Feng Sheng

Message, The

Drama / Thriller / Válečný

Čína, 2009, 114 min

Kuo-fu Chen

Rozpočet $7miliónovTržby Celosvetovo $32,470,000(2.8.2010)

• Rudovous

Cista servilita - v slusnem filmovem havu.(11.1.2010)

Rozjelo se to výborně, dojezd už byl horší. Víc důrazu na postavy a dusit je o trochu déle (nevyždímat potenciál takhle silné herecké sestavy, to je skoro zločin), ukončit to o cca čtvrt hodiny dřív (nebo ten konec podat trochu obratněji) - a mohl to být opravdu nářez. Takhle je to "jen" velmi dobré.(26.5.2011)

Zjavne sa Číňania v rámci mainstreamu zvolili za hlavne línie propagandy jednotného čínskeho národa, za ktorý je hodno obetovať život: jednak cez tri kráľovstvá a potom cez obdobie 2.sino-japonskej vojny, resp. pre nás 2.svetovej vojny.. Feng Sheng je ten druhý prípad. Na rozdiel však od napr. Ip Mana, ktorý hoci nadnesene, ale drží si dramatickú líniu okolo majstra a môže sa oprieť o "klasickú" líniu národniarstva v kung fu filmíkoch, Feng Sheng neprekračuje priemerku solídneho špionážneho thrilleru / krimi. A to mal celkom zaujímavo postavenú platformu "zločinca medzi nami"v uzamknutom zámku. Jednoducho, nepodarilo sa mu dosť obre rozohrať postavy a vzájomnú paranoju medzi postavami tak, aby divák mal nejakú vážnejšiu obavu o niekoho z nich. Ale chlapci to nakrútili veľkolepo.(13.12.2009)

Pri takomto namete je trochu cinskeho patriotizmu ocakavany, celkom som sa cez neho dostaval. Film ma svoje muchy, ale vela originalnych prvkov - osobitne foriem mucenia. Tak ci tak myslim, ze ide o jeden z najlepsich cinskych filmov z posledneho obdobia.(12.1.2011)