Reklama

Reklama

Luke vezme na plavbu na krásný ostrov staré přátele: Matta, jeho přítelkyni Suzie a Mattovu sestru Kate, bývalou přítelkyni Lukeho. Poslední člen posádky je Warren. Vládne naprostá idylka. Vztah mezi Lukem a Kate opět ožívá. Požádá ji, aby na chvilku podržela kormidlo, a jde do podpalubí. Vtom však obrovský náraz převrátí loď dnem vzhůru. Po delší panice se všichni vynoří na hladinu a vylezou na trup. Přemýšlejí, co budou dělat. Luke navrhne, aby doplavali na ostrov vzdálený několik kilometrů. Obléknou se do neoprenů, jediný Warren se rozhodne zůstat. Bojí se plavat tak daleko, a hlavně v těchto vodách, kde je dost žraloků. Kate se nakonec rozhodne také zůstat. Luke je zklamaný, ale respektuje její přání. Když však Kate vidí, jak se Luke, Matt a Suzie vzdalují, rozhodne se je následovat a plave za nimi. Suzie je velmi vystrašená, ale Matt ji uklidňuje, že to zvládnou. Mezitím osamocený Warern zpozoruje žraloka… (TV Prima)

(více)

Recenze (349)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Trauckiho krvavá lagúna nebola zlá a čo je hlavné, mala sem tam napätia a atmosféru a rovnako je to aj s jeho ďalším režijným kúskom Reef. Zo žraloka rozhodne ide strach, ale ešte väčší strach mi nahnala predstava, že by som sa tam ocitol ja. Je to natočené rozhodne fajn a kamera a žralok sa podarili, ale film je inak plytkí narozdiel od toho koľko vody vidíme vo filme. 65% - 3* ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Originální a autentický horor o žralocích? Zapomeňte! Tři nesympatický chlapi a dvě blondýny si jedou užívat jachtaření a plavání. Průzračná voda, jachtička, palmy a sluníčko. Prvních dvacet minut na mě působí jako nekonvenční a nízkorozpočtové porno. Neznámé tváře a hlavně absolutně (ne)herecké výkony, kterým nevěřím skoro ani ten naučený strach. Dialogy skřípou každou chvíli a snad po mě ani nikdo nechce, abych věřil, že tohle bylo podle skutečné události. Hodinu se skupinka rachtá ve vodě, aby svým cachtáním uprostřed oceánu přilákali žraloky. Ty jsou totiž na celém filmu to jediné kvalitní. Jsou totiž pravý. Krásné až téměř dokumentární záběry pod hladinu. (Nápad s potápěčskými brýlemi tomu upřít nemůžu) Výsledkem je ale nulové napětí, strach a ještě víc zážitek z kvalitního dramatu, thrilleru nebo hororu. Bože já ani nevím, co tohle bylo. Já si budu jen pamatovat průzračnou vodu a obrovské živé žraloky. Taky ale falešný křik, dialogy a výrazy týhle nesympatický partičky. A hlavně jeden skvělý třísekundový útok žraloka. (44 %) ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Sledovat hodinu a půl koupající se partičku Australanů může být docela únavné a jeden si zapolemizuje, neudělal li by lépe, kdyby ten čas strávil čuměním do akvárka. Naštěstí jsou to docela sympaťáci, kteří i umí zahrát, jak jsou v prdeli. Jako bonus sem tam nějakého sežere velká bílá svině, což z tohoto spektáklu dělá snesitelnou, rasistickou epizodu National Geographic. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Survival thrillery, to je balzám na moji duši. :-) Mám velmi rád podobné boje o přežití v netradičním prostředí a tento kousek se opravdu povedl. Filmu určitě pomáhá, že je podle "skutečné události". Ať už to je pravda nebo není, ona větička "based on true events" dopomáhá atmosféře a napětí, divák je tam s nimi. A musím uznat, že já tam s nimi byl. Skvěle natočeno, dobře zahráno, ale hlavně napětí je tady parádní. Jen si to představte, tu situaci. Uááá. Sice to není natočeno s prvotřídními efekty, ale to vůbec nevadí, možná to je i k dobru. Australané opět zaperlili, poslední dobou jsem viděl od protinožců několik velmi povedených hororů či thrillerů. Jestli se někdy dostanu do Austrálie, tak mě do moře nikdo nedostane... 75% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak krokodýl byl vyměněn za žraloka... Asi jedinný podstatný rozdíl mezi The Reef a předešlým Trauckiho snímkem Krvavá laguna... Jinak příběh je v podstatě stejný (co taky v animal horroru "podle skutečných událostí" vymyslet), jen postavy jsou méně sympatické, chovají se jako idioti a v podstatě jsou divákovi ukradené... A to je hodně smutný příběh, protože atmosféru Traucki vytvořit umí a podvodní záběry jsou nádherné... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Zoe Naylor, která si zahrála Kate, si v rámci přípravy na svou roli přečetla mnoho příběhů o přežití. (Stanislaus)
  • Jeden podmořský záběr se ve filmu třikrát opakuje, a pokaždé je to v jiném místě nebo čase. Jedná se o záběr z potápění u ostrova, tam je hned dvakrát nesmyslně za sebou a tento záběr je i v 62. minutě. Jedná se o pohled ve vodě, kdy přes korálový útes přeplouvají ryby a mizí někde za kamerou. (Terva)
  • Snímek byl natočen během pěti týdnů. (Stanislaus)

Reklama

Reklama