Reklama

Reklama

Fantastická čtyřka

  • USA Fantastic Four (více)
Trailer 3

Ben, Sue, Johnny a Reed jsou obyčejní mladí outsideři, kteří mají sklony k bádání a překonávání hranic známého světa. Jedním z jejich cílů je i rozlousknutí problému interdimenzionálního cestování. Jakmile mají dojem, že tento úkol zvládli, vydají se na nebezpečnou cestu do alternativního vesmíru. Během pokusu a cesty do nepoznaného prostoru je potká nečekaná proměna. Po návratu se jim šokujícím způsobem změní nejen fyzická podoba ale především schopnosti. A tak se ze Sue stane Invisible Woman, která umí vytvářet silová pole, Johnny jako Human Torch dokáže kdykoliv vzplanout a změnit se v hořící pochodeň, Reed neboli Mr. Fantastic dokáže téměř neomezeně natahovat své tělo a z Bena se stane Thing, kamenný obr obdařený nadlidskou silou. Po počátečním šoku se dokáží spojit v tým, který se učí nečekaně získané schopnosti ovládat a využívat. A brzy se ukáže, že je budou opravdu naléhavě potřebovat při záchraně Země před silným nepřítelem. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (638)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo zdejší dost negativní hodnocení. Já jsem na Fantastické čtyřce neviděl nic horšího oproti třeba poslednímu filmu Avengers. To, že je příběh hloupej jak pět let děravý gatě, mě vůbec nepřekvapuje. V podstatě je na tom podobně snad každá druhá Marvelovka (nebo DC Comics, ono je to prašť jako uhoď), která se současně točí. Musím ale říct, že se mi líbilo zpodobnění jiných dimenzí a planet. Bylo vidět, že nějakej digitální morous si nad tím v tomhle filmu vysloveně vyhrál. Ani s herci jsem neměl úplně problém. Miles Teller mě poslední dobou třeba vysloveně baví. To, že je tenhle film zbytečnej netřeba zmiňovat. Ale to je podle mě skoro každá současná komiksárna, která točí pořád to samý dokola. Tři hvězdy jsou akorát. Dostal jsem superhrdiny, dostal jsem krásný barevný digitální svět a dostal jsem průměrného záporáka, kterej má svoje světlejší chvilky. Takže vlastně všecko, co tyto filmy můžou nabídnout. Na víc se totiž málokdy zmůžou. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Snímek, v němž je toho špatně tolik, že už to ani není vtipné. Jen nevím, jestli za všechno vinit zrovna Joshe Tranka. Ten film je totiž po scenáristické i dramaturgické stránce tak otřesný, že by mu ani atmosférická režie nepomohla. Vždyť na proměnu hlavních hrdinů tu čekáme 50 minut, aby se pak zbytek příběhu (poznávání schopností, zjevení záporáka, ztýmování hrdinů) zfoukl a naprosto vycucal z prstu během pouhé půl hodiny! Bohužel i Trank tu na nějaké nápady či pokus a atmosféru kašle a místo toho tak dostáváme jen hnusně vypadající nudu, v níž nic nedává smysl a mezi hlavní čtveřicí to absolutně nefunguje. Dvě hvězdy dávám jen za neselhávající dvojici z House of Cards, tedy stále neodolatelný kukuč Kate Mary a charismatický chraplák Reg E. Catheyho. Jinak ale slušná zoufalost. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Krútil som hlavou. Raz z lava do prava, neskor zas naopak a po čase keď sa mi to miestami ľúbilo zas zhora dolu. Skutočne som bol s toho vykoľajený, pretože námet a potenciál to malo. Ale ten záver ako keby bol snáď z úplne iného filmu. Velka škoda. Obľúbený soundtrack: Building the Future, End Titles. 60% - 3* ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Marvel nám posledné roky dávali skutočne kvalitné filmy podľa komixových superhrdinov. Spomeňme si len pár: "The Avengers, Guardians Of The Galaxy, X-Men: Days Of Future Past , Ant-Man. Toto štúdio je skutočne veľkým talentom, no myslím si, že týmto filmom im Fox udelil asi najväčší kopanec do zadku za posledných 10 rokov, možno aj viac. Jediné pozitívum tohto filmu pre mňa je fakť, že Ben na mňa pôsobí konečne ako kamenný muž. To je jediné pozitívum tohto filmu, ktoré som schopný nájsť. Inak je to absolútna pohroma, kde nie je čo vyzdvihnúť. Efekty sú slabé a miestami rozoznáme aj zelené steny, herecké výkony sú dobré ale absolútne nerobia s filmom nič, no najhoršie je, že sa vo filme nič, ale absolútne NIČ nestane za celý čas a jediné čo sledujeme je budovanie príbehu, ktorý ale nikdy nepríde a nudíme sa celý čas. Nie je ani čo povedať viac k tomu. Nič sa nestane za celý čas. A aby som to už len zakončil, tak kostým Doktora Dooma, je to najhoršie, čo som kedy videl v akomkoľvek filme o superhrdinoch. Dospel som k záveru, že tento film je dokonalou iróniou. Prečo? Lebo to bol film, ktorý sľuboval, že opraví chyby filmov Fantastic Four z rokov 2005 a 2007, ktorí majú síce svojich fanúšikov, no kritici ich zakopali pod čiernu zem. A film, ktorý mal Fantastickej štvorke napraviť reputáciu výsledne dokázal len to, že teraz si kritici hovoria, že tie predošlé filmy vlastne neboli až tak zlé. A to je už skutočne čo povedať. Odpad! Hodnotenie: F ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vidím promarněný potenciál. Téměř Cronenbergovské prvky Richardsova uvěznění, explodující hlavy, zrůdné mutace. Sakra tohle mohlo být něco. Tak tu máme produkt, který studio sebralo režisérovi, změnilo (nepodařeně) v jakéhosi hybrida děckého a dospělého komiksového filmu, který v druhé polovině přestane dávat smysl a hodí do kytek pracně budovaný "lidský" úvod. Herci jsou fajn, ze všech nejlépe vychází nenáviděná černá jak uhel lidská pochodeň Michael B. Jordan, který si Johnyho užívá. Teller je hodně fajn v poloze podivný nerd i obavami sžíraný vědec, ale do předlohy Mr. Fantastica má hodně daleko. Bell nevyužitý, jeho Věc má dokonce osekanou veškerou akci a Kate Mara je kočka, ale má strašně málo prostoru. Toby Kebbell je super jen místy a jako doktor Kazisvět (či jak se to jmenuje) je jednorozměrný a to co dělá nedává smysl = není téměř vysvětleno. Na jednoho z nejchytřejších záporáku je to sakra málo. Upřímně nevím co to mělo být, ale studio mělo Trankovi film nechat a zkusit to s jeho vizí ať už byla jakákoli, byla by lepší než tenhle nedomrdek (chybí i scény co byly v trailerech), kterého z průměru tahá pár hodně povedených nápadů. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Jonathan Storm (Michael B. Jordan) je v původním komiksu blonďatý běloch s modrýma očima. Stan Lee považuje změnu oproti své předloze – obsazení Afroameričana – za Trankův dobrý nápad. (Zdroj: ew.com) (ČSFD)
  • Ben Grimm (Jamie Bell) se narodil 14. března 1986. Jako Thing měří 2,03 metrů, váží 2,47 tuny a zabil 55 lidí. (ČSFD)

Související novinky

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

29.05.2020

Báli jsme se toho, a už je to tady. Jen co HBO Max svolila, aby režisér Zack Snyder dokončil Ligu spravedlnosti ke své spokojenosti, požadují nyní fanoušci řadu dalších děl, které napoprvé podle nich… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Boba Fett vlastní film nedostane

Boba Fett vlastní film nedostane

29.10.2018

Boba Fett byl ve vývoji dlouhé roky, původně byl k projektu najat režisér Kroniky Josh Trank, po jeho fiasku u Fantastické čtyřky byl však potichu odejit, a na jeho místo časem nastoupil James… (více)

Z Hardyho bude Al Capone

Z Hardyho bude Al Capone

25.03.2018

V roce 2012 byl Josh Trank nadějným režisérem, o něhož se po chválené Kronice začala prát velká studia. U 20th Century Fox mu svěřili reboot Fantastické čtyřky a v Lucasfilmu sólovku Boba Fetta,… (více)

Reklama

Reklama