Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhá světová válka vrcholí a Spojenci se právem obávají, že by Třetí říše mohla použít jadernou zbraň, na jejímž vývoji prý nacističtí vědci intenzivně pracují. Proto také Američané vysílají přepadové komando do Francie, kde by v jedné z tamějších starodávných citadel měla být ukryta supertajná laboratoř s rodícími se hlavicemi. Na místě ale jednotka vedená kapitánem Malloyem nachází něco mnohem horšího. Něco, s čím nepočítali ani ve svých nejstrašlivějších nočních můrách. Němci zde totiž nepracovali s jádrem, nýbrž s lidským genomem. A podařilo se jim vytvořit dokonalého vojáka, napůl člověka a napůl monstrum, jehož vysazení do první linie by mohlo dokonale ovlivnit průběh celého válečného konfliktu. Je proto jasné, že übersoldat musí být stejně jako celé výzkumné středisko okamžitě zničen. Už brzy ale vojáci zjistí, že právě oni se nyní stávají lovnou zvěří. Stojí proti nim totiž soupeř, který nezná slovo porážka. Napínavý mysteriózní horor, který byl celý natočen v Bulharsku, má na svědomí americký televizní režisér David Flores. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

brasek 

všechny recenze uživatele

V prvom rade ide o tv film, takže netreba očakávať špičkové triky, aj keď v tomto prípade "adobe photoshop" je cítiť až veľmi a miestami pôsobí rušivo. Prostredie v ktorom sa dej odohráva (francúzsky Štrasburg) pôsobí veľmi nedôveryhodne, nepripadá mi to ako prostredie zo 40. rokov. Dej filmu balansuje medzi nudou a čiastočne pozerateľným... chcel som ohodnotiť 2 až 3 hviezdičkami s prižmúrením oka na ten tv film, ale nemecký tank mi pripomína ruskú T-34 (inak pekne hrdzavú)... však mohla byť ukoristená na ruskom fronte, ale čo by potom robila vo Francúzsku? Naivní nemeckí vojaci sa dajú postrieľať jedna radosť a na všetko sa pozerajú ako teľatá. Bohužiaľ čo je veľa, to je veľa... Koniec filmu sa mení na totálnu až neuveriteľnú kravinu. Pre mňa je to len jedna hviezdička a len preto, že ide o už spomínaný tv film. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Páni, já myslel, že spím! Když jsem viděl supervojáka jako prostě kreslenou obludu z komiksu. Mohl jsem, pravda, čekat koninu, ale až takovou? No v tom okamžiku bylo hodnocení zcela jasné, ani zbytek „efektů“ nestál za nic, nemluvě o primitivním ději. Prostě mne to vůbec nebavilo a stálo to za prd po všech stránkách. Takže odpad. CI 28112010 8416/8605 ()

Reklama

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Krystalicky čistá esence filmového kreténismu. Dialogy jsou naprosté bláboly, stejně stupidní jako jednání postav a vlastně celý děj, který je vykrádačkou různých filmů a počítačových her a ve kterém divák marně hledá špetku soudržnosti nebo dokonce logiky. Kapitolou která zasluhuje zvláštní pozornost je výprava. Podle jmen převažujících v titulcích vznikl tento snímek ve spolupráci s bulharským (?) koproducentem - odtud patrně i lokace, které rozhodně neevokují okupovanou Francii 40. let, ale spíš válku v bývalé Jugoslávii nebo rumunskou revoluci v roce 1989. Podobné je to s "dobovou" výzbrojí - němečtí tankisté se projíždějí v tanku T-34 a údajní francouzští odbojáři jsou zase kromě loveckých pušek vybaveni samopaly Špagin sovětské provenience. To jsou však už jenom podružné detaily, které na celkové ubohosti tohoto škváru mnoho nezmění, stejně jako směšné a laciné digitální triky. Zkrátka tu máme další z výtvorů neblaze proslulé Sci-fi Pictures Production, která se specializuje na výrobu materiálu pro filmové masochisty. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Asi takhle: takový kousek by natočil Ed Wood, kdyby disponoval aspoň takovou dávkou talentu a charisma, jaké mu nadělil Tim Burton, a kdyby měl přiměřenou podporu studia a z toho vyplývající rozpočet. Je to pitomé, se směšnými dialogy a nefungujícími scénami, mizernými triky a šílenými postavami, ale je to pitomé tak nějak zábavným způsobem, takže pro příznivce pokleslé produkce to může být dobrá volba. Pro normálního filmového fanouška je to ztělesněné zoufalství. V době videoprodukce, která zlevnila filmařinu natolik, že dnes může několik nadšenců za kapesné natočit vlastní film a hodit ho na net, si netroufám odhadovat, kde je skutečné dno filmařiny, takže do žebříčků nejhorších filmů historie Supervojáka házet nebudu. Celkový dojem: 5 %. ()

Tomx112 

všechny recenze uživatele

Musím říct že jsem od toho čekal trochu víc, zase na druhou stranu film alespoň poměrně věrně kopíruje původní hru Wolfenstein. Děj vypadá jako by byl rozložen do jednotlivých misí, digitální znázornění doomtroopera jako by vypadlo ze hry vyrobené roku 2002, stupidita nepřátel i spolubojovníků je až neuvěřitelná a kosení nepřátel vypadá jak při levelu easy. Každopádně tu máme pro pobavení klasické filmové hlášky ( To jsou ty stvůry. - Já vím. ), pak trochu romantiky ( dojemný pekařský rozhovor ) a hlavně neskutečné napětí ( pěstní souboj amíka s doomtrooperem :-) ). Takže pokud milujete hru Wolfenstein tak jako já, film vřele doporučuji, v opačném případě na něj rovnou zapomeňte. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme je použitý tank, ktorý je premaľovaný na nemecký. V skutočnosti ide o ruské T-34. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama