Reklama

Reklama

Fantastická čtyřka

  • USA Fantastic Four (více)
Trailer 2

Ben, Sue, Johnny a Reed jsou obyčejní mladí outsideři, kteří mají sklony k bádání a překonávání hranic známého světa. Jedním z jejich cílů je i rozlousknutí problému interdimenzionálního cestování. Jakmile mají dojem, že tento úkol zvládli, vydají se na nebezpečnou cestu do alternativního vesmíru. Během pokusu a cesty do nepoznaného prostoru je potká nečekaná proměna. Po návratu se jim šokujícím způsobem změní nejen fyzická podoba ale především schopnosti. A tak se ze Sue stane Invisible Woman, která umí vytvářet silová pole, Johnny jako Human Torch dokáže kdykoliv vzplanout a změnit se v hořící pochodeň, Reed neboli Mr. Fantastic dokáže téměř neomezeně natahovat své tělo a z Bena se stane Thing, kamenný obr obdařený nadlidskou silou. Po počátečním šoku se dokáží spojit v tým, který se učí nečekaně získané schopnosti ovládat a využívat. A brzy se ukáže, že je budou opravdu naléhavě potřebovat při záchraně Země před silným nepřítelem. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (638)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Musím to zvopaknúť. Trank nie je zlý režisér (vie postavy, vie atmosféru). Kopance do gúl jemu, filmu a v neposlednom rade divákovi dávajú retardované dialógy (logika všeobecne) a hlavne totálna absencia korenia komixoviek - výživná akcia. Chcem pol hodinu vybuchujúcich civilistov navyše a to minimálne. Dosť mi to pripomína Angovho Hulka, nielen tým kamenným finále. P.S. Beltrami, Glass FTW ... po dlhej dobe som vnímal pri komixovke hudbu. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zasa Doom? Zasa origin? Základná téma je síce mierne inovovaná, ale sú to len kozmetické zmeny (súrodenci Sue a Johnny majú rozdielnu farbu pleti, necestuje sa vesmírnou loďou, ale teleportom á la Mucha/Star Trek a k výprave nedôjde zo vznešených ideálov, ale proste preto, lebo značná časť tímu je opitá). Tvorcovia sa snažia byť civilní a ľudskí, ale nepomáha to, stále je to nuda. Nevyžadujem od filmu tony akcie a efektov, ale v novej Fantastickej štvorke sa takmer nič nedeje (!). Iba sa priemerní herci pokúšajú oživiť nezaujímavé postavy, medzi ktorými vládnu mdlé vzťahy. Režisér zrejme chcel urobiť univerzum realistickým, ale z neviditeľného dievčaťa a naťahovacieho chlapíka realitu neurobíte, nech sa akokoľvek snažíte. Jeho snaha je navyše sabotovaná hlúpymi nápadmi (učiteľovi žiaci na vedeckej výstave priamo pred očami zneviditeľnia predmet a on sa namiesto šoku, prameniaceho z megarevolučného objavu v histórii ľudstva, ktorého sa práve stal svedkom, hnevá, že pri tom zničili školský majetok???). Len občas sa objaví niečo zábavné („Zoznámte sa. Toto je Borat. Borat je čurák.“). Počas nakrúcania a v následnej post-produkcii sa diali absurdné veci a výsledok tomu odpovedá (hlavný zlosyn sa na scéne prvý raz objaví 30 minút pred koncom, z neškodného geeka sa stane likvidátor vojenských jednotiek bez sekundy výcviku atď.). ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Promarněný potenciál. Zajímavý je snad jen koncept usedlejšího blockbusteru, jenž pracuje s postavami z řad docela obyčejné omladiny a dává naději všem nerdům, že to dotáhnou z laboratoří až k superhrdinským trikotům. Jenže pak už nepřijde nic, akorát dospělejší verze Žraločáka s Lávovkou... I Avengers 2 a Thor 2 působí proti nové Fantastické čtyřce jako vyspělé blockbustery. Tady je tuze směšný padouch, co bude dobře vypadat jen v lego-verzi, a naprosto katastrofální pokusy o trikovou akci, odehrávající se na papundeklové planetě plné jakéhosi zeleného slizu. Víc jak stomilionový rozpočet vyhozený oknem, těch pár hezkých momentek s Thingem ve válce bohužel jen naznačí, s jak velkým potenciálem Foxové už dlouhé roky hazardují. Uff. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Docela mě mrzí, že restart Fantastic Four selhal. Lepší origin hlavních hrdinů snad ani nešlo pro filmové účely vymyslet a herci byli také vybraní ideálně, ale na druhou stranu film hrozně sráží nekonzistentnost, která se projevuje zejména ke konci. Až do finální bitvy jsem byl vyjma pár věcí velmi spokojen s pojetím příběhu. Chvílemi to bylo překvapivě i slušně temné a určitě cením snahu pojmout to jinak, než předešlé filmy, ale bohužel to nakonec tak úplně nevyšlo. Finální bitva s Doomem je pouhý digitální bordel, při jehož sledování mi došlo, že obrovský potenciál byl spláchnut do záchodu. I tak ale určitě neházím Fantistic Four do odpadu. Rozhodně jsem se nenudil a z kina jsem odcházel relativně spokojen, ale po druhé domácí projekci už prostě některé ty blbosti a přešlapy nejdou jen tak přejít a já vidím problémy i jinde, než jen u nezvládnutého závěru. Navíc nechápu, proč to má jen něco málo přes hoďku a půl. Už se asi nedozvíme, jak by film vypadal nebýt těch tvůrčích neshod mezi Foxem a Joshem Trankem, ale docela věřím, že by výsledný produkt byl přinejmenším něco, na čem by se do budoucna dalo stavět, jelikož určité prvky filmu jsou výborné. Fantistic Four ale bohužel selhává jako celistvá jednotka a tím potápí i vše pozitivní, co obsahuje. Být tohle pilotní epizodou seriálu, tak to není ani zdaleka takový průser. Jako blockbuster se 120 miliónovým rozpočtem to ale prostě obstát nemůže, kór když některé triky kvalitou zpracování připomínají spíše TV produkci, což je neodpustitelné. Škoda promarněného potenciálu. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Teď nedokážu porovnat s původní Fantastickou čtyřkou, tu tu nemám ani ohodnocenou, protože jsem jí viděl tak dávno, že si prakticky nepamatuju, jestli se mi líbila víc, asi budu muset dát opáčko, ale tohle bylo ne zrovna dobré, i kdyby se to nemělo srovnávat s dílem předchozím. Skvělé obsazení, základní kostra příběhu dobrá a pak to takhle dojebou neuvěřitelně nudnýma pasážema, kde se nic neděje. Ten konec byl super, kdyby to takhle táhli celý film, ale naprostý minimum akce v tomhle filmu je spíš ke škodě. Zajímalo by mě, jak to bude s Fantastic Four 2, vzhledem k tomu, že tohle propadlo návštěvností i hodnocením. Možná to využijí a třeba se to konečně povede! Ale můj optimismus je asi přehnaný. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Johnny Storm (Michael B. Jordan) skončil v nemocnici Judith Trankové, která nese jméno Joshovy nevlastní matky, komičky Judy Tollové, jež zemřela na rakovinu kůže. (Zdroj: weminoredinfilm.com) (ČSFD)
  • Jedná se o druhý nejméně výdělečný film od studia Fox podle komiksů Marvel. Ze všech 15 filmů je na tom s celosvětovými příjmy hůře už jen Elektra (2005). Více vydělal dokonce i Daredevil (2003), nebo například Ghost Rider (2007) od Sony či Hulk (2003) a Neuvěřitelný Hulk (2008) od Universal Studios. (Tashi)

Související novinky

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

29.05.2020

Báli jsme se toho, a už je to tady. Jen co HBO Max svolila, aby režisér Zack Snyder dokončil Ligu spravedlnosti ke své spokojenosti, požadují nyní fanoušci řadu dalších děl, které napoprvé podle nich… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Boba Fett vlastní film nedostane

Boba Fett vlastní film nedostane

29.10.2018

Boba Fett byl ve vývoji dlouhé roky, původně byl k projektu najat režisér Kroniky Josh Trank, po jeho fiasku u Fantastické čtyřky byl však potichu odejit, a na jeho místo časem nastoupil James… (více)

Z Hardyho bude Al Capone

Z Hardyho bude Al Capone

25.03.2018

V roce 2012 byl Josh Trank nadějným režisérem, o něhož se po chválené Kronice začala prát velká studia. U 20th Century Fox mu svěřili reboot Fantastické čtyřky a v Lucasfilmu sólovku Boba Fetta,… (více)

Reklama

Reklama