Loft

Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller

Belgie, 2008, 118 min

Erik Van Looy

I belgičtí kluci dokazují, že umí pořádně vlámovat. A nestydí se přitáhnout si k tomu na loft i nějakou tu pořádnou flandru. Když ji však vzápětí někdo devalonizuje, začnou se jim pod zadkem pálit waffle a hořknout pralinky na jazyku. Překvapivě učesaná, konzervativní detektivka s nečekaným rozuzlením, která vyčistí a nepoškrábe.(14.3.2010)

Rozpočet €3,2miliónaTržby Celosvetovo $9,168,516(24.8.2010)

Řekněte nám znovu, co se dnes ráno stalo. Znovu? Znovu, pane Stevensi. Od začátku, pokud vám to nevadí.…. Ukecanej, rafinovanej thriller. Musím napsat, že tak zajímavě vyprávěný a poskládaný příběh, plný dialogů, psychologie a pomalého odhalování skutečností jsem nečekal ani náhodou. Vstřebávám důkazy, fakta a přemýšlím, jestli a jak to někdo třeba narafičil. Kdo je tak může chtít zničit? Vždyť i ženský si rády hrají. Výraznější stopu zanechává hudba. Často nevím, jestli nedělá děj zajímavým právě ona. Skladby W. de Marca zní v DTS perfektně! Nedivím se Belgičanům, že se jim tento film tolik líbil. Myslím, že nezklame ani vás! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** Víte, že? LOFT je jiný název pro byt?(16.1.2010)

Mohlo to být lepší, ale nakonec to mohlo být i mnohem horší. Podruhé to asi nedám(6.3.2010)

Oóo opäť jeden z takmer dokonalých zločinov... príbeh, ktorý tu už xy krát bol, avšak samozrejme podaný úplne inak... nie takto rafinovane a ukecane... útulné miestečko to "loft", aj napriek vyraznej "precíznosti" s ktorou bol scénar prevedený som našiel pár nezrovnalosti, ktoré v tak "dokonalom" svete pôsobia povedzme "matúco"... len priemer, nič viac 5/10(29.1.2010)

No, ale to je moc milé překvapení! Belgie si střihla téměř hollywoodský krimi thriller a výsledek je více než dobrý. Loft je hodně vrstevnatý detektivní příběh, který divákovi pomalu představuje všechny okolnosti, vznáší podezření na všechny a také na nikom nenechá niť suchou. Nechybí zde napětí, atmosféra i zvraty (těch tu bylo na můj vkus možná i trochu nadbytečný počet, ale vyložené logické díry jsem nespozoroval, takže proč ne). Ten závěr mohl být střihnutý určitě dřív (při té scéně, kterou jsme již viděli na začátku by to bylo asi nejvhodnější) a doslov (za každou cenu to po americku zase být nemuselo) už je zde opravdu navíc. Budou to slušné 4*, ale je fakt, že tímto snímkem v daném žánru předstihli Belgičané většinu jiných evropských zemí a já doufám, že nezůstanou jen u Loftu.(21.7.2011)

Tak se belgičanům zase něco povedlo! Udržet divákovu pozornost od začátku do konce není jednoduché a v tomto případě k tomu stačila jedna oběť a 5 přátel, kteří v onom začarovaném kruhu mají nemalé úlohy. Výkony herců jsou vynikající, ikdyž si možná na jejich mluvu budete zvykat. Co mě ale nejvíc zaujalo, že když už si myslíte, že máte toho pravého, vždycky se najde nový podezřelý... Jestli to bylo tím, že jsem od Loftu nic nečekal, to nevím. Ale vím jistě, že je tak dobrý, aby si 4* plně zasloužil. 75%(24.1.2010)

Tak tomuhle se říká mysteriózní thriller téměř se vším všudy. Pět přátel si chtějí užít milostné hrátky v loftu, bohužel se vše zvrtne v nervy drásající se drama. Blížícím závěrem se napětí podstatně zvětší a divák si začne vytvářet své vlastní názory. Do toho se vše párkrát zamotá a když je vše téměř vyřešené a čekáte na závěrečné titulky, přijde to pravé vyvrcholení a vy jen nevěřícně koukáte do monitoru. Jak se problém vyřeší a jak to vše dopadne? Přesvědčte se sami a mě nezbývá nic jiného než vám Loft doporučit... 8/10 = 80%(30.1.2012)

Skvělý belgický thriller, kde neodhadnete jak skončí. Když si myslíte, že je vše jasné tak nám scenáristi nachystají další a další překvapení. Slušné 4*.(10.1.2010)

Výborný thriller, který nenechá vydechnout..navíc mi připravil spoustu zvratů, které jsem nedokázal ani zdánlivě odhadnout..no prostě mazáckej filmek!(21.6.2010)

Pořád jsem přemýšlel jakou společenskou hru budeme hrát s přátely o víkendovém mejdanu u mě. Po shlédnutí thrilleru Loft už mám jasno, zahrajem si blafovanou. Vím, že to minimálně já přežiju, jsem totiž čistý jako Chris. Alespoň zatím.(2.2.2012)

Veľmi nadupaný thriller zmáknuteľný na jeden dych!(6.1.2010)

Po dlouhé době zase jeden parádní zážitek. Je téměř neuvěřitelný, že i přes svou dlouhou stopáž film vůbec nenudí a ke konci by se atmosféra dala krájet. Perfektní scénaristické kličky, zvraty a výkony všech zúčastněných.(5.10.2010)

Perfektně ozvučené a zajímavé je laserové vyřezávání " čuníka " společnosti Woestijnvis ( m.(v,-) ;-sen ) CITÁT : Fatum nos iungeit - Osud nás spojí. Přátelství pětice mužů z nichž každý má své problémy, tajemství, nové i staré lásky a hlavně jeden společný byt ( LOFT ), kde se každý z nich schází z milenkami. Povedený děj filmu, kde se zjevují stále nové a nové skutečnosti okolo vraždy jedné z žen, kterou v Loftu najdou mrtvou. Ve filmu byla použita pěkné nevtíravá hudba, kterou dělal Wolfram de Marco.(8.5.2010)

Tak si aj páni z Belgicka strihli jeden „Hollywood-like“ thriller a že im to vyšlo sakra dobre! V podstate obyčajný, ale inteligentný príbeh o piatich bohatých priateľoch podvádzajúcich svoje manželky v utajenom byte, v ktorom nájdu zavraždenú ženskú, režisér natočil tým najzaujímavejším spôsobom cez neustále flashbacky a prelínanie niekoľkých časových/dejových línii, pričom každá jedna z nich má svoj význam. V podstate konverzačné krimi pôsobí takmer až akčne, pretože s každým a jedným rozhovorom sa vytvára neuveriteľné napätie. Dotvára to zaujímavý rýchly strih, neustále sa meniace zábery kamery a skvele zvolená hudba, ktorá aj pri obyčajnom policajnom výsluchu vytvára poriadne dusné prostredie. Celým filmom sa nesie chladná neprístupná atmosféra, herecké výkony sú príjemné.. a aj keď film v podstate neprináša nič nové, štýl akým je natočený ho posúva o level vyššie. Počet zvratov na jednu minútu bolo možno na konci až priveľa, a aj samotný záver s doslovom bol až príliš šablónovitý podľa štruktúry tuctových hollywoodskych thrillerov. Každopádne mi to nepokazilo dvojhodinový viac ako vynikajúci zážitok. CELKOVO: 4,5*(11.10.2011)

Dobré krimi-drama. Dvě hodiny jsou hodně. Zkrácení by tomu určitě prospělo. Na čtyři hvězdičky chybělo více dynamiky. 69%.(1.11.2010)

Třemi slovy, opravdu dobrá detektivka.(11.9.2010)

Belgická pecka. Takhle zamotanej thriller se jen tak nevidí. Kam se na to hrabou holywoodský matlalové. Když už si je člověk jistej, tak ho režisér Van Looy rychle uvede do nejistoty a když je to už po pátý, člověka to štve. Ale to je dobře. Belgie se předvedla ve výbornym světle a přežil jsem i tu jejich hroznou řeč. Jedno negativum to ale má-stopáž byla zbytečně dlouhá a celkovej dojem kapánek zkazila. I tak je to ale jeden z nejlepších filmů, kterej země hranolek vyprodukovala.(18.12.2010)

Erik Van Looy patri do Hollywoodu a tento film to len potvrdil. Niektory rejzovia by sa s tohoto filmu posrali a urobili by s toho bachorku.No on nie.(7.2.2010)

• sona123

Detektivka. Zamotaná a když už se tvůrci pustí do odhalování, neumí s tím přestat. Určitě to ale není ku prospěchu věci. Lofty jako obytné prostory se mi moc líbí. Tenhle je potemnělý a slouží jako šmajchlbyteček. Vlastně z něj moc nevidíme, mnohem hezčí je ta střecha na domě. Složitě vyprávěný příběh, kde se dějové linie prolínají, zašmodrchané vysvětlování a hloupé dialogy, to všechno vidím jako slabou stránku filmu. To všechno mě docela nudilo.(1.6.2011)