Reklama

Reklama

Luke vezme na plavbu na krásný ostrov staré přátele: Matta, jeho přítelkyni Suzie a Mattovu sestru Kate, bývalou přítelkyni Lukeho. Poslední člen posádky je Warren. Vládne naprostá idylka. Vztah mezi Lukem a Kate opět ožívá. Požádá ji, aby na chvilku podržela kormidlo, a jde do podpalubí. Vtom však obrovský náraz převrátí loď dnem vzhůru. Po delší panice se všichni vynoří na hladinu a vylezou na trup. Přemýšlejí, co budou dělat. Luke navrhne, aby doplavali na ostrov vzdálený několik kilometrů. Obléknou se do neoprenů, jediný Warren se rozhodne zůstat. Bojí se plavat tak daleko, a hlavně v těchto vodách, kde je dost žraloků. Kate se nakonec rozhodne také zůstat. Luke je zklamaný, ale respektuje její přání. Když však Kate vidí, jak se Luke, Matt a Suzie vzdalují, rozhodne se je následovat a plave za nimi. Suzie je velmi vystrašená, ale Matt ji uklidňuje, že to zvládnou. Mezitím osamocený Warern zpozoruje žraloka… (TV Prima)

(více)

Recenze (349)

POMO 

všechny recenze uživatele

Výborná minimalistická práca s vysokým napätím. Plýživým a rozumne dávkovaným. Uveriteľné, civilizovane zahrané postavy bez seriálových tváričiek. Bez nelogických alebo nepravdepodobných momentov. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sledovat hodinu a půl koupající se partičku Australanů může být docela únavné a jeden si zapolemizuje, neudělal li by lépe, kdyby ten čas strávil čuměním do akvárka. Naštěstí jsou to docela sympaťáci, kteří i umí zahrát, jak jsou v prdeli. Jako bonus sem tam nějakého sežere velká bílá svině, což z tohoto spektáklu dělá snesitelnou, rasistickou epizodu National Geographic. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vzpomínáte na Black Water (Krvavá laguna), malý povedený australský napínák s hrstkou lidí ohrožovaných krokodýly? Tohle je úplně to samý, Andrew Traucki si nejspíš řekl, že když se minule shledal s pochvalou, nebude toho propříště moc měnit. Maximálně tak zvíře, kteé se hrdinům postará o krušné chvíle. Takže tu máme pět sympatických lidí, jednu ztroskotanou kocábku, širý oceán a hladového žraloka. Funguje to obstojně, není důvod si příliš stěžovat, jiný letošní survival mě ale bavil o trochu víc (Frozen). 6/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $67,000▐ na to koľko tématický podobných filmov o žralokoch je, to má v celku šikovne hrajúcich hercov, dobrú réžiu, živelnú kameru a hlavne hútnu atmosféru, spokojnosť /70%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Styria ludia vo vode, jeden zralok, ale ohryzla som si vsetky nechty, dobre ze nie aj na nohach, taku to malo atmosku. Vyborna hudba, krasne prostredie, neuveritelne sympaticki herci. Cakala som nejake hrozne cecko a dostala som velmi kvalitne A minus.... ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Kdyby podobný survival vznikl v Americe, zabraly by plátno ňadra a odhalený penisy, teeangerská svoloč v ústředních rolích a exploatativní lascivnost, jenže tady jsme na australský půdě a vše je jakoby tlumené, přiměřeně, adekvátní a přirozené, včetně žraloka, jehož uměřeností dávají tvůrci patřičně najevo, že na rozdíl od Spielberga neztratili veškerý smysl pro proporcionalitu. Nejzajímavějším a málo viděným úkazem celého filmu je ovšem Luke, prototyp muže, se kterým se ženy cítí pokaždé v bezpečí, frajer, který nikdy nefrajeří, jsa si vědom toho, že wannabe leader nikdy doopravdovým leaderem není. Hrdina se zkrátka pozná podle toho, že o sobě nikdy netvrdí, že je hrdina. Jak říká Connery ve Skále: „Ubožáci vždycky tvrdí, že se budou snažit. Vítězové jdou domů a opíchají královnu krásy.“ Ještě lépe vystihuje podstatu hrdinství Conan, zastánce kréda, že nejlepší v životě je hnát nepřátele před sebou a slyšet nářek jeho žen, ale neříká to jenom tak, sám od sebe, nýbrž coby odpověď na požádání. Jakmile přejde hrdinství k vychloubačnosti, neřkuli k pochybovačné sebereflexi, je s ním fakticky amen, viz post-osmdesátkové traumatické nekrology hrdinství v Posledním akčním hrdinovi či Smrtonosné pasti 4. (-spoiler-) Nakonec ale i nezištně statečný Luke dojde symbolické porážky od žraloka, který sama sebe nikdy reflektovat z principu nemůže, a tak je tím nejstatečnějším a nejchrabřejším žralok sám - ušlechtilá prostota, tichá velikost. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NEBOJTE SE, TO SPÍŠ UMŘETE NA VČELÍ BODNUTÍ, NEŽ BY VÁS POKOUSAL ŽRALOK..... /// Romantická vyjížďka, obdivování korálových útesů, východ slunce, choutky na sex... se mění v dobrodružství, po kterým mám blbej pocit i ve vaně. Loď na šrot, komu se chce plavat na ostrov (kterej není ani vidět) odplouvá, kdo ne - sedí. Luke ví, že s sebou musí vzít co nejvíc ,,plavců“, aby zvýšil pravděpodobnost přežití a ŽRALOK zase to, že co nesežere ve vodě, na břehu nechytí. ,,SKUSME SI TO UŽÍT, NIC PODOBNÝHO UŽ ASI NEZAŽIJEME“ – nuže proč ne, venku je hezky, voda modrá, souboj může začít! Překvapivě dobře namíchaný napětí s vodou! A 80 minut? – PARÁDA! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem rád, když lidi, kteří se chovají jako kreténi, umřou. 2.) Nevím, proč v oceánu neplavat v žertovném převleku tuleně. 3.) Přemejšlím, jestli je větší frajeřina přejít kus Asie, nebo přeplavat kus oceánu. 4.) Baví mě filmy podle skutečných příběhů. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Sympatické herecké obsazení, čistá voda, díra v lodi a mazlíček v moři. Film mne nenudil. Naopak, dobře se mi u filmu leželo, jedlo a pilo. Dávám 80% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Parádička, toto som si naplno užil. Síce sa krvi nedočkáme, ale je to napinák ako má byť. Najviac sa mi páčili zábery pod vodou, keď žralok okolo nich krúžil, a krúžil, a krúžil... a chňap! (Dalo sa niekedy aj zľaknúť). Námetom podobné ako Open Water, ale toto sa mi páčilo viac, pretože žraloka ukazovali oveľa častejšie (nie až na konci) a nebolo to točené takým dokumentárnym štýlom s roztrasenou kamerou. Naopak, celkové prostredie a kamera boli prekrásne. Okrem toho v Open Water nemali hlavní hrdinovia veľkú nádej na záchranu, tu však áno, a o to to bolo lepšie. Film však vyniká predovšetkým atmosférou, a aj napriek poriadne predvídateľnému záveru je napínavý až do poslednej minúty. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Skôr zomriete na bodnutie včely, než by vás zožral žralok.“ Mám slabosť pre žraločie horory a tento patril k najlepším, aké som videl. Na Čeľuste samozrejme nemal, no raz za 5 rokov vznikne žraločí krvák, ktorý nie je úplne hlúpy. Napríklad Otvorené more. A práve s ním má Útes smrti veľa spoločného. S ním, a s predchádzajúcim filmom režiséra Trauckého, s Krvavou lagúnou. Realistického krokodíla nahradil realistický žralok, ktorý realisticky zabíja realisticky jednajúcich ľudí v austrálskej prírode. Ako vtedy, i tu mi prekážali prehrešky voči logike. Ak by vám žralok spolovice zožral kamaráta a v jeho okolí by boli litre krvi, plávali by ste k torzu alebo čo najďalej od neho? A ako minule, ani tu sa mi nepozdávalo (ako laikovi), že zviera útočí na skupinu ľudí, pritom všade, kam len pozriete, sa nachádzajú DESIATKY KILOMETROV teritória s TONAMI potravy, ktorá je pre dané zviera prirodzenejšia, ako ľudské mäso. Tieto drobnosti (?) mi k pomerne realistickému Trauckému prístupu nesedia. Ale áno... páčilo sa mi to. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Andrew Traucki se podruhé představuje coby autor "realistického" animal horroru, jen krokouše vyměnil za žraloka. Jinak je příběh prakticky stejný, jen mi v tomto případě chybělo souznění s hrdiny, prakticky o nikoho z nich jsem se nebál, jejich často retardované chování mi vadilo a nějvíce mou pozornost držel podivný vysoký přístroj na ostrůvku, ke kterému přeživší směřovali. A to, jak jistě uznáte, je ve žraločím horroru trochu divné. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Oceňuji především to, že to bylo natočeno vkusně a v nějaké přijatelné normě. Že se postavy nechovali jako vykouření týnejždři, že žraloci neměli čtyřicetosm metrů a že neskákali kilometr nad hladinu, nebafali ze zálohy a tak dále, jak normálně v tomto žánru bývá k vidění. Od otočení plachetnice kýlem vzhůru se filmem nese takové celoplošné napětí, jak to skončí, kdo přežije. Pěkně natočená jednohubka. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době konečně obstojný žraločí thriller. Čtveřice kamarádů se před potopení lodi rozhodnou doplavat na 12 mil vzdálený ostrov. Samozřejmě nebudou sami, o nevítanou společnost se jim postará zatraceně hladový mořský dravec, a delfín to rozhodně neni! Alespoň malou šanci na přežití jim poskytne pár atolových útesů, kterých je po cestě bohužel minimum... Režisér Traucki nám po Krvavé laguně naservíroval podobnou zápletku, jen lagunu, stromy a krodokýla vyměnil za moře, útesy a žraloka. Nevim, jestli je přísloví "opakování matka moudrosti" zcela na místě, každopádně jsem měl po celou dobu dost sevřenou prdel. Žralok vypadal fakt dobře, ještě aby ne, když byl v drtivém počtu záběrů použito živé zvíře. Jedinou výtku bych směroval na občasnou tupost hlavních postav, ale za tu zábavu a napětí budiž odpuštěno. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný "žraločí" film. Skvěle zde působí rozsáhlost a hloubka oceánu, klaustrofobické záchvaty na největším místě na světe. Žralok už nemá IQ 350 jako u jiných současných filmů, přesto je stále vyšší, než člověka, to je možná jediné mínus. Tento film skvěle zabaví, pokud chcete vidět vážnější tón podobných filmů, pokud hledáte spíše maso, krev a střeva, pak se koukněte na Piraňu 3D. 70% 17.11. 2010 ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Rozhodne kvalitnejšie ako predchádzajúci režisérov počin. Veľmi realistický film, kde ľudí neohrozuje žiadna nepodarená atrapa žraloka či nepodarené cgi efekty, ale ten žralok je živý. Počas filmu sa nevyskytujú žiadne nelogické a hlúpe momenty či konania postáv. Scenár je maximálne uveriteľný a sám neviem ako by som sa rozhodol v ich situácii. Ľakačky fungujú najlepšie ako len môžu (riadne ma trhlo asi 3-krát) a celé to má veľmi dobre vybudovanú atmosféru. Dobrých filmov so žralokom je minimálny počet a aj ich spočítanie na jednej ruke by robilo menší problém. Veľmi milé prekvapenie. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nic novýho u hororů se žralokama, takový typický, ale napětí to občas vyvolat dokáže, první atak je výbornej a je jen škoda, že opět je děsně lehounce předvídatelný pořadí umrtí, je takový předpisový bych řek, ale jinak to neurazí, i když žádnej velkej krvák se nekoná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Australian Daily Telegraph, Sportovní rubrika, Výsledkový servis. Lední hokej: Adelaide - Perth 3:6, Canberra - HC Sydney 1:1 přerušeno pro oblevu; Sportovní lidolov: Výběr Oceánie - Výběr lidstva 4:1 (po jednoznačném průběhu).. Konečně někdo po letech zhmotnil vtip, kdy se malý žraloček ptá velkého žraloka: „A tatínku, proč kolem těch lidí nejdřív kroužíme, než zaútočíme?“ a táta mu odpoví: „Přece je nebudeme jíst s hovínkama, synku..“ Jsem rád, že řežisér Traucki vrátil Spielbergovu polívčičku na vařič a trošku ji přihřál. Přirozený, uvěřitelně podaný survival a v něm jednoduchými prostředky navozené napětí při hře zubaté kočky s ploutví se skupinkou vyděšených myší v neoprenu. Ti lidé nepotřebovali větší loď, stačila by jim jakákoliv.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Austrália si to namierila do morských vôd a keby práve ona nebola miestom vzniku tohto obohraného námetu , tak o to ani neškrtnem. Je to totiž " stará známa " , tak o deji tu nemá zmysel vykecávať. Tu to ale slušne uhral sympatický cast a morského nenažranca s prehľadom nahradila kamera a strih , stačilo do toho námatkovo seknúť pár docu / záberov a ....vyšlo to. Ak by to neriešila Austrália - alebo Francúzsko , tak ee...toto však dáva tušiť , že protinožci v dohľadnej dobe ( závisí od zraku ) čoskoro vypália niečo " silné ". ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po celém tom moři mizerných, laciných a amerických "Shark Attack Movies", je velmi milé vidět snímek z Australského kontinentu, který oplývá přirozeností, netlačí zbytečně na pilu, není přehnaně brutální a krvavý a především v něm také vystupují postavy, které vynikají jistým smyslem pro rozumné uvažování i chování. Herci jsou přirození a docela sympatičtí. Je milé vidět film, kde na Vás z obrazovky nelezou "kozy" tupé peroxidové blondýny, ani naolejované svaly macho borce. A jako jedno z největších plus je bezpochyby velmi realisticky vzhlížející žralok, který jakoby si sem doplaval z nějakého natáčení pro dokument Animal Planet:) Také on není prezentován, jak bývá v takových filmech častým zvykem, jako krvelačný zabiják, ale jako "obyčejný" predátor, který systematicky číhá a loví své vyhlédnuté oběti. Nějaké ty chybky se sice najdou, ale celkově se jedná o snímek, který Vám může v rámci daného žánru zajistit poměrně slušný zážitek. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Klasický survival thriller, který ničím nepřekvapí, ale hutná atmosféra se mu upřít nedá. Obzvlášť, pokud máte respekt k moři a ke všemu, co skrývá tak, jako já - 60%. Pro zájemce podobný film na jiné téma. ()

Reklama

Reklama