Reklama

Reklama

Neklid

  • USA Restless
Trailer 2

Uznávaný režisér Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting) uvádí osobitý milostný příběh mladého muže (Henry Hopper), který ztratil zájem o život, a půvabné okouzlující dívky (Mia Wasikowska), jež si života užívá plnými doušky. Když se tihle dva náhodou potkají na pohřbu, zjišťují, že navzdory svým jedinečným životním zkušenostem toho mají hodně společného. Produkce filmu se ujali Brian Grazer, Ron Howard, Bryce Dallas Howard a Gus Van Sant. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (242)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Další z kategorie "filmy o umírání". V čem je tenhle jiný? Nedoluje z diváka emoce. Nechává vše plynout, ačkoli všichni víme, jak tenhle film skončí. Rošťácký sestřih Mie sedí a ty její kostýmy - skvost (od dvacátých let do sedmdesátých a jí to pořád sluší). Rozhodně nejlepší film o člověku s rakovinou, které jsem v poslední době viděla. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Přirozenější snění než ve Věčném svitu; a ohromně přirozené herectví obou protagonistů. Restless zobrazuje, co by podobné filmy nezobrazily (resp. by je to ani nenapadlo), a zároveň nezobrazuje, co by jiné filmy (zbytečně) zobrazily. Protože si to prostě může dovolit. Zářným příkladem je ona osudová autonehoda, ale nakonec i to Annabelino umírání ... "jen sni s námi", jako by Gus Van Sant vzkazoval divákovi. Milé, roztomilé, smutné. ()

Reklama

sulimo 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o doják, který by vás výrazněji připravil o zásoby papírových či čistých kapesníků, ale nejedná se ani o film, kterej by vám přidal na náladě. Osobně mi to přišlo místy až příliš divné, co do úchylek, zálib a životů jednotlivých postav, díky tomu mi pak film připadal až příliš strojený, teatrální a předevší blbě zahraný, místy s krkolomnými nenormálními dialogy, což je samozřejmě dáno oním dost zvláštním scénářem, jako takovým. Mám ráda komorní dramata, nemám ráda filmy o umírání, ale když se to všechno vezme s nadhledem (tim vtipnym, ne po Wasikowsku poetickofilozoficky přírodovědeckym) tak je to pro mě docela snesitelná záležitost, což se ale netýká tohodle snímku, u kterého sem měla chvílema co dělat, abych to pro tu místy nesnesitelnou přemoudřelost, tragičnost jednotlivých vadných postav a do toho všeho pro ten nadhled, kterej byl místy snad až moc zbaven reality, aby působil za každou cenu kouzelně a dojemně, nevypla. Vydržela jsem to do konce, ale byla bych se bez toho obešla. Výraznějším plusem filmu je hudební doprovod, jinak je vesměs všechno dost pomíjivé a hodně lehko zapomenutelné. 2,5 hvězdy a tuna nepochopení k tomu pro zdejší nadhodnocenost. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Citlivé a něžné. Citově vyprahlý kluk, který chodí na cizí pohřby a má za přítele ducha. Dívka, která ví, že jí zbývají tři měsíce života a o to víc chce žít. Stylově podobné korejskému "...ing", ale s tlumenými barvami a s menší dávkou humoru. Občas docela absurdní, ale vzhledem na situaci logické dialogy. Líbilo se mi (výhradu mám ke scéně, ve které se čte dopis - mohli to udělat stručněji a lépe), 87%. Úsměv. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Pokud se mě zeptáte, co považuji za melancholický typ filmu, dám vám příklad právě Neklid. U tohoto dramatu od první minuty cítíte a tušíte, že směřuje k hořkému konci. Jeho tématem je smrt a pohled hlavních postav na ní, smíření se s ní. Celou tuto tématiku se snaží zaobalit do humorného hávu, ale stále je to snímek smutný, jenž nemusí sednout každému. Mezi herci to jiskří a funguje. Pár zajímavých námětů k zamyšlení se též najde, ale již jsem zřejmě viděl až příliš filmů na podobné téma, které prostě byly lepší. Čas ukáže, jestli si na Neklid vzpomenu jako na melancholický snímek pojednávající o tématu smrti, nebo pouze na jistý, konkrétní vnitřní pocit mého či jiného já. Uvidíme… 70% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Nápad, aby Jason Lew přepsal původní hru na scénář, byl z hlavy Bryce Dallas Howard, která s ním chodila na univerzitu v New Yorku. (R´Hell)
  • Film je natočen na motivy stejnojmenné divadelní hry, kterou napsal Jason Lew. (Terva)

Související novinky

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Reklama

Reklama