Reklama

Reklama

Luke vezme na plavbu na krásný ostrov staré přátele: Matta, jeho přítelkyni Suzie a Mattovu sestru Kate, bývalou přítelkyni Lukeho. Poslední člen posádky je Warren. Vládne naprostá idylka. Vztah mezi Lukem a Kate opět ožívá. Požádá ji, aby na chvilku podržela kormidlo, a jde do podpalubí. Vtom však obrovský náraz převrátí loď dnem vzhůru. Po delší panice se všichni vynoří na hladinu a vylezou na trup. Přemýšlejí, co budou dělat. Luke navrhne, aby doplavali na ostrov vzdálený několik kilometrů. Obléknou se do neoprenů, jediný Warren se rozhodne zůstat. Bojí se plavat tak daleko, a hlavně v těchto vodách, kde je dost žraloků. Kate se nakonec rozhodne také zůstat. Luke je zklamaný, ale respektuje její přání. Když však Kate vidí, jak se Luke, Matt a Suzie vzdalují, rozhodne se je následovat a plave za nimi. Suzie je velmi vystrašená, ale Matt ji uklidňuje, že to zvládnou. Mezitím osamocený Warern zpozoruje žraloka… (TV Prima)

(více)

Recenze (349)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Parádička, toto som si naplno užil. Síce sa krvi nedočkáme, ale je to napinák ako má byť. Najviac sa mi páčili zábery pod vodou, keď žralok okolo nich krúžil, a krúžil, a krúžil... a chňap! (Dalo sa niekedy aj zľaknúť). Námetom podobné ako Open Water, ale toto sa mi páčilo viac, pretože žraloka ukazovali oveľa častejšie (nie až na konci) a nebolo to točené takým dokumentárnym štýlom s roztrasenou kamerou. Naopak, celkové prostredie a kamera boli prekrásne. Okrem toho v Open Water nemali hlavní hrdinovia veľkú nádej na záchranu, tu však áno, a o to to bolo lepšie. Film však vyniká predovšetkým atmosférou, a aj napriek poriadne predvídateľnému záveru je napínavý až do poslednej minúty. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další ze série... samy proti přírodě. Tentokrát od režiséra Krvavý laguny která se mi nějak extra nelíbila, tohle je upřímě o něco málo lepší ale taky jsem se setkal se stejným problémem jako u režisérovy prvotiny a to že po půlce jsem se strašně nudil. Nicméně režisér má jedno velký plus u mě a to že vybýrá mořský potvory které mi jsou nejvíce sympatické. Příběh je sice zase nezajímavý ale aspon napětí by se dalo krájet. Ale jak jsem řekl bohužel jsem se po půlce spíše nudil. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Je větší pravděpodobnost, že zemřete na píchnutí od včely, než že by vás sežral velký bílý...! '' V Austrálii je to však asi se statistikou krapet jinak. Útes smrti je další z australáckých filmů, točených dle skutečné události. Ačkoliv jsem zatím všem nedávno viděným podbným filmům dal po čtyřech hvězdách, tenhle mi asi napínal nervy nejvíce. Je pravda, že se to ke konci lehce táhlo, ale i tak... Brrr... Jak je vidět, k natočení australských čelistí není třeba žádný extra rozpočet. Jachta a 5 lidiček co jedou z Austrálie do Indonésie, potápěčské brýle, plovací destičku, moře a bezedného ,,Brusíčka.''..... Jinak tedy ideální film před dovolenou, nejlépe k moři do nějaké exotické části světa :-). Manželka mně za film proklela a vypadá to, že to letos nebude ani Chorvatsko, maximálně tak Mácháč, nebo bazén na zahradě... I když prý i u nás jsou na přehradách a jezerech prej taky třímetroví sumci co žerou děti (psali V Blesku!)... Člověk si halt nikde nevybere, všude je jen žrádlo.. :-) ! Dávám 4 plovací destičky. * * * * ()

klerik 

všechny recenze uživatele

70% Režisérova predošlá KRVAVÁ LAGÚNA bol poloamatérsky film. Útes smrti je rovnako jednoduchý, ale omnoho lepší (hlavne čo sa logiky týka, je na tom žralok lepšie ako nemotorný krokodíl). Necelých osemdesiat minút je fajn, aj herci, a napätie je budované šikovne aj prostredníctvom opakujúcich sa postupov (pohľady pod hladinu). Obyčajný žraločí film, ktorý ukázal, že ak máte cit pre žáner, dokážete fanúšikov kráľovsky pobaviť. Takmer porovnateľné s KROKODÍL: NÁVRAT DO KRVAVEJ LAGÚNY... ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Konečně někoho napadlo využít záběrů National geografic, promíchat je s filmem a vysrat se na používání těch nafukovacích žraločích maket, co vyhráli loni při tombole na pouti. Výsledek je tak naturalistickej, že se budu ve vaně koupat už jenom s harpunou a to navíc za dohledu mé sbírky cínových vojáčků. Jediným vroubkem Sharkyho je, že žere lidi přesně podle holyvůdskýho schématu - toho sežeru prvního, protože má divnou ofinu a zatím měl jenom tři repliky; pak sežeru támletu blondýnu, jelikož její bratr je indián a navíc je ošklivější, než ta druhá blondýna; toho sežrat nemůžu, protože musí nejdřív dostat tu hezčí blondýnu z plavek... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Všichni žraloci ve filmu byli reální a scény s nimi byly natáčeny v Port Lincolnu v jižní Austrálii. (Stanislaus)
  • V celom filme, ktorý sa natáčal v austrálskom štáte Queensland, sa objaví iba 6 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)
  • Film je volně inspirován skutečným příběhem Raye Boundyho a jeho dvou společníků, kteří se v roce 1983 po potopení jejich lodi u australských břehů stali terčem útoku tygřího žraloka. Záchrany se dožil pouze Ray. (Ombak▼Penari)

Reklama

Reklama