Reklama

Reklama

Luke vezme na plavbu na krásný ostrov staré přátele: Matta, jeho přítelkyni Suzie a Mattovu sestru Kate, bývalou přítelkyni Lukeho. Poslední člen posádky je Warren. Vládne naprostá idylka. Vztah mezi Lukem a Kate opět ožívá. Požádá ji, aby na chvilku podržela kormidlo, a jde do podpalubí. Vtom však obrovský náraz převrátí loď dnem vzhůru. Po delší panice se všichni vynoří na hladinu a vylezou na trup. Přemýšlejí, co budou dělat. Luke navrhne, aby doplavali na ostrov vzdálený několik kilometrů. Obléknou se do neoprenů, jediný Warren se rozhodne zůstat. Bojí se plavat tak daleko, a hlavně v těchto vodách, kde je dost žraloků. Kate se nakonec rozhodne také zůstat. Luke je zklamaný, ale respektuje její přání. Když však Kate vidí, jak se Luke, Matt a Suzie vzdalují, rozhodne se je následovat a plave za nimi. Suzie je velmi vystrašená, ale Matt ji uklidňuje, že to zvládnou. Mezitím osamocený Warern zpozoruje žraloka… (TV Prima)

(více)

Recenze (349)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Australian Daily Telegraph, Sportovní rubrika, Výsledkový servis. Lední hokej: Adelaide - Perth 3:6, Canberra - HC Sydney 1:1 přerušeno pro oblevu; Sportovní lidolov: Výběr Oceánie - Výběr lidstva 4:1 (po jednoznačném průběhu).. Konečně někdo po letech zhmotnil vtip, kdy se malý žraloček ptá velkého žraloka: „A tatínku, proč kolem těch lidí nejdřív kroužíme, než zaútočíme?“ a táta mu odpoví: „Přece je nebudeme jíst s hovínkama, synku..“ Jsem rád, že řežisér Traucki vrátil Spielbergovu polívčičku na vařič a trošku ji přihřál. Přirozený, uvěřitelně podaný survival a v něm jednoduchými prostředky navozené napětí při hře zubaté kočky s ploutví se skupinkou vyděšených myší v neoprenu. Ti lidé nepotřebovali větší loď, stačila by jim jakákoliv.. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další ze série... samy proti přírodě. Tentokrát od režiséra Krvavý laguny která se mi nějak extra nelíbila, tohle je upřímě o něco málo lepší ale taky jsem se setkal se stejným problémem jako u režisérovy prvotiny a to že po půlce jsem se strašně nudil. Nicméně režisér má jedno velký plus u mě a to že vybýrá mořský potvory které mi jsou nejvíce sympatické. Příběh je sice zase nezajímavý ale aspon napětí by se dalo krájet. Ale jak jsem řekl bohužel jsem se po půlce spíše nudil. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Je větší pravděpodobnost, že zemřete na píchnutí od včely, než že by vás sežral velký bílý...! '' V Austrálii je to však asi se statistikou krapet jinak. Útes smrti je další z australáckých filmů, točených dle skutečné události. Ačkoliv jsem zatím všem nedávno viděným podbným filmům dal po čtyřech hvězdách, tenhle mi asi napínal nervy nejvíce. Je pravda, že se to ke konci lehce táhlo, ale i tak... Brrr... Jak je vidět, k natočení australských čelistí není třeba žádný extra rozpočet. Jachta a 5 lidiček co jedou z Austrálie do Indonésie, potápěčské brýle, plovací destičku, moře a bezedného ,,Brusíčka.''..... Jinak tedy ideální film před dovolenou, nejlépe k moři do nějaké exotické části světa :-). Manželka mně za film proklela a vypadá to, že to letos nebude ani Chorvatsko, maximálně tak Mácháč, nebo bazén na zahradě... I když prý i u nás jsou na přehradách a jezerech prej taky třímetroví sumci co žerou děti (psali V Blesku!)... Člověk si halt nikde nevybere, všude je jen žrádlo.. :-) ! Dávám 4 plovací destičky. * * * * ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Na konci jsem si říkal, jaký měl celý tenhle příběh smysl - mělo to být varování? Před čím? Před výlety lodí nebo před žraloky? Ať už Andrew Traucki zamýšlel cokoliv, povedlo se mu natočit thriller, který nestraší počítačem vygenerovanými monstry, ale staví na silné atmosféře, kdy divák spolu s hrdiny cítí jak mu ubývají síly a vidina záchrany se vzdaluje.Díky skvělé kameře a sympatickým představitelům sympatických postav "The Reef" vyčnívá nad žánrový průměr. Za mne 3,5*. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Moře je hluboké a ryby dravé. Napínavá podívaná, u které lze vytušit, že ne všichni hrdinové budou mít štěstí. Na poutavosti a závěrečném dojmu dodává i punc skutečné události, jež se stala předlohou pro tento snímek. Zpočátku mi herci moc sympatičtí nebyli, což se postupem času měnilo a jejich příběh jsem prožíval s nimi. A na závěr komentáře otázka k zamyšlení: Jak byste se rozhodli na jejich místě vy? Plavat či neplavat? ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Filmári pracovali aj na exotických miestach na severovýchode Austrálie. Príkladom môže byť Veľká korálová bariéra (od roku 1981 zaradená medzi biosférické rezervácie UNESCO) či Fraserov ostrov ležiaci v Korálovom mori. (MikaelSVK)
  • Film je volně inspirován skutečným příběhem Raye Boundyho a jeho dvou společníků, kteří se v roce 1983 po potopení jejich lodi u australských břehů stali terčem útoku tygřího žraloka. Záchrany se dožil pouze Ray. (Ombak▼Penari)
  • Damian Walshe-Howling, představitel Luka, během třetího dne natáčení šlápnul na tzv. "kamennou rybu" (rod Synanceia, česky odranec), jejíž jed může být smrtelný i pro člověka. (Stanislaus)

Reklama

Reklama