Reklama

Reklama

Ali opouští rodnou Iowu a míří přímo do L.A., aby si splnila svůj sen a stala se zpěvačkou a tanečnicí. Hned první den narazí na noční podnik Varieté, který řídí vysloužilá kabaretní zpěvačka Tess se svým kamarádem a krejčím Seanem. Podnik má své dny slávy dávno za sebou a Tess bojuje o to, aby chátrající divadlo udržela při životě. Ali se do tohoto místa hned zamiluje a za podpory číšníka Jacka se v něm snaží prorazit. Tess je k jejímu snažení vrcholně skeptická. Ali nezbývá než vzít do ruky podnos a v roli servírky čekat na svou příležitost a bojovat o své místo na jevišti. Události však naberou rychlý spád, když její silný hlas způsobí, že se z ní nakonec stane hvězda, jakou vždycky chtěla být. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (406)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5...Christina je skutočne sexi, spievať nesporne vie! Len škoda, že mňa podobné hlasové onanie nebavia a skôr ťahajú za uši. Burlesque je nablýskaná muzikálová rozprávka o tom, ako sa z dievčaťa stala hviezda. Všetko sa ligoce, dekorácie sú adekvátne prestrelené, čo by nebolo zle, keby to všetko nebolo také nejaké fake- tak ako toporná múmia Cher. Niektoré choreografie sú vydarené, rovnako ako pár piesní (poteší aspoň upravené Beautiful People od MM), no ako celok je to "jedným uchom&okom dnu a druhým von". Ešte ma možno presvedčí o opaku znalec muzikálov, Mr. Sovereign:) Od čias geniálneho Moulin Rouge stále čakám na podobný zázrak.... ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Film ma jednu obrovskou slabinu: hlas Cher uslysite pouze ve dvou pisnickach =(, ptam se PROC??? Cim starsi je, tim je jeji hlas, hlubsi, sametovejsi a dokonalejsi. Jinak neni moc co filmu vytknout, pribeh je jednoduchy jak facka a pro film v podstate naprosto nevyznamny, nemate nad cim premyslet, nemusite zbytecne zamestnavat hlavu, jen se unasite pisnickami a skvelou varietni sou, ktera je zde zmaknuta na jednicku. Christina neni zrovna pohledna holka (aspon pro me v tomto filmu), ale vyvazi to svymi pohyby a skvelym hlasem a vy se tak muzete vseho dosytosti nabazit. Film si urcite zaslouzi poradnou uhlopricku a dobrou audiosoustavu s vyssi hlasitosti, protoze jak si to pustite, rozjedete variete primo u vas v obyvaku... PS: Zamerne nesrovnavam s Chicagem nebo Moulin Rouge, coz jsou muzikaly stojici primarne na pribehove casti. ()

Reklama

Džany 

všechny recenze uživatele

Ohranější schéma filmu snad už ani nenajdeme, ale má to "něco" a to "něco" je přitažlivější a důležitější než to, že každý víme, co se za pět minut stane a jak to dopadne. Z hlasu Christiny mě mrazí, atmosféra klubu převládá a celkový dojem jen upevňuje. A Stanley Tucci mě tu snad posté utvrzuje v tom, že je to jeden z největších sympaťáků v Hollywoodu. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Varieté je vlastně hrozně hloupoučký film. Je tak jednoduchý, až to hraničí. Upřímně nechápu, jak se na takovou látku lákají hudební superhvězdy typu Cher a Aquilera. Těžko větou: „Poslyšte, holky, mám tu příběh blondýny z nějaký vesnický díry, co přijde do velkýho města, uvrtá se v jednom klubu, kterej se utápí v dluzích, všechny přesvědčí o talentu, klubu pomůže a všichni sou spokojený. Super, ne? Tohle diváci ještě neviděli!“ A o nic jiného ve filmu skutečně nejde. Tvůrci mají jediné štěstí, že atmosféra klubu pracuje na plné obrátky a že se pro hlavní role povedlo urvat jedny z nejlepších zpěvaček současnosti, které navíc umí i hrát. Právě díky nim nakonec fungují i lacinější momenty, neboť jim je takzvaně. „sežerete i s navijákem“. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Škoda, že aj iné dejové línie, ako snaha o udržanie podniku vo vlastných rukách nie sú tak zábavné. Romantická linka je v podstate úplne zbytočná, pretože je mimochodom aj veľmi prevídateľná a čo sa týka Ali, tak jej postup vo Varieté musí byť klišé, inak by ani nebolo o čom točiť, tu ide najmä o jej vystúpenia a na tie sa pozerá v pohode. Takže pre mňa čistý priemer, ktorý neublíži, ani nenadchne a ako oddychovka počas večera, kedy som fakt nemal náladu nad niečím od únavy premýšľať, padla vhod. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (21)

  • Interiér chátrajúceho Burlesque Lounge navrhol výtvarník Jon Gary Steele. (Bajonela)

Související novinky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama