Reklama

Reklama

Fantastická čtyřka

  • USA Fantastic Four (více)
Trailer 3

Ben, Sue, Johnny a Reed jsou obyčejní mladí outsideři, kteří mají sklony k bádání a překonávání hranic známého světa. Jedním z jejich cílů je i rozlousknutí problému interdimenzionálního cestování. Jakmile mají dojem, že tento úkol zvládli, vydají se na nebezpečnou cestu do alternativního vesmíru. Během pokusu a cesty do nepoznaného prostoru je potká nečekaná proměna. Po návratu se jim šokujícím způsobem změní nejen fyzická podoba ale především schopnosti. A tak se ze Sue stane Invisible Woman, která umí vytvářet silová pole, Johnny jako Human Torch dokáže kdykoliv vzplanout a změnit se v hořící pochodeň, Reed neboli Mr. Fantastic dokáže téměř neomezeně natahovat své tělo a z Bena se stane Thing, kamenný obr obdařený nadlidskou silou. Po počátečním šoku se dokáží spojit v tým, který se učí nečekaně získané schopnosti ovládat a využívat. A brzy se ukáže, že je budou opravdu naléhavě potřebovat při záchraně Země před silným nepřítelem. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (638)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Musím říct, že je to fakt něco ... když jsi málem odrovnal celou planetu kabelem od repráků a alobalem." Přiznám se, že mě nakonec to bádání bavilo o něco víc než pokusy o zničení vesmíru a přilehlého okolí, což asi není úplně nejlepší vizitka pro tvůrce efektů. A taky se přiznám, že závěrečná "férovka" čtyři na jednoho mi byla trošku proti mé fair-play srsti, takže jsem podvědomě začal fandit tomu spečenému místo plápolajícího, kamenitého, koulující a saxaňáka. Nakonec jsem rád, že na oživlé omalovánky nechodím do kina, protože v tomto případě bych si sám se sebou musel vážně promluvit o vyhozených penězích. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

S tímhle snímkem mám hned několik problémů. Nezačal vyloženě špatně. Jedná se o takovou teen variaci původní čtyřky. Obsazení cíleně útočí zejména na mladší publikum. Celou stopáž jsem dumal nad tím odkud M. Tellera znám a on kluk řádil tenkrát s J. K. Simmonsem na bicí. Příběh odstartoval celkem slibně. Plynul stylem "na všechno máme hromadu času". Až nakonec čas došel a ono se toho v konečném součtu samozřejmě nestihlo až tolik udát. Nekonečný úvod byla ještě snesitelná taškařice. Bohužel, hned poté, následuje totálně debilní mezihra, která působí dojmem, že se jí nechce jen tak skončit. Takřka ani neskončila. Následuje krok, ve filmech tohoto typu, zcela netradiční. Hlavní záporák se objeví asi 15 minut před koncem. Tohle jsem ještě snad v žádném takovém filmu nezažil. Do této chvíle hrdinové vedli boje sami se svým svědomím, popřípadě s nějakým tím záludným členem vlády. Závěrečná akcička se dala, jen se vzala naprosto z ničeho a zcela nečekaně. I když, jak se to vezme... Scénář mi prostě přišel, že byl šit horkou jehlou s tvrdým deadlinem v zádech. Dále jsem naprosto absentoval jakýkoli humor a snad i jeho sebemenší náznak. Podle zdejšího hodnocení jsem byl na sračku připraven. Průser to opravdu byl. Ne však, totální. Pár pěkných momentů se najít přeci jen dá. Převládá však spíše nuda. Za dvě! ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najzaujímavejšia okolo Fantastic Four z 2015 je tá psychológia v pozadí. To si fakt niekto z 20th Century Fox myslel, nech už bol pôvodný zostrih (údajne) hocijako zlý, že naliať do toho ďalšie milióny, hodiť do koša 2/3 filmu a nakrútiť triviálne tretie dejstvo prinesie nejaký úspech? Nebolo múdrejšie vysrať sa na dotáčky a strata by bola stále nižšia? Tie dotáčky sú odfláknuté (parochňa!), napriek tomu zjavne stáli dosť veľa (komplet CGI finálny súboj), ale každému musí byť jasné, že tu niečo nehrá, keď má komiksový veľkofilm za 150 mega ledva hodinu a pol. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Film, u něhož jsem se většinu času musela ptát, kdy se něco začne dít, abych se dočkala asi čtyřminutové akce a závěru, který jsme již viděli v Age of Ultron... Tohle je prostě jedno velké "Ne". Slavit mohou rodiče, kteří se na film vydají se svými ratolestmi, jelikož si konečně schrupnou... Hvězdičku navíc za vydařený vizuál a hudbu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Snímek, v němž je toho špatně tolik, že už to ani není vtipné. Jen nevím, jestli za všechno vinit zrovna Joshe Tranka. Ten film je totiž po scenáristické i dramaturgické stránce tak otřesný, že by mu ani atmosférická režie nepomohla. Vždyť na proměnu hlavních hrdinů tu čekáme 50 minut, aby se pak zbytek příběhu (poznávání schopností, zjevení záporáka, ztýmování hrdinů) zfoukl a naprosto vycucal z prstu během pouhé půl hodiny! Bohužel i Trank tu na nějaké nápady či pokus a atmosféru kašle a místo toho tak dostáváme jen hnusně vypadající nudu, v níž nic nedává smysl a mezi hlavní čtveřicí to absolutně nefunguje. Dvě hvězdy dávám jen za neselhávající dvojici z House of Cards, tedy stále neodolatelný kukuč Kate Mary a charismatický chraplák Reg E. Catheyho. Jinak ale slušná zoufalost. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Natáčení probíhalo v Baton Rouge v USA. (willy1)
  • Film stál 120 milionů $ (přes 2,96 miliardy Kč) a za první víkend vydělal pouhých 25,7 milionů $ (skoro 635 milionů Kč). (Zdroj: boxofficemojo.com) (ČSFD)
  • V původním scénáři z roku 2012 od Jeremyho Slatera vystupují také Galactus, který nevypadá jako vesmírný mrak ze Vzestupu Stříbrného surfaře (2007), Mole Man a obří Moloid. Pak také robot H.E.R.B.I.E. a létající Fantasticar, jež nakonec z filmu vystřihli. (Zdroj: birthmoviesdeath.com) (ČSFD)

Související novinky

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

29.05.2020

Báli jsme se toho, a už je to tady. Jen co HBO Max svolila, aby režisér Zack Snyder dokončil Ligu spravedlnosti ke své spokojenosti, požadují nyní fanoušci řadu dalších děl, které napoprvé podle nich… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Boba Fett vlastní film nedostane

Boba Fett vlastní film nedostane

29.10.2018

Boba Fett byl ve vývoji dlouhé roky, původně byl k projektu najat režisér Kroniky Josh Trank, po jeho fiasku u Fantastické čtyřky byl však potichu odejit, a na jeho místo časem nastoupil James… (více)

Z Hardyho bude Al Capone

Z Hardyho bude Al Capone

25.03.2018

V roce 2012 byl Josh Trank nadějným režisérem, o něhož se po chválené Kronice začala prát velká studia. U 20th Century Fox mu svěřili reboot Fantastické čtyřky a v Lucasfilmu sólovku Boba Fetta,… (více)

Reklama

Reklama