Reklama

Reklama

Fantastická čtyřka

  • USA Fantastic Four (více)
Trailer 1

Ben, Sue, Johnny a Reed jsou obyčejní mladí outsideři, kteří mají sklony k bádání a překonávání hranic známého světa. Jedním z jejich cílů je i rozlousknutí problému interdimenzionálního cestování. Jakmile mají dojem, že tento úkol zvládli, vydají se na nebezpečnou cestu do alternativního vesmíru. Během pokusu a cesty do nepoznaného prostoru je potká nečekaná proměna. Po návratu se jim šokujícím způsobem změní nejen fyzická podoba ale především schopnosti. A tak se ze Sue stane Invisible Woman, která umí vytvářet silová pole, Johnny jako Human Torch dokáže kdykoliv vzplanout a změnit se v hořící pochodeň, Reed neboli Mr. Fantastic dokáže téměř neomezeně natahovat své tělo a z Bena se stane Thing, kamenný obr obdařený nadlidskou silou. Po počátečním šoku se dokáží spojit v tým, který se učí nečekaně získané schopnosti ovládat a využívat. A brzy se ukáže, že je budou opravdu naléhavě potřebovat při záchraně Země před silným nepřítelem. (CinemArt)

(více)

Recenze (638)

verbal 

všechny recenze uživatele

Fantastická sračka aneb Dlouhý, Široký a Propečený negr v hodině a půl scénáristické bezradnosti a předraženého zmaru. Původní verze z roku 2005 fungovala alespoň jako reklama na gájprájd, v níž se sem tam i něco žužu barvičkového přihodilo a žhavý Kapitán Mumulend svým intenzivním žárem prohřál srdíčko nejednoho hošíka, co se nade vše bojí divokých prasat, protože žerou bukvice. Restart je jen asexuální a sterilní nuda, ve které se Živoucí pochodeň v rámci naplňování rasových kvót proškvařila z árijsky homixového blondýna až do afroamericka, Neviditelná žena měla s tím xichtem raději zůstat neviditelná permanentně, Janko Zvonček působí se svými stopadesáti čísly, čtyřiceti kily a křivýma nohama v roli kamenného zabijáka trochu jako parodie na potravinové doplňky pro podvyživené děti a sympaticky Whiplashený tympánista s teleskopickýma rukama je jen nechtěnou komickou vložkou z best of Arabela. To, že asi generačně došli charismatičtí herci, by se ještě dalo odpustit, ale když někdo nutně musí exhumovat cosi, co už jednou unyle chcíplo, jeden by očekával alespoň pořádnou trikovou hitparádu, a ne, že si pětasedmdesát minut z devadesáti bude partička nehezkých dětí otravně hrát s Merkurem, aby v posledních patnácti předvedla ubohý, krátký, trapný a škaredý interdimenzionální mrdník. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Promarněný potenciál. Zajímavý je snad jen koncept usedlejšího blockbusteru, jenž pracuje s postavami z řad docela obyčejné omladiny a dává naději všem nerdům, že to dotáhnou z laboratoří až k superhrdinským trikotům. Jenže pak už nepřijde nic, akorát dospělejší verze Žraločáka s Lávovkou... I Avengers 2 a Thor 2 působí proti nové Fantastické čtyřce jako vyspělé blockbustery. Tady je tuze směšný padouch, co bude dobře vypadat jen v lego-verzi, a naprosto katastrofální pokusy o trikovou akci, odehrávající se na papundeklové planetě plné jakéhosi zeleného slizu. Víc jak stomilionový rozpočet vyhozený oknem, těch pár hezkých momentek s Thingem ve válce bohužel jen naznačí, s jak velkým potenciálem Foxové už dlouhé roky hazardují. Uff. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Budu jeden z mála, komu se to svým způsobem líbilo, byť z možná poněkud bizarních důvodů... aniž bych přitom zvlášť zpochybńoval důvody těch, kteří budou Fantastickou čtyřku nenávidět. Sama o sobě nejen pohříchu nešlape jako hollywoodský blockbuster, ale ani nenaplňuje požadavky obecně sdílené představy o dobře odvyprávěném příběhu... Ovšem právě z důvodů, proč nešlape, mě Fantastická čtyřka zaujala. Pár tentokrát spíše spekulativních poznámek na toto konto po čase opět zde. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Film s nulovými ambicemi, který netuší, zda-li chce být party party geeků, jimž byly naděleny superschopnosti, nebo komiksovým thrillerem o nečekaném dárku z jiné dimenze. Dramaturgicky rozbředlá slátanina, v níž nefunguje nic, především samotná čtyřka, která se ke svému originu plácá skrze jalové dialogy a nulovou chemii, takže je vám docela volná, i když v závěru překvapivě vybuchne pár hlav. Trank dodal film bez ksichtu, jemuž ten pláč nad zásahem Foxů věřím tak zpola. Že se na sílu stříhalo je jasné, ale pokud se nějaká parta jmenuje Fantastická čtyřka… ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo zdejší dost negativní hodnocení. Já jsem na Fantastické čtyřce neviděl nic horšího oproti třeba poslednímu filmu Avengers. To, že je příběh hloupej jak pět let děravý gatě, mě vůbec nepřekvapuje. V podstatě je na tom podobně snad každá druhá Marvelovka (nebo DC Comics, ono je to prašť jako uhoď), která se současně točí. Musím ale říct, že se mi líbilo zpodobnění jiných dimenzí a planet. Bylo vidět, že nějakej digitální morous si nad tím v tomhle filmu vysloveně vyhrál. Ani s herci jsem neměl úplně problém. Miles Teller mě poslední dobou třeba vysloveně baví. To, že je tenhle film zbytečnej netřeba zmiňovat. Ale to je podle mě skoro každá současná komiksárna, která točí pořád to samý dokola. Tři hvězdy jsou akorát. Dostal jsem superhrdiny, dostal jsem krásný barevný digitální svět a dostal jsem průměrného záporáka, kterej má svoje světlejší chvilky. Takže vlastně všecko, co tyto filmy můžou nabídnout. Na víc se totiž málokdy zmůžou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $56,117,548Tržby Celosvetovo $167,977,596Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,126,858Tržby za predaj DVD v USA $6,798,924║ nie je to až taká megakatastrofa ale má to strašne mdlé obsadenie, doslova otrasné, kde nevynikne nikto a dejovo to je úplne jednoduché dokonca aj F4 od Tima Storyho je oproti tomuto slušné príbehové sústo, tu si neprídeme v podstate na nič ani na zábavnosť, ani na trikovú pastvu - v tomto ohľade to má skôr bližšie k nejakej béčkovej produkcii za pár šúp a o akcii nehovoriac, asi najviac upútal zmenení zeleno oký Doom a jeho až nečakane krvavá likvidácia okolia, dalo sa to pozrieť, nebola to ani horšia katarzia než Transformers 4 ale suma sumárom neskutočne zbytočný film toto je /videl v kine: 40%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Origin jak víno, který se s příznivým přijetím publika nemohl setkat. Má v sobě totiž tolik samostatných filmů, že jako celek zůstává téměř neuchopitelný. V prvním plánu se jede po objevování cest k jiným světům, ve druhém pak po objevování sebe sama, když chcete uspět ve svém oboru a okolnosti vám nejsou zcela příznivě nakloněné. A v plánu třetím se promítne vojenské dilema a koneckonců i očekávaná rovina akčního komiksu. Nacpat tohle všechno do jednoho blockbusteru by chtělo tři hodiny a i tehdy by to nebylo snadné. Josh Trank se to pokouší zvládnout v devadesáti minutách, což je sice naprostá bláhovost, ale je mi takovým bojem s větrnými mlýny zároveň hrozně sympatický. I protože věděl, kudy vést cestu diváka k postavám - tedy primárně skrz klukovský šarm Milese Tellera a detaily na oči Kate Mary. Proto je škoda, že zrod ikonického záporáka vyznívá zcela do prázdna a nešponuje tak hlad na případné (byť jakkoli nepravděpodobné) pokračování. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zasa Doom? Zasa origin? Základná téma je síce mierne inovovaná, ale sú to len kozmetické zmeny (súrodenci Sue a Johnny majú rozdielnu farbu pleti, necestuje sa vesmírnou loďou, ale teleportom á la Mucha/Star Trek a k výprave nedôjde zo vznešených ideálov, ale proste preto, lebo značná časť tímu je opitá). Tvorcovia sa snažia byť civilní a ľudskí, ale nepomáha to, stále je to nuda. Nevyžadujem od filmu tony akcie a efektov, ale v novej Fantastickej štvorke sa takmer nič nedeje (!). Iba sa priemerní herci pokúšajú oživiť nezaujímavé postavy, medzi ktorými vládnu mdlé vzťahy. Režisér zrejme chcel urobiť univerzum realistickým, ale z neviditeľného dievčaťa a naťahovacieho chlapíka realitu neurobíte, nech sa akokoľvek snažíte. Jeho snaha je navyše sabotovaná hlúpymi nápadmi (učiteľovi žiaci na vedeckej výstave priamo pred očami zneviditeľnia predmet a on sa namiesto šoku, prameniaceho z megarevolučného objavu v histórii ľudstva, ktorého sa práve stal svedkom, hnevá, že pri tom zničili školský majetok???). Len občas sa objaví niečo zábavné („Zoznámte sa. Toto je Borat. Borat je čurák.“). Počas nakrúcania a v následnej post-produkcii sa diali absurdné veci a výsledok tomu odpovedá (hlavný zlosyn sa na scéne prvý raz objaví 30 minút pred koncom, z neškodného geeka sa stane likvidátor vojenských jednotiek bez sekundy výcviku atď.). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejslabsich komiksovejch filmu, zlaty "predchozi" dva dily. Film ma na komiksarnu vcelku slabejch 100 minut, ale i z tech 100 minut tu je akce asi tak v poslednich peti minutach, zbytek je jen nezazivna vata s vicemene nesympatickejma hercema, ktery nemaj co hrat. K tomu tezce prumerny triky, prakticky chybejici scenar, spousta nesmyslu. Jako pilot serialu by se to zkousnout dalo a musi se Trankovi k dobru pricist, ze i pres vsechny vytky film vylozene nenudi, ale i tak to je proste slabota. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Anti-hype zase jednou úřadovalo. A nedělejte, že jste o tom ještě neslyšeli... stejně jako totiž masová vlna "doslova stejně nadšených" reakcí vytáhla nahoru druhého Kapitána Ameriku, což byl přinejlepším docela dobrý film, tak stejná vlna sundala novou verzi Fantastické čtyřky, i když si to přitom tak úplně nezaslouží. Jasně, ten film není perfektní, dokonce není ani nadprůměrný a co hůř, nikterak nevyčnívá z řady dalších komiksových filmů ALE nejhorší film roku? Tady asi někdo letos viděl jen dva filmy. Samotný příběh trpí krátkou stopáží, zmrveným finále a přepisovaným scénářem, který je očividně patrný právě v závěrečných 20 minutách. Do té doby je to naopak celkem zajímavá sci-fi s lehkým přesahem a charismatickými postavami (skvělé obsazení). Potom si ale někdo nejspíš uvědomil, že dochází peníze, čas a zjevně i trpělivost a rozhodl se to narychle přivést do "finále", které postrádá epičnost a bohužel i logiku, kterou si tenhle film zasloužil. Jasně, nepovedlo se. Na rozdíl od většiny ale nevidím důvod, respektive nesouhlasím s ním, že jenom kvůli finančnímu fiasku je třeba restartovat. Naopak, když už, tak je ten složitý origin za námi a je tu spousta prostoru pro pokračování. Stačí jen přijít se zajímavým záporákem, lepším designem a schopnějším režisérem a FF klidně může pomalu začít pomrkávat po X-Menovském cross-overu. Mě by to zajímalo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Musím říct, že je to fakt něco ... když jsi málem odrovnal celou planetu kabelem od repráků a alobalem." Přiznám se, že mě nakonec to bádání bavilo o něco víc než pokusy o zničení vesmíru a přilehlého okolí, což asi není úplně nejlepší vizitka pro tvůrce efektů. A taky se přiznám, že závěrečná "férovka" čtyři na jednoho mi byla trošku proti mé fair-play srsti, takže jsem podvědomě začal fandit tomu spečenému místo plápolajícího, kamenitého, koulující a saxaňáka. Nakonec jsem rád, že na oživlé omalovánky nechodím do kina, protože v tomto případě bych si sám se sebou musel vážně promluvit o vyhozených penězích. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tak strašná, strašná škoda! Některé aspekty tohohle filmu jsou vynikající, předně záporák Victor Doom, který po svém nekompromisním úniku ze zajetí a demonstraci svojí síly budí dojem, že by byl jeho jediným důstojným soupeřem Superman. Bohužel proti němu stojí silově absolutně nevyrovnaná partička nerdů pomlčka modelů, kteří jsou sami o sobě sice dobře obsazení i rozehraní, ale tak mocného protivníka mohou porazit jen nedůstojně, třeba že ho někam strčí, když zrovna nedává pozor. Jinak je překvapivé, že v téhle komiksovce prakticky není akce, jde jen o hodně dlouhou expozici, což bude mnohé nudit. Mně vadí, že ona expozice musí být dost zkratkovitá, protože z nějakého důvodu každá blbost dnes může mít dvě a půl hodiny, ale film, který představuje hned pět postav, má jen něco přes hodinu a půl. Což prostě nestačí. Může to být tím, jak studio Trankovi film sebralo a přestříhalo. Já nevím, kde je pravda, ale vysvětlilo by to aspoň, že všechno v nové Čtyřce vypadá nehotově a polovičatě. Mrzí mě to moc, protože výsledek má charisma a drží se daleko od zábavné rutiny, ale pořád rutiny Disneyho Marvelu. Bohužel tu chybí spousta věcí, které by sem patřily... ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na to, jen protože to bylo zadarmo a hudbu dělali "Marco Beltrami a Philip Glass" (pro neznalé soundtracků: to je něco jako "Maxim Turbulenc a Iva Bittová"), ale nakonec to šlo přežít mnohem lépe, než bych u nablblého comicsu o Elasťáku, Ohniváku, Kamenožroutu a Bublifučce čekal. I když natáčet takový námět rádobyrealistickým stylem je bizarní. Je to prostě standardní comicsová oddechovka, spektakulární průšvih se nedostavil. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Komiksové snímky o hrdinech se superschopnostmi nemám rád, považuju je za těžce infantilní a jejich publikum patří zjevně do jiné věkové kategorie. Ale i v rámci toho, s čím komiksové snímky pracují a o co se snaží, Fantastická čtyřka žalostně selhává. Je to sterilní nuda, kde selhávají všechny pokusy o dramatický přesah a kde se nedostává ani toho, čím disponují žánroví souputníci, tedy vzrušující akce a spousty efektů. Poměr investic a výsledku je tady katastrofální. Celkový dojem: 10 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nudný scénář s nudnými postavami, nudným dějem, nudnou akcí, nudnou režií... a takový fajn casting. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Asi úplně nejhorší možný remake. Všechno ve filmu je špatně. Nesymatičtí herci kteří na své role nedosahují, efekty jsou otřesné a příběh slabý. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vidím promarněný potenciál. Téměř Cronenbergovské prvky Richardsova uvěznění, explodující hlavy, zrůdné mutace. Sakra tohle mohlo být něco. Tak tu máme produkt, který studio sebralo režisérovi, změnilo (nepodařeně) v jakéhosi hybrida děckého a dospělého komiksového filmu, který v druhé polovině přestane dávat smysl a hodí do kytek pracně budovaný "lidský" úvod. Herci jsou fajn, ze všech nejlépe vychází nenáviděná černá jak uhel lidská pochodeň Michael B. Jordan, který si Johnyho užívá. Teller je hodně fajn v poloze podivný nerd i obavami sžíraný vědec, ale do předlohy Mr. Fantastica má hodně daleko. Bell nevyužitý, jeho Věc má dokonce osekanou veškerou akci a Kate Mara je kočka, ale má strašně málo prostoru. Toby Kebbell je super jen místy a jako doktor Kazisvět (či jak se to jmenuje) je jednorozměrný a to co dělá nedává smysl = není téměř vysvětleno. Na jednoho z nejchytřejších záporáku je to sakra málo. Upřímně nevím co to mělo být, ale studio mělo Trankovi film nechat a zkusit to s jeho vizí ať už byla jakákoli, byla by lepší než tenhle nedomrdek (chybí i scény co byly v trailerech), kterého z průměru tahá pár hodně povedených nápadů. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Musím to zvopaknúť. Trank nie je zlý režisér (vie postavy, vie atmosféru). Kopance do gúl jemu, filmu a v neposlednom rade divákovi dávajú retardované dialógy (logika všeobecne) a hlavne totálna absencia korenia komixoviek - výživná akcia. Chcem pol hodinu vybuchujúcich civilistov navyše a to minimálne. Dosť mi to pripomína Angovho Hulka, nielen tým kamenným finále. P.S. Beltrami, Glass FTW ... po dlhej dobe som vnímal pri komixovke hudbu. 60% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než jsem čekal, o něco kvalitnější než původní dvojka filmů a o něco víc Ultimate, co se týče komiksovosti. Což mně osobně tolik nevyhovuje, přesto však jsem byl z filmu, jakmile se rozjel i přes evidentně totál přepsaný neTrankovský konec, nadšený a z fleku bych si dal dvojku. Ať už kvůli tomu, že nechci třetí reboot během řekněme 15ti let (ačkoliv pravděpodobně už pořádný od Marvelu) a nebo zkrátka proto, že tento film byl pouhopouhým startovním můstkem k něčemu většímu. Takto sice v poslední době působí bohužel čím dál více blockbusterů, ovšem toto je pouze povinný origin a věřím, že ve dvojce by se nový rejža utrhl ze řetězu a konečně by naplno využil superschopností Kate Mary a spol, jelikož v jedničce je snad krom rádobyvelkolepého finále jen jedna akční scéna. Potenciál zkrátka naplněn jen z poloviny a i přes obrovský hate, který se na film studia Fox (to je důležité zdůraznit, že Trank byl zjevně odstřižen) snesl bych dal šanci rozšířit mytologii, nejlépe crossoverem s X-meny. Ovšem to zůstane zjevně pouze mým a těch několika fandům jako vlhký sen, který se nepodaří zrealizovat...takže..pápá za pát let u Marvelu, asi i napotřetí budu u toho :) PS : Takhle to asi mělo vypadat no...70% ()

Související novinky

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

29.05.2020

Báli jsme se toho, a už je to tady. Jen co HBO Max svolila, aby režisér Zack Snyder dokončil Ligu spravedlnosti ke své spokojenosti, požadují nyní fanoušci řadu dalších děl, které napoprvé podle nich… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Boba Fett vlastní film nedostane

Boba Fett vlastní film nedostane

29.10.2018

Boba Fett byl ve vývoji dlouhé roky, původně byl k projektu najat režisér Kroniky Josh Trank, po jeho fiasku u Fantastické čtyřky byl však potichu odejit, a na jeho místo časem nastoupil James… (více)

Z Hardyho bude Al Capone

Z Hardyho bude Al Capone

25.03.2018

V roce 2012 byl Josh Trank nadějným režisérem, o něhož se po chválené Kronice začala prát velká studia. U 20th Century Fox mu svěřili reboot Fantastické čtyřky a v Lucasfilmu sólovku Boba Fetta,… (více)

Reklama

Reklama