Reklama

Reklama

Luke vezme na plavbu na krásný ostrov staré přátele: Matta, jeho přítelkyni Suzie a Mattovu sestru Kate, bývalou přítelkyni Lukeho. Poslední člen posádky je Warren. Vládne naprostá idylka. Vztah mezi Lukem a Kate opět ožívá. Požádá ji, aby na chvilku podržela kormidlo, a jde do podpalubí. Vtom však obrovský náraz převrátí loď dnem vzhůru. Po delší panice se všichni vynoří na hladinu a vylezou na trup. Přemýšlejí, co budou dělat. Luke navrhne, aby doplavali na ostrov vzdálený několik kilometrů. Obléknou se do neoprenů, jediný Warren se rozhodne zůstat. Bojí se plavat tak daleko, a hlavně v těchto vodách, kde je dost žraloků. Kate se nakonec rozhodne také zůstat. Luke je zklamaný, ale respektuje její přání. Když však Kate vidí, jak se Luke, Matt a Suzie vzdalují, rozhodne se je následovat a plave za nimi. Suzie je velmi vystrašená, ale Matt ji uklidňuje, že to zvládnou. Mezitím osamocený Warern zpozoruje žraloka… (TV Prima)

(více)

Recenze (349)

lillien 

všechny recenze uživatele

upozornění: tento film není vhodný pro agorafobiky. Pro mě další důvod, proč nejezdit dál než na Balaton. Partičce australských turistů by v jejich ošemetné situaci s parybou nepomohl asi ani Jakub Vágner. Mám ráda survivaly podle skutečných událostí, takže tři hvězdy jsou jisté, ale mému gustu by sedělo trochu víc drastičtějších záběrů a akce. Nějak už jsem si zvykla ve filmech tohoto typu na to, že když někdo někomu ukousne nohu nebo hlavu, divák má možnost buď zavřít oči, nebo se podívat, jak to vypadá, když už to nedrží pohromadě. Jinak atmoška dobrá, na dlouhej večer jako dělaný. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Survival thrillery, to je balzám na moji duši. :-) Mám velmi rád podobné boje o přežití v netradičním prostředí a tento kousek se opravdu povedl. Filmu určitě pomáhá, že je podle "skutečné události". Ať už to je pravda nebo není, ona větička "based on true events" dopomáhá atmosféře a napětí, divák je tam s nimi. A musím uznat, že já tam s nimi byl. Skvěle natočeno, dobře zahráno, ale hlavně napětí je tady parádní. Jen si to představte, tu situaci. Uááá. Sice to není natočeno s prvotřídními efekty, ale to vůbec nevadí, možná to je i k dobru. Australané opět zaperlili, poslední dobou jsem viděl od protinožců několik velmi povedených hororů či thrillerů. Jestli se někdy dostanu do Austrálie, tak mě do moře nikdo nedostane... 75% ()

Reklama

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Konečně někoho napadlo využít záběrů National geografic, promíchat je s filmem a vysrat se na používání těch nafukovacích žraločích maket, co vyhráli loni při tombole na pouti. Výsledek je tak naturalistickej, že se budu ve vaně koupat už jenom s harpunou a to navíc za dohledu mé sbírky cínových vojáčků. Jediným vroubkem Sharkyho je, že žere lidi přesně podle holyvůdskýho schématu - toho sežeru prvního, protože má divnou ofinu a zatím měl jenom tři repliky; pak sežeru támletu blondýnu, jelikož její bratr je indián a navíc je ošklivější, než ta druhá blondýna; toho sežrat nemůžu, protože musí nejdřív dostat tu hezčí blondýnu z plavek... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre takéto filmy, pri ktorých sa často pýtam sám seba, čo by som robil ja na ich mieste. Po krátkom zoznamovacom úvode sa jachta začína potápať a päť ľudí čaká jedno z najťažších životných rozhodnutí. Zostať na vraku, ktorý sa každú chvíľu môže potopiť, či plávať k najbližšiemu brehu niekoľko hodín vo vode plných žralokov. Zábery na desivého žraloka sú krátke, ale účinné, pretože kamera väčšinou skúma víriacu hladinu so strach naháňajúcou plutvou. Našich hrdinov čaká smutný osud, ale najsmutnejšie bolo, že smrť prišla pre niektorých tak strašne blízko pred cieľom. Film je natočený podľa skutočnej udalosti a som rád, že tvorcovia zbytočne nezľahčovali, či nepodkopávali vierohodnosť snímku. Veril som, že to, čo som na obrazovke videl, sa naozaj takto stalo a to je pre filmy natočené na základe skutočných udalostí asi najlepšia pochvala. Čo by som robil ja? Snažil by som sa vytiahnúť z podpalubia dvere, postele, jednoducho čokoľvek, z čoho by sa dala zviazať plť. S lanom by na lodi nemal byť problém. Ale po vojne je každý generál. 80% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Paráda! Trauckiho druhý survival-horror vyšel o 100% lépe než předchozí Krvavá laguna, která byla jen směskou trapného chování a superinteligentního krokodýla. Tohle však mělo opravdu parametry skutečné události. Chování postav mělo logiku, žralok (nebo možná žraloci?) nebyl z říše snů, ale skutečná podmořská ryba, tak jak si já žraloky představuju. Kamera prvotřídní, jen ta hudba mohla být ještě o chlup drsnější. Herci byli vybráni velmi dobře a když už z nich něco vypadlo, tak to mělo hlavu a patu. Pro mě tedy velmi příjemné překvapení. Noo, jak se to vezme, příjemné.... V létě bych rád k moři :-D 90% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Filmári pracovali aj na exotických miestach na severovýchode Austrálie. Príkladom môže byť Veľká korálová bariéra (od roku 1981 zaradená medzi biosférické rezervácie UNESCO) či Fraserov ostrov ležiaci v Korálovom mori. (MikaelSVK)
  • Damian Walshe-Howling, představitel Luka, během třetího dne natáčení šlápnul na tzv. "kamennou rybu" (rod Synanceia, česky odranec), jejíž jed může být smrtelný i pro člověka. (Stanislaus)
  • Jeden podmořský záběr se ve filmu třikrát opakuje, a pokaždé je to v jiném místě nebo čase. Jedná se o záběr z potápění u ostrova, tam je hned dvakrát nesmyslně za sebou a tento záběr je i v 62. minutě. Jedná se o pohled ve vodě, kdy přes korálový útes přeplouvají ryby a mizí někde za kamerou. (Terva)

Reklama

Reklama