Reklama

Reklama

Fantastická čtyřka

  • USA Fantastic Four (více)
Trailer 2

Ben, Sue, Johnny a Reed jsou obyčejní mladí outsideři, kteří mají sklony k bádání a překonávání hranic známého světa. Jedním z jejich cílů je i rozlousknutí problému interdimenzionálního cestování. Jakmile mají dojem, že tento úkol zvládli, vydají se na nebezpečnou cestu do alternativního vesmíru. Během pokusu a cesty do nepoznaného prostoru je potká nečekaná proměna. Po návratu se jim šokujícím způsobem změní nejen fyzická podoba ale především schopnosti. A tak se ze Sue stane Invisible Woman, která umí vytvářet silová pole, Johnny jako Human Torch dokáže kdykoliv vzplanout a změnit se v hořící pochodeň, Reed neboli Mr. Fantastic dokáže téměř neomezeně natahovat své tělo a z Bena se stane Thing, kamenný obr obdařený nadlidskou silou. Po počátečním šoku se dokáží spojit v tým, který se učí nečekaně získané schopnosti ovládat a využívat. A brzy se ukáže, že je budou opravdu naléhavě potřebovat při záchraně Země před silným nepřítelem. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (638)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Potvrzeno. Jsem obrácená.;-) Ze druhých "Avengerů" (78%) jsem odcházela zklamaná až naštvaná, z "Ant-Mana" (81%) znuděná a z restartu "Fantastické čtyřky" (46%), o kterém jsem nechtěla od první zmínky ani slyšet, v poměrně v dobrém rozpoložení. Komiksovky prožrané (tj. zničené) otřepanými vtipy už mi lezou krkem a "Fantastic Four" je po dlouhé době něco, co na komičnost (tedy alespoň na tu chtěnou) z vysoka kašle, takže možná proto jsem byla ve finále daleko spokojenější než drtivá většina publika (očekávající pravděpodobně další hláškovací výplach.) Největší negativum? Debilem zvolená stopáž. Jaké filmy mají dnes hodinu a půl i s titulky?!? 95% času zabírá výzkum, přeměna a pohled na zlepšení schopností ("zlepšení", nikoli "zlepšování", je tam roční skok v ději), z čehož vyplývá, že na představení a likvidaci VvD zbývá nejakých (blbých) 5%. VvD jako takový je cool, jeho rychlé zničení však působí (vzhledem ke schopnostem, jimiž oplývá) tak trošku fraškoidně... Každopádně pokračování tohohle bych viděla 100x raději než pokračování všech vyčpělých Marvel zívaček, které jsem za poslední dobu zhlédla. 3,5* a howgh. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Komiksové snímky o hrdinech se superschopnostmi nemám rád, považuju je za těžce infantilní a jejich publikum patří zjevně do jiné věkové kategorie. Ale i v rámci toho, s čím komiksové snímky pracují a o co se snaží, Fantastická čtyřka žalostně selhává. Je to sterilní nuda, kde selhávají všechny pokusy o dramatický přesah a kde se nedostává ani toho, čím disponují žánroví souputníci, tedy vzrušující akce a spousty efektů. Poměr investic a výsledku je tady katastrofální. Celkový dojem: 10 %. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo zdejší dost negativní hodnocení. Já jsem na Fantastické čtyřce neviděl nic horšího oproti třeba poslednímu filmu Avengers. To, že je příběh hloupej jak pět let děravý gatě, mě vůbec nepřekvapuje. V podstatě je na tom podobně snad každá druhá Marvelovka (nebo DC Comics, ono je to prašť jako uhoď), která se současně točí. Musím ale říct, že se mi líbilo zpodobnění jiných dimenzí a planet. Bylo vidět, že nějakej digitální morous si nad tím v tomhle filmu vysloveně vyhrál. Ani s herci jsem neměl úplně problém. Miles Teller mě poslední dobou třeba vysloveně baví. To, že je tenhle film zbytečnej netřeba zmiňovat. Ale to je podle mě skoro každá současná komiksárna, která točí pořád to samý dokola. Tři hvězdy jsou akorát. Dostal jsem superhrdiny, dostal jsem krásný barevný digitální svět a dostal jsem průměrného záporáka, kterej má svoje světlejší chvilky. Takže vlastně všecko, co tyto filmy můžou nabídnout. Na víc se totiž málokdy zmůžou. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Doba rebootů pokračuje a nevyhnula se jí ani Fantastická 4 (připadá mi to jak název nějakého filmu pro dospělé) a dopadla tak nějak všelijak. Ono, Josh Trank to neměl vůbec lehké a věřím tomu, že jeho rukopis je v celém filmu znát jen málo a zbytek obstaralo studio Fox. Ano, je to pomalé, málo akční, postavy jsou suché bez charakteru, ale stejně jsem u toho neusnul, proč? Protože, jsem tohle přesně čekal. Tohle je jak říká můj kolega origin a velké orgie nás teprve čekají(tedy pokud bude odpískána dvojka) Takže v rámci originu koukatelný průměr, který sprznilo hlavně divné, krátké a dementní finále z pera Fox. Co na to říct, Masy vždy předčí jednoho. Není to film ani komiksovka roku, ale taktéž nepatří do úplného odpadu. Dokoukat to jde bez větší újmy na zdraví. Původní scénář však nabízel mnohem víc akce i lokací, než ho studio nechalo kompletně přepsat. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Musím to zvopaknúť. Trank nie je zlý režisér (vie postavy, vie atmosféru). Kopance do gúl jemu, filmu a v neposlednom rade divákovi dávajú retardované dialógy (logika všeobecne) a hlavne totálna absencia korenia komixoviek - výživná akcia. Chcem pol hodinu vybuchujúcich civilistov navyše a to minimálne. Dosť mi to pripomína Angovho Hulka, nielen tým kamenným finále. P.S. Beltrami, Glass FTW ... po dlhej dobe som vnímal pri komixovke hudbu. 60% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (29)

  • Ben Grimm (Jamie Bell) se narodil 14. března 1986. Jako Thing měří 2,03 metrů, váží 2,47 tuny a zabil 55 lidí. (ČSFD)
  • Jedná se již o čtvrté filmové zpracování komiksu. (Kmotr76)
  • Režisér Josh Trank získal skladatele Philipa Glasse poté, co mu poslal svůj předchozí celovečerní snímek Kronika (2012). První slova, která pak Glass Trankovi řekl do telefonu, byla: "Právě jsem viděl váš film a je velmi filozofický." (D.Moore)

Související novinky

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

29.05.2020

Báli jsme se toho, a už je to tady. Jen co HBO Max svolila, aby režisér Zack Snyder dokončil Ligu spravedlnosti ke své spokojenosti, požadují nyní fanoušci řadu dalších děl, které napoprvé podle nich… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Boba Fett vlastní film nedostane

Boba Fett vlastní film nedostane

29.10.2018

Boba Fett byl ve vývoji dlouhé roky, původně byl k projektu najat režisér Kroniky Josh Trank, po jeho fiasku u Fantastické čtyřky byl však potichu odejit, a na jeho místo časem nastoupil James… (více)

Z Hardyho bude Al Capone

Z Hardyho bude Al Capone

25.03.2018

V roce 2012 byl Josh Trank nadějným režisérem, o něhož se po chválené Kronice začala prát velká studia. U 20th Century Fox mu svěřili reboot Fantastické čtyřky a v Lucasfilmu sólovku Boba Fetta,… (více)

Reklama

Reklama