Reklama

Reklama

Ali opouští rodnou Iowu a míří přímo do L.A., aby si splnila svůj sen a stala se zpěvačkou a tanečnicí. Hned první den narazí na noční podnik Varieté, který řídí vysloužilá kabaretní zpěvačka Tess se svým kamarádem a krejčím Seanem. Podnik má své dny slávy dávno za sebou a Tess bojuje o to, aby chátrající divadlo udržela při životě. Ali se do tohoto místa hned zamiluje a za podpory číšníka Jacka se v něm snaží prorazit. Tess je k jejímu snažení vrcholně skeptická. Ali nezbývá než vzít do ruky podnos a v roli servírky čekat na svou příležitost a bojovat o své místo na jevišti. Události však naberou rychlý spád, když její silný hlas způsobí, že se z ní nakonec stane hvězda, jakou vždycky chtěla být. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (406)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nepovedený pokus o levný muzikálový film, kde Aguilera vypadá STARŠÍ než Cher. http://www.dvdextra.cz/dvd-recenze/variete.html --- Obliba hudebních a muzikálových jevištních filmů je v USA docela populární. U nás ta obliba až taková není, ale zase fanoušci Cher a Christiny Aguilery si tentokrát přijdou na své. Zvláště u Cher jde o návrat na plátna po 11 letech. FILM Žel se nedá říct, že jde o vydařený návrat. Ne že by to Cher navzdory věku nezpívalo - stále vytáhne výšky jako málokdo. Ale tak nějak hapruje vše okolo - příběh, casting, výběr hudby a koneckonců i ta choreografie. Pokud jde o výpravu, je znát inspirace Kabaretem a All That Jazz, ale v takovém fušerském, laciném provedení. Takhle by to inscenovali možná amatéři v nějakém divadelním spolku v menším městečku, ale na podobný celovečerák je to vážně chudičké. Příběh vypráví o blonďaté, prsaté servírce z americké Horní Dolní (Upper Down?), která si svévolně vezme z pokladny výplatu, kterou jí majitel dluží, a vypraví se do Big City dělat kariéru. V konkursu nakonec uspěje, a i když je zde pár drobných zádrhelů (muzikálový bar má finanční problémy, blondýna je přijata na místo jiné tanečnice), vše se jako v pohádce vyřeší. (Ostatně, některé záběry, včetně hotelu, odkazují na Pretty Woman víc, než je zdrávo.) On by ten pohádkově laděný příběh ani nevadil, kdyby fungovalo vše ostatní. Jenže pokud 31letá Aguilera vypadá STARŠÍ než Cher, a navíc má v popisu role právě odrostlou teenagerku, působí to podivně. Zvláště když si pak nabrnkne chlapa. Ale což, pořád by to mohla zachránit muzikálová čísla. Jenže. Jenže ona nemají drajv. Všech šest provedení a písní jsou pomalé kousky, k nimž se nablýskaná, vyflitrovaná výprava hodí jako ke Klausovi pero, a podobně nám to může být ukradené. Jednotlivé ukňourané kousky nemají - s výjimkou jednoho - žádný šmrnc, ze židle by to skutečně nikoho nezvedlo. A ten jediný kousek, co ujde, zpívá chlap (vynikající Stanley Tucci, který vlastně film táhne). Ani kamera není příliš nápaditá, navíc kombinovaná s moderním houpavým stylem je spíše nepříjemná. Střihač se snaží, ale evidentně měl málo záběrů, které posléze mohl stříhat... Takže, pokud máte rádi Aguileru nebo Cher, asi vás snímek potěší. Muzikálově je to průměr, hudebně spíše slabší podprůměr. Jako film nic moc. Nic, jdu si z nostalgie pustit precizní All That Jazz. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nové Chicago to sice není, ale i tak Burlesque nabízí téměř vše; vše až na vybroušený děj nebo zápletku. Za dvě hodiny se toho nestane o moc víc než v traileru, ale upřímně mi to nevadí, protože scény z povrchu zemského postrádají to kouzlo klubu (kabaretní čísla doplněná o zpěv Christiny Aguilery, atmosféra 30. let), které je důvodem, proč mě tento film v nabídce kina zaujal. Nemáte-li rádi podobný styl hudby nebo čekáte-li brilatní herecké výkony (zde herecky dominuje mistr vedlejších roli Stanley Tucci) a zajímavý příběh, odstraňte si vizuálně z mého hodnocení klidně dvě až tři hvězdičky. Nedůležitá poznámka na závěr: Pokud Cam Gigandet natočí v budoucnu pár komerčně úspěšných filmů, má velkou šanci stát se ženským sexsymbolem 21. století. ()

Reklama

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný scénář, hmm, ani moc nevadil; tři hvězdičky. Taneční čísla, super; plus hvězdička navíc. V konečném součtu pěkné čtyři hvězdy. Christinu moc nemusím,abych pravdu řekla, ale tady se mi vcelku líbila, a to především její tanečně-zpívající vystoupení. Jiný její herecký projev byl takový nemastný-neslaný, neurazí, ale ani nenadchne. Stanley byl ovšem neodolatelný. Každý film, ve kterém hraje, pěkně oživí, a jeho postavy se stávají těmi oblíbenějšími z celého filmu. Jen ještě škoda, že se Cher moc nehýbal obličej, občas jsem si musela procvičit své obličejové svaly, abych zjistila, že při pohledu na ni neztuhly. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Burlesque je vlastně typická americká pohádka o chudé dívčině, která ke štěstí přišla brzy po příjezdu z malého města do Los Angeles a to jen s pár dolary v kapse..Tenhle námět už tu několikrát byl, ale přesto nebyla minuta, kdy bych se nudila a přestože je to předvídatelné a od začátku je jasné, jak to dopadne, líbilo se mi to. Hudbě Christiny Aguilery jsem nikdy nepřišla na chuť, ale musím uznat, že má hlas jako zvon a navíc skvěle hraje. Pána jménem Cher nemám ráda, ale přestože se vyskutuje na plakátech, ve filmu nebyla zase tolik vidět, což jsem uvítala. Navíc se objevil i Stanley Tucci a Kristen Bell, nemluvě o výborné atmosféře, která na mě sálala skrz obrazovku z kabaretu. Já tedy nemám co vytknout, nenudila jsem se a to je hlavní.. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Tak strašne by som chcela tomuto filmu dať 4 hviezdičky, ale nemôžem. Prvý krát keď som šla okolo kina a zbadala som vyvesený tento plagát, tak som si pomyslela, že sa zase raz niekto nudil a snažil sa zbúchať nejaký MEGA muzikál s 2 viac-menej SPEVÁČKAMI ako herečkami v hlavných úlohách, a že to radšej nechcem vidieť. Potom som videla pár zostrihaných záberov na odovzdávaní Oscarov a... musela som si to proste pozrieť! Pesničky - PERFECT! Kostýmy - PERFECT. Choreografia - PERFECT. Obsadenie - ej, a dostávame sa trocha ku kameňu úrazu. Musím povedať, že Christina ma celkom milo prekvapila. Ale Cher! Ja osobne nič proti nej nemám. Sama milujem niektoré staré filmy v ktorých hrala a ako malá som vypekala jej hity. Ale tu, aj tie 2 pesničky čo spievala tak vyzerala pri nich tak divne. Bude to asi tou plastikou. Proste tá mimika tváre bola taká nijaká. Čakala som aspoň, že medzi tými dievčatami sa bude viacej hýbať a ukáže kúsok choreografie. Stačila by mi jedna scéna a mala by som srdce viacej na mieste. Ale keď nič, tak nič. Ďalšiou položkou v obsadení, ktorá ma 2x neoslnila bola Kristen Bell. Celkovo mi príde nesympatická ale tu bola poriadna mrcha, tak ju nič nemohlo zachrániť. Alan Cumming a Peter Gallager mohli dostať viacej priestoru namiesto nej. Cam Gigandet priam božský :) Stanley Tucci podarený ako vždy... Takže Burlesque rozhodne beriem ako príjemnú podívanú. A keď už nedám tie 4 tak aspoň také 3 a 1/2 :) ()

Galerie (89)

Zajímavosti (21)

  • Režisér Steve Antin dostal nápad na tento film při sledování výkonu Christiny Aguilery hostující jako vokalistky při vystoupení kapely Pussy Cat Dolls v roce 2002. (oje)
  • Interiér chátrajúceho Burlesque Lounge navrhol výtvarník Jon Gary Steele. (Bajonela)

Související novinky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama