Slaughterhouse

Komedie / Horor

USA, 1987, 85 min

Rick Roessler

Taká komediálna verzia Texaského masakru.(5.6.2010)

Asi sto třiceti kilový špekoun, co nosí snad metrový sekáček na maso, místo mluvení chrochtá a vůbec si o sobě myslí, že je prase. Tak takový vrahoun dával tušit dobrou zábavu. Jenomže Rick Roessler zůstal vždy napůl cesty. Jakoby se nemohl rozhodnout, jestli chce jít vyloženě komediální cestou anebo naopak trochu diváka, když už ne postrašit, tak alespoň znepokojit. Ve finále jsem se tedy jenom párkrát pousmál a nebýt toho, že jednu scénu použili jako intro ke své skladbě Slaughterhouse MORTICIAN, klidně bych film označil jako slabotu. Ale k dobru mu musím ještě přičíst klasickou osmdesátkovou atmosféru, takže mi z toho vychází dost šedivý průměr ale pořád ještě průměr.(10.9.2010)

Slaughterhouse chápem ako fanúšikovskú poctu Hooperovmu TCSM. Medzi oboma filmami existuje nespočet podobností, takže hľadať v Bitúnku niečo originálne alebo inovatívne by bolo naivné... To však v podstate platí o 99% hororovej produkcie, takže ak máte chuť na hixploitation s kvičiacim tlstým magorom, oháňajúcim sa mäsiarskym sekáčom, tak smelo do toho...(27.7.2010)

Slaughterhouse klame perfektně tělem neb od slasheru z koncem osmdesátých let s tak kouzelným obalem jsem čekal mnohem víc než-li prachobyčejnou komedii-horor. Žánr komedie záměrně stavím na první místo, protože vtip a taková ta humorná nadsázka byla oproti krvi a hrůze v majoritním postavení. On za to může asi ten hlavní záporák. Nemytá kupa sádla s rozkošným chrochtáním totiž nenažene hrůzu ani nejmladší sortě diváků, co si hrdinsky riskne pustit nějakou tu hororvku na dobrou noc. Necharismatické, nemastné neslané budižkničemu, navíc bez sebemenší kreativity k mordování. Bohužel takhle je to jen obyčejná záležitost, které by prospěla jedině ta anihilace veškerého humoru a změna hlavního maniaka.(2.6.2010)

Slaughterhouse vám neprinesie v podstate nič nové ale má svoje čaro aj keď sa trochu podoba na Texaský masaker je to o čosi iné a pomerne dosť zábavne. Sú tam dosť podarené vraždy a aj preto dávam 80%.(15.6.2010)