Reklama

Reklama

Taková moderní rodinka

(seriál)
Ukázka z filmu 5
USA, (2009–2020), 91 h 3 min (Minutáž: 20–22 min)

Hrají:

Ed O'Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet, Rico Rodriguez, Nolan Gould, Sarah Hyland, Ariel Winter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(11) / Epizody(250)

Americký komediální seriál nám představuje novodobý rodinný klan, v jehož čele stojí šedesátník Jay Pritchett se svou novou mladou manželkou a vyženěným synkem, Jayova dospělá dcera se třemi potomky a syn, který se svým partnerem právě adoptoval dítě.  Kdysi osvědčený rodinný model žena + muž + dvě až tři děti už je dávno minulostí a tento americký sitcom nám představuje moderní rodinu z počátku 21. století. Vlastně tři rodiny, které nicméně dohromady tvoří klan Pritchettových. Jeho patriarchou je šedesátník Jay (Ed O'Neill), který se znovu oženil s mnohem mladší vášnivou Glorií (Sofía Vergara). Ta si z předchozího manželství přivedla do rodiny jedenáctiletého syna Mannyho (Rico Rodriguez), jenž celé dny tráví sněním a psaním veršů, což se jeho novopečenému nevlastnímu otci zrovna nezamlouvá. Jay také těžko snáší, když si lidé myslí, že je Gloriin otec, nikoliv manžel. Jayova dospělá dcera Claire (Julie Bowen) a její muž chtějí mít otevřený a upřímný vztah se svými třemi dětmi, jenže to není žádný med, zvlášť když udeří puberta. A pak je tu Jayův syn Mitchell (Jesse Tyler Ferguson), který už pět let žije se svým partnerem Cameronem (Eric Stonestreet), a právě spolu adoptovali dítě z Vietnamu. Život, jak se zdá, není úhledný ani předvídatelný, ale právě překvapení, jež neustále přináší, z něj vyhánějí nudu. (ABC TV Network)

(více)

Videa (6)

Ukázka z filmu 5

Recenze (379)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Seriál sice nacpaný vtipy, ale extrémně doplácejí na záplavy moralizování. Sestava plná homosexuálů, kolumbijců, tlusťochů, prcků, starců a samozřejmě ideálního obyčejného středotřídního bílého páru ve středním věku s trojicí dětí ve věku školka-škola, je přímo líhní pro ponaučení, dojemné prozření, teatrální odbourávání předsudků a především vyzdvihování rodinných hodnot. Každý díl tak končí nekonečným štěstím v rodinném kruhu, kde jsou všichni spokojení a mají se rádi. Krok za krokem si našel "důstojného" nástupce. Ale jinak je čemu se smát a to je hlavní. ()

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Tento seriál má nevěřitelné kouzlo, tedy mě určitě okouzlil. Nepamatuji si díl, ve kterém bych se nezasmál. Spíš si pamatuji ty díly, ve kterých jsem se nemohl přestat smát. Každá postava zde má své místo a kouzlo. Ale přesto je asi můj největší oblíbenec Phil. Po třech řadách jsem nadmíru spokojen a už se těším na tu čtvrtou, protože věřím, že si tento seriál určitě udrží svoji kvalitu i nadále. "Vždycky jsem chtěla dceru. Oblékat ji do krásných šatiček, česat ji, starat se o její nehty, dělat jí make-up. Nikdo to neví, ale první rok jeho života jsem z Mannyho dělala holčičku a všem jsem říkala, že je moje dcera. Ale jen párkrát. Nechtěla jsem ho traumatizovat. Když našel fotky, řekla jsem mu, že to je jeho sestra dvojče, která zemřela." // I v páté řadě si tento seriál drží laťku neskutečně vysoko a já se královsky bavím. 9/10 ()

Reklama

Bonaparte. 

všechny recenze uživatele

Hodnocení jsem si nechal, až do doby než jsem dokoukal 2. sérii. A musím konstatovat, že 5* si to právem zaslouží. Je to něco jiného než je BBT nebo HIMYM. 3 různé děje neustále prolínající se s perfektní snůškou gegů a trapných situací. Na plné čáře vede Phill, ten chlápek baví v každém díle a to k tomu nepotřebuje ani scénář. Ed O'Neill je tam taková pěkná třešnička na dortu. Skvělé zpracování, těším se na další díly. || V česku je Modern Family velmi podceňovaný/neznamý, což je velká škoda. Na druhou stranu v domovině sbírá jednu sošku za druhou a to zcela PRÁVEM! || 1. série: 90% || 2. série: 100% || 3. série: 100% || 4. série: 80% || ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem velmi málo dílů a zpočátku mi zpracování přišlo velmi nesympatické. Po pár epizodách se mi ale díky vtipným scénkám a vcelku povedeným hláškám tento seriál docela zalíbil a přestal mi vadit i reality-show vizuál. Občas si ho ráda zapnu, když není v televizi nic lepšího. Hlavně kvůli Sofii Vergara. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z tých seriálov, ktorý nemá absolútne čím uraziť. Je tak opatrný a zároveň tak svojský a v určitých aspektoch tak úprimný a trefný, že sa jedná o pomerne fungujúci feel good, vyplňujem čas keď mám toho veľa, seriál v ktorom postavičky skvelo fungujú. Lineárny dej tu ale nečakajte. Najlepšia postava je Ed O´Neill ako Jay a potom Eric Stonestreet ako Cameron. V zásade sa nejedná o nič prevratné, ale v mnohých rovinách to funguje. Presne ten typ rodinných seriálov, ktoré sa dnes až tak často nerobia. Občas to ide trošku nasilu do vôd morálnych hodnôt a uvedomení, ale v týchto 24 častiach sa to stalo asi len štyri krát, takže to nie je úplná katastrofa. Za mňa vyslovene seriál na vyplnenie času. Nie úplne na štyri, ale na solídne tri s tým, že chcem pokračovať ďalej. Skvelo som pri tom vypol. 1. séria - 65% Druhá séria je istejšia, vtipnejšia a uletenejšia. Tých moralistických epizód ubudlo a v zásade sa to celé nesie v takej tej rovine, čo sa môže pokaziť sa pokazí. Netlačí to na pílu a je to také milo zlaté. Vzťahy a nejaké napredovanie je nulové. Funguje to na princípe starých sitcomov, kde sú charaktery pevne dané a hoci majú v rámci dielu určitý posun v rámci celku zostávajú rovnaké. To ale neznamená, že sa na nich nedá zabaviť. Cam stále vedie ako moja obľúbená postava. A inak výborná oddychovka pri ktorej stačí vypnúť mozog a nechať sa unášať banálnym, ale vtipným príbehom. 2. séria - 75% Ustálilo sa to na takom znesiteľnom štandarde. Potešia šteky Kevina Harta, Bobbyho Cannavaleho alebo Tim Blake Nelsona. Dokonca posledný diel v ktorom je ukázané, že v Mexiku je život naozaj telenovela ma dosť rozosmial. Nenútené, s veľmi jemným vtipom a dobre fungujúcimi postavami. Moderný Krok za krokom bez toho cringe feelingu. A všetky postavy sú v zásade sympatické. 3. séria - 80% Aj napriek niekoľkým výborným dielom mi prišla táto séria ako krok späť. Hlavne asi vďaka neustálemu opakovaniu motívov, rodiny, vzťahu a práce. Tu sa ukazuje, že nie je vždy dobré pozerať niektoré seriály naraz, pretože potom strácajú svoj účel. Viem aký druh seriálu to je. Nemal by som byť prekvapený. Ale aj tak som sa ním prehrýzaval trošku ťažšie. Na chvíľku si dám od Modernej rodinky pauzu. 4.séria - 60% ()

Galerie (3 540)

Zajímavosti (63)

  • Craig T. Nelson měl původně hrát postavu Jaye Pritchetta (Ed O’Neill). (CrashONE)
  • Jesse Tyler Ferguson v rozhovoru prozradil, že vtip, kdy si Jay (Ed O’Neill) nedokázal poněkolikáté zapamatovat, že je gay, je z jeho života. Jeho opravdovému otci to totiž musel po letech říkat třikrát, než tomu opravdu uvěřil. Tuto příhodu Jesse řekl scenáristům seriálu a těm se to tak líbilo, že to dali do scénáře. (CrashONE)

Související novinky

Zemřel herec Norman Lloyd

Zemřel herec Norman Lloyd

12.05.2021

Z kalifornského Los Angeles přišla smutná zpráva. V úterý zemřel americký herec, režisér a producent Norman Lloyd. Bylo mu neuvěřitelných 106 let. Zprávu o úmrtí médiím potvrdil Lloydův dlouholetý… (více)

Zorro dostane novou verzi

Zorro dostane novou verzi

10.12.2020

Jen co filmař Robert Rodriguez (Alita: Bojový anděl, Sin City – město hříchu) sklidil chválu za svoji čerstvou epizodu seriálového Mandaloriana, oznámil tvůrce ještě spolu se svou sestrou… (více)

Nejlépe placené herečky roku 2020

Nejlépe placené herečky roku 2020

16.10.2020

Časopis Forbes každoročně sestavuje žebříček nejlépe placených herců a hereček roku, před pár týdny jsme tak řešili nejlépe placené herce, a nyní nastal čas podívat se taky na herečky. Následující… (více)

Zemřel herec a komik Fred Willard

Zemřel herec a komik Fred Willard

16.05.2020

Ve věku 86 let zemřel legendární herec a komik Fred Willard, hvězda filmů režiséra Christophera Guesta Vichřice nebo Nejlepší show. Smrt oznámila manželka Guesta Jamie Lee Curtis. Willarda diváci… (více)

Reklama

Reklama