Reklama

Reklama

Archer

(seriál)
Trailer
USA, (2009–2023), 53 h 53 min (Minutáž: 21–65 min)

Tvůrci:

Adam Reed

Hrají:

H. Jon Benjamin, Judy Greer, Chris Parnell, Aisha Tyler, Jessica Walter, Jeffrey Tambor, George Coe, Maggie Wheeler, Adam Reed, René Auberjonois, Joan Van Ark (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(14) / Epizody(143)

James Bond není jediným agentem pod sluncem, dalším takovým bojovníkem je Sterling Archer. Atraktivní agent slavné tajné služby ISIS. Avšak Archer není jen tak obyčejným agentem. Místo toho, aby neustále zachraňoval svět před zničením, raději utrácí většinu prostředků z konta přiděleného k čerpání při plnění misí za alkohol, stylové oblečení a hlavně za luxusní lehké děvy. Vše mu prochází jenom díky tomu, že jeho matka je šéfkou celé tajné organizace ISIS. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (12)

  • Cheryl má netypického domácího mazlíčka - ocelota jménem Babou. To je odkaz na surrealistického malíře Salvadora Dalího, který rovněž vlastnil ocelota se stejným jménem. (Tom Riddle)
  • Seriál se měl původně jmenovat Duchess (Vévodkyně) podle Archerova krycího jména. (Tom Riddle)
  • Vzhled postav seriálu je inspirovaný skutečnými lidmi, obvykle přáteli scénáristů či herců ze seriálu. Amber Nash (Pam) má za sousedku Candi McElhannon, "skutečnou" Pam, Lucky Yates (Krieger) je skutečným předobrazem pro postavu Raye. (Tom Riddle)
  • V každé epizodě se alespoň jednou ozve zvuk kostek ledu cinkajících o sklenici. (Tom Riddle)
  • V časopisech, které postavy v seriálu čtou, jsou obvykle naznačené zápletky budoucích dílů. (Tom Riddle)
  • Tvůrce a hlavní scénárista seriálu Adam Reed propůjčuje svůj hlas postavě Raye. (Tom Riddle)
  • 1. epizoda 4. série byla tzv. "crossover". Archer se po ztrátě paměti oženil s Lindou, která má 3 děti, mají spolu bufet s burgery a nechává říkat Bob. Seriál tím poukazuje na animovaný projekt Bob's Burgers (od r. 2011), s nímž má společného dabéra hlavní postavy H. Jona Benjamina. (Agita)
  • Ve 3. sérii ve 4. epizodě s názvem „The Man From Jupiter“ se objevuje postava Burta Reynoldse, kterou i sám namluvil. (Rominator)

Související novinky

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama