Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vypiplanej skvost, kterej od dokonalýho vizualu předvádí téměř dokonalý herectví, drama pěti kamarádů, kteří řeší trochu prekérní záležitost. Mrtvolu ženy v jejich šmajchlcimře, o které věděli jen oni a jen oni mají klíče. Kdo lže? Kdo zabil? Kdo má jaké tajemství? Kdo s kým manipuluje? ... S přibývajícími otázkami přibývá odpovědí, ale i další otázky... Perfektní scénář, skvělá atmosféra ... doporučuju!! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká mysteriózní thriller téměř se vším všudy. Pět přátel si chtějí užít milostné hrátky v loftu, bohužel se vše zvrtne v nervy drásající drama. Blížícím závěrem se napětí podstatně zvětší a divák si začne vytvářet své vlastní názory. Do toho se vše párkrát zamotá a když je vše téměř vyřešené a čekáte na závěrečné titulky, přijde to pravé vyvrcholení a vy jen nevěřícně koukáte do monitoru. Jak se problém vyřeší a jak to vše dopadne? Přesvědčte se sami a mě nezbývá nic jiného než vám Loft doporučit... 8/10 = 80% ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Pět klíčů od loftu, stejně luxusního i studeného jako jeho šťastní nájemci, a ten pravý čas na aféru... plus mrtvola dívky jako bonus. Skvěle vystavěná, mnohovrstevnatá krimi, s totálně nepředvídatelným rozuzlením, rozcupovanými charaktery, paranoidní kamerou, stísňující hudbou a velmi slušnými výkony typově zajímavých mužů i žen, na které se dobře dívá (tedy krom jednoho týpka, ale ten měl odpudivost v roli, podpořenou chomáči chlupů v nose, kdyby někomu nestačila jeho povaha a exteriér). "Říká se, že peníze nepřinášejí štěstí, ale je to jen oblbovák pro chudý", pravil iniciátor loftových radovánek a rozhodně měl, spolu s ostatními, příležitost přemítat nad dalšími moudry, třeba nad co stavět pojmy jako přátelství a morálka... Mohla bych si to dát ještě jednou a začít se vrtat v nejasnostech překombinovaného konce, ale nechci, a ne jen proto, že u označení krimi, drama a thriller nechybí ani mysteriózní, ale proto, že dokonalost nudí a já se chtěla především bavit, a tak se i stalo. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý počin o pětici dobře situovaných kamarádů, z jichž jeden, architekt, nechá ve svém nově vybudované obrovském domě takzvaný loft pro užívání čehokoliv pro své přátele. Existuje jen pět klíčů. Ale co dělat, když se jednou na posteli objeví v krvi mrtvá mladá žena? Mají všichni svá tajemství? A nutno podotknout že na Koena de Bouwea se sakra dobře kouká, takový delonovský typ, takže já byla spokojena. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Z troch doposiaľ spracovaných “Loft-ov” na totožnom princípe, je táto Belgická varianta suverénne najlepšia. Príbeh premyslený takmer do detailu + niekoľko famóznych zvratov v záverečnej tretine = filmový zážitok, ktorý si divák bude pamätať. Palček nahor nie len 🇧🇪 repre na terajších MS vo futbale. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)
  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)

Reklama

Reklama