a dobrej sound, místo toho se mě dostalo opravdu větší než velké množství keců a jen málo písniček a ještě míň tanečních čísel a když už byli, tak jim kamera vůbec nešla na ruku, neudělala z nich žádnou super svůdnou záležitost ala Chicago. Jinak si myslím, že Christina zpívat umí a je zajímavý, že když je nenalíčená vypadá mnohem krásněji, vlastně to zajímavý vůbec není, to platí pro mnoho ostatních žen a zejména dívek. Pokud se však muzikály budou ubírat tímto směrem, budou se muset na příště obejít bez mé učásti v kině. Je mě líto. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $39,440,655Tržby Celosvetovo $89,504,400Tržby za predaj DVD v USA $18,949,078 //počet predaných kusov 1,134,494║ Nepozerá sa na to zle ale keď si človek uvedomí na akom chatrnom prevarenom deji je všetko postavené ostanú len videoklipové spomienky na pár dobre natočených hudobných choreografii, postavy odbité doslova bez zaujímavejších charakterov, chladné. Cher je tak trošku do počtu a taktiež neviem na čom tu bol utopený ten rozpočet, že by asi na honorároch? /40%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Je to takový koncert Christiny Aguilery, kde Cher dělá předskokana. Škoda, že tam CHER tak málo zpívala. Film mne ale pobavil..... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Nenormálna hromada prekrásnych žien, výborných choreografií, vynikajúco komicky sediacich hlášok a dych berúce hlasy Cher a Christiny . ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Přísahám, že Christina Aguilera je snad jediná sexy blondýnka na světě, která mě bohužel absolutně nebere. 5/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tato návštěva Varieté naprosto naplnila má očekávání. Silné ženské hlasy mi postavily veškeré ochlupení na mém nedepilovaném těle, sexuální choreografie zase poškádlila jeden z mých orgánů a triviální romantika okořeněná drobným materiálním problémem neměla sílu nějak zásadně rušit velmi dobrý dojem. A ač mé oči přeblikávaly z jedné slečny na druhou, tak hereckým vítězem je pro mne tradičně vynikající Stanley Tucci, i když „kope za růžové". ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jsem mile překvapena!! Tanečí choreografie je opravdu povedená, hudba hezká a atmosféra šmrncovní. Trochu mi ale vadilo jak Christina ječí. Taneční roli však zvládla skvěle a dokonce občas působila přirozeně. Kristen Bell jako brunetka taky nebyla k zahození. Dokonce si po tomhle začínám myslet, že Cher je fakt člověk. Pointa filmu si nezaslouží komentář, ale všechno se tak hezky blýskalo..mmm, musím dát 4*! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Christina patřila v době natáčení k jedné z princezen světového popu a nutno dodat, že oprávněně. Bohužel její hudební styl mě ani v nejmenším neoslovuje a její choreografie jen z malé části - vlastně z té, která snaživě napodobuje taneční výstupy z legendárních muzikálových filmů Boba Fosseho resp. z novějších úspěšných muzikálů typu Chicago. Co ve Varieté skutečně funguje, je dekadentní atmosféra spoře oděných ženských těl, flitrů, korzetů a šminek. Za tu konec konců snímek obdrží jednu hvězdičku. Ostatní je totiž špatně. Od muzikálů se obvykle nečeká zásadní příběh se složitě strukturovanou zápletkou, ale co předvedl Steve Antin v pozici scénáristy, je na pár facek, protože to uráží inteligenci průměrného diváka. Zároveň se nemůže za úspěšný považovat muzikál, ze kterého si neodnesete ani jedinou chytlavou melodii nebo text. Z Aguillery se herečka nikdy nestane a Cher sice už má po herecké stránce něco za sebou, ale jestli je pro ni něco typické, pak je to taková ta buldočí zarputilost, s jakou se pokouší v téhle branži za každou cenu udržet. Obě dvě dámy by se měly mnohem spíš držet pěveckého řemesla. Zbytek herecké party je zcela zapomenutelný, nevýrazný a celkově jde o film, který ve svém žánru okupuje dost nízkou příčku. Celkový dojem: 25 %. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Stačí vědět, že tu hrají Aguilera a plastika Cher - a skepse je na místě. Kupodivu obě nepodávají tak katastrofické výkony. Co se zpěvu týká, je naprosto nepopiratelné, že Aguilera má dobrý hlasový fond, ale ve výsledku je to na škodu. Když totiž vesnická nicka spustí v klubu, (lustry se chvějí), působí to v rámci příběhu hodně nevěrohodně. Varieté hodně těží z Chicaga. Ale kde se Roxie postupně propracovávala na vrchol, tak tady se Ali vyšvihne hned. Gradace je tedy mizerná, oba songy (jeden nominovaný, druhý Zlatý Glóbus vyhrál) jsou naprosto průměrné. Nejlepší je finální číslo, které má konečně potřebný švih, energii a drive./// Naprosto naivní je dějová linka s barmanem. Ten si s Ali povídá jeden večer a pak ji celej starostlivej přináší zpátky do domu, aby chudinka nezmokla a měla kde bydlet. Nehledě na to, že prsatá bloncka je sirotek a na celém širém světě nemá nikoho./// Tucci je poměrně nevýrazný a mohl z role gaye vytřískat víc, ale nebudeme si lhát do kapsy, všichni víme, na kom stála propagace filmu./// Kde si Moulin Rouge chytře půjčoval známé písničky (Diamonds are a girl's best friend) a dával jim atraktivní formu a interprety, tak Varieté nabízí jen tanec, s nepřitažlivou choreografií. Kostýmy byly dráždivé, de facto však ošklivé, ale mé oko potěšil E. Dane alias dr. Sloan z Chirurgů, byť tam byl vlastně úplně zbytečně, nikam film neposunul./// Po Nine se jedná o další průměrnost, s muzikály to vzdávám. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Christinu Aguileru bezmezně miluju. Její osobnost, hlas, projev, songy, texty. Burlesque možná je typickým muzikálem s klasickým schématem "o nalezení štěstí a zasloužení dostat se na vrchol" a všemi těmi klišé. Má ale natolik skvělé obsazení, scénář a především také hudbu, že v tomto případě mu to klidně všechno prominu. Dokonce i Christinino herectví vyznívá velmi přirozeně a její vztah s Camem Gigandetem, o němž jsem předpokládala, že bude zpracován tuctovým způsobem, mi díky všemu tomu jejich laškování, vtípkům i dialogům přišel zábavný a osvěžující. Při scéně, kdy Kristen Bell zlomyslně vyhodí playbackovou aparaturu a těší z toho, jak se Ali ztrapní, mě mrazilo. Ten Christinin nástup na scénu je fenomenální!:) Také se mi líbilo, že v roli, kdy se z holky z malého městečka stane hvězda, dokázala Christina ukázat jak tu počáteční nezkušenost své postavy Ali, tak zároveň v ní byla vidět pěvecká i taneční suverenita a sebevědomí jí, coby Christiny Aguilery, malé ženy s velkým hlasem. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Najviac mi pri sledovaní Varieté vadila skutočnosť, že tvorcovia sa doslova spoľahli len na účasť dvoch perfektných speváčok, Cher a Christiny Aguilery a celá snímka stojí len na ich hereckých výkonoch. Rozprávkový príbeh Christiny, ktorá odišla do L.A. za lepším životom a čoskoro dosiahne úspech, nedokáže ničím prekvapiť, navyše mi svojím dievčenským zovňajškom, vtipnou ofinou a naivným výrazom v tvári pripomínala mexickú divu Rosalindu. :) To len na margo, samozrejme, že sa to s tým nedá zrovnávať. Jediné, čo stojí za to, sú vynikajúce choreografie, v ktorých Aguilera doslova žiari a príjemná Cher, ktorá však až toľko priestoru nedostáva. Keby som v minulosti nevidela päťhviezdičkové muzikálne klenoty typu Moulin Rouge alebo My Fair Lady, ktoré sú dokonalé v každej jednej filmovej zložke, zrejme by ma Christina svojím spevom omráčila natoľko, že by som ignorovala primitívny dej. O niečo lepšie než Nine, ale predsa, rovnaké sklamanie. Prihrať si lepšieho scenáristu, bola by to fakt bomba. 70% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nové Chicago to sice není, ale i tak Burlesque nabízí téměř vše; vše až na vybroušený děj nebo zápletku. Za dvě hodiny se toho nestane o moc víc než v traileru, ale upřímně mi to nevadí, protože scény z povrchu zemského postrádají to kouzlo klubu (kabaretní čísla doplněná o zpěv Christiny Aguilery, atmosféra 30. let), které je důvodem, proč mě tento film v nabídce kina zaujal. Nemáte-li rádi podobný styl hudby nebo čekáte-li brilatní herecké výkony (zde herecky dominuje mistr vedlejších roli Stanley Tucci) a zajímavý příběh, odstraňte si vizuálně z mého hodnocení klidně dvě až tři hvězdičky. Nedůležitá poznámka na závěr: Pokud Cam Gigandet natočí v budoucnu pár komerčně úspěšných filmů, má velkou šanci stát se ženským sexsymbolem 21. století. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Jedna jediná písnička – bez choreografie, bez lesku, bez Christiny Aguilery – zazpívaná navíc Cher stačila strčit všechna ostatní vystoupení do kapsy. Vyždímat tolik z jedné 5-ti minutové scény – tomu se říká umění. Neškodná slepičí polévka pro duši teenagera. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Burlesque je vlastně typická americká pohádka o chudé dívčině, která ke štěstí přišla brzy po příjezdu z malého města do Los Angeles a to jen s pár dolary v kapse..Tenhle námět už tu několikrát byl, ale přesto nebyla minuta, kdy bych se nudila a přestože je to předvídatelné a od začátku je jasné, jak to dopadne, líbilo se mi to. Hudbě Christiny Aguilery jsem nikdy nepřišla na chuť, ale musím uznat, že má hlas jako zvon a navíc skvěle hraje. Pána jménem Cher nemám ráda, ale přestože se vyskutuje na plakátech, ve filmu nebyla zase tolik vidět, což jsem uvítala. Navíc se objevil i Stanley Tucci a Kristen Bell, nemluvě o výborné atmosféře, která na mě sálala skrz obrazovku z kabaretu. Já tedy nemám co vytknout, nenudila jsem se a to je hlavní.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

(4x) Scénář to nemá, ale kdo ho potřebuje, když každý jednotlivý frame pulsuje s jediným účelem... aby se s ním divák pomiloval. Klišé by vypadalo jinak, ostatně tradiční příběhy na téma zrození hvězdy se už dneska netočí. Respekvite dneska už to nikdo ani neumí, takže jediné, co se sem tam ještě zrealizuje, jsou retro vzpomínky na nejlepší leta culoidového zázraku, na jeho kouzlo a šarm. Škoda, že odkaz klasik jako Die grosse Sehnsucht nebo Es leuchten die Sterne, a celkově backstage subgengre, zachraňují už jen zpěvačky populáru. Přetlak tedy rozhodně nemám mít z čeho čili mazlím se s každým hudebním číslem. Vida, kam to dotáhla jedna ze čtveřice Lady Marmelády ;) O dokonalosti Cher pochybováno samozřejmě ani nebylo a nemohlo být ani v nejmenším. Welcome to Burlesque! / You haven't seen the Last of Me ...cukříky se též staly Stanley Tucci a jeho koloušek, veterán ulítlosti Alan Cumming a samozřejmě Kristen Bell zraje jako víno. I got a dentist... Dr. Longjohn! (a má pomalu dve metry :D) Vrcholně požitková je cele extase s But I am a Good a Girl a rafinovaně roztoužená Guy what takes his Time - kam mám dát očit dřív? Show Me how You Burlesque! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Minulý rok to byl Nine, letos je to Burlesque, který vyhrává (dodatečně) titul o nejvíc sexy film roku. A právem. Od tohohle muzikálu jsem moc nečekal, jednou jsem viděl trailer a řekl jsem si, že to nevypadá špatně, ale taky to nebyla žádná pecka, na kterou bych se fakt těšil. Nicméně po zhlédnutí tohoto muzikálu musím říct, že jsem se tak trochu spletl. Ono to nejen že "nevypadá špatně", ono to je opravdu dost slušné! Ano, má to sice své hranice (originalitu byste zde těžko hledali, stejně jako nějakou hlubší motivaci postavy Christiny Aguilery, proč že vlastně chce tak moc tančit), ale jinak nemám výtek. A to já, jako chlap, jsem to měl s tímhle filmem těžké. A proč? Nevěděl jsem, kam dřív s očima. Jestli se mám spíše zaměřit na Christinu, či na sexy Kirsten, nebo na dalších asi deset spoře oděných sexy tanečnic. Prostě, opravdu je na co se dívat. No a Cher… plakáty k filmu sice praví "potřebujete legendu, aby vznikla hvězda", ale já říkám, "potřebujete Aguileru, abyste pochopili, že Cher je stále paní zpěvačka" (a tímhle nechci naznačit, že by Christina nějak zaostávala, ale když zpívala ona a pak nastoupila Cher, rozdíl by přímo hmatatelný). Takže jsem rád, že Burlesque není tak špatný film, jaký byste očekávali podle některých zdejších komentářů. Já jsem spokojený a dávám tomuto filmu čistých 80 %. ()

Související novinky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama