Reklama

Reklama

Ali opouští rodnou Iowu a míří přímo do L.A., aby si splnila svůj sen a stala se zpěvačkou a tanečnicí. Hned první den narazí na noční podnik Varieté, který řídí vysloužilá kabaretní zpěvačka Tess se svým kamarádem a krejčím Seanem. Podnik má své dny slávy dávno za sebou a Tess bojuje o to, aby chátrající divadlo udržela při životě. Ali se do tohoto místa hned zamiluje a za podpory číšníka Jacka se v něm snaží prorazit. Tess je k jejímu snažení vrcholně skeptická. Ali nezbývá než vzít do ruky podnos a v roli servírky čekat na svou příležitost a bojovat o své místo na jevišti. Události však naberou rychlý spád, když její silný hlas způsobí, že se z ní nakonec stane hvězda, jakou vždycky chtěla být. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (406)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jsem mile překvapena!! Tanečí choreografie je opravdu povedená, hudba hezká a atmosféra šmrncovní. Trochu mi ale vadilo jak Christina ječí. Taneční roli však zvládla skvěle a dokonce občas působila přirozeně. Kristen Bell jako brunetka taky nebyla k zahození. Dokonce si po tomhle začínám myslet, že Cher je fakt člověk. Pointa filmu si nezaslouží komentář, ale všechno se tak hezky blýskalo..mmm, musím dát 4*! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Proč jsem si to pustil: Cher, Christina, Kristen. Předesílám, že muzikály nemusím. Nadchlo mě leda tak Moulin Rouge – jeho hloubce se sice Burlesque nemůže rovnat, ale povedlo se skloubit hudbu s dějem bez pasáží, kde hudba „vypráví“ děj (které mě nudí). Cher za fúrou plastik skrývá nesporné charisma a vzbuzuje u mě respekt. Ne všechna hudba je můj šálek čaje, ale Christina prostě umí, to je bez debat. Sice jako herečka na mě působí jak z laciného porna, ale to je vedlejší. Celkově mě muzikál dokázal upoutat, nemluvě o tom, že ve mně probudil chuť spatřit něco takového na vlastní oči (a slyšet na vlastní uši), což je ode mě pořádná pochvala. Je to svým způsobem takový pohádkový příběh – v jednoduchosti je krása. # příběh 7 | hudba 7 | humor 2 | akce 0 | napětí 0 | pustil bych si znovu 6 ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Minulý rok to byl Nine, letos je to Burlesque, který vyhrává (dodatečně) titul o nejvíc sexy film roku. A právem. Od tohohle muzikálu jsem moc nečekal, jednou jsem viděl trailer a řekl jsem si, že to nevypadá špatně, ale taky to nebyla žádná pecka, na kterou bych se fakt těšil. Nicméně po zhlédnutí tohoto muzikálu musím říct, že jsem se tak trochu spletl. Ono to nejen že "nevypadá špatně", ono to je opravdu dost slušné! Ano, má to sice své hranice (originalitu byste zde těžko hledali, stejně jako nějakou hlubší motivaci postavy Christiny Aguilery, proč že vlastně chce tak moc tančit), ale jinak nemám výtek. A to já, jako chlap, jsem to měl s tímhle filmem těžké. A proč? Nevěděl jsem, kam dřív s očima. Jestli se mám spíše zaměřit na Christinu, či na sexy Kirsten, nebo na dalších asi deset spoře oděných sexy tanečnic. Prostě, opravdu je na co se dívat. No a Cher… plakáty k filmu sice praví "potřebujete legendu, aby vznikla hvězda", ale já říkám, "potřebujete Aguileru, abyste pochopili, že Cher je stále paní zpěvačka" (a tímhle nechci naznačit, že by Christina nějak zaostávala, ale když zpívala ona a pak nastoupila Cher, rozdíl by přímo hmatatelný). Takže jsem rád, že Burlesque není tak špatný film, jaký byste očekávali podle některých zdejších komentářů. Já jsem spokojený a dávám tomuto filmu čistých 80 %. ()

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný scénář, hmm, ani moc nevadil; tři hvězdičky. Taneční čísla, super; plus hvězdička navíc. V konečném součtu pěkné čtyři hvězdy. Christinu moc nemusím,abych pravdu řekla, ale tady se mi vcelku líbila, a to především její tanečně-zpívající vystoupení. Jiný její herecký projev byl takový nemastný-neslaný, neurazí, ale ani nenadchne. Stanley byl ovšem neodolatelný. Každý film, ve kterém hraje, pěkně oživí, a jeho postavy se stávají těmi oblíbenějšími z celého filmu. Jen ještě škoda, že se Cher moc nehýbal obličej, občas jsem si musela procvičit své obličejové svaly, abych zjistila, že při pohledu na ni neztuhly. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Christinu Aguileru bezmezně miluju. Její osobnost, hlas, projev, songy, texty. Burlesque možná je typickým muzikálem s klasickým schématem "o nalezení štěstí a zasloužení dostat se na vrchol" a všemi těmi klišé. Má ale natolik skvělé obsazení, scénář a především také hudbu, že v tomto případě mu to klidně všechno prominu. Dokonce i Christinino herectví vyznívá velmi přirozeně a její vztah s Camem Gigandetem, o němž jsem předpokládala, že bude zpracován tuctovým způsobem, mi díky všemu tomu jejich laškování, vtípkům i dialogům přišel zábavný a osvěžující. Při scéně, kdy Kristen Bell zlomyslně vyhodí playbackovou aparaturu a těší z toho, jak se Ali ztrapní, mě mrazilo. Ten Christinin nástup na scénu je fenomenální!:) Také se mi líbilo, že v roli, kdy se z holky z malého městečka stane hvězda, dokázala Christina ukázat jak tu počáteční nezkušenost své postavy Ali, tak zároveň v ní byla vidět pěvecká i taneční suverenita a sebevědomí jí, coby Christiny Aguilery, malé ženy s velkým hlasem. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (21)

  • Poté, co dívky odcházejí na večeři a Ali (Christina Aguilera) zůstává sama, má na sobě bílý svetr. Avšak při dalších scénách, kdy ji Tess (Cher) líčí, svetr už na sobě nemá. (Reesam)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. listopadu 2010 v Hollywoodu. (Varan)

Související novinky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama