Reklama

Reklama

Lovec a oběť

(seriál)

Obsahy(1)

Odborníci nám odhalí brutální řetězec událostí, který vedl ke smrti lidí napadených divokými zvířaty. To vše v seriálu Lovec kořistí.
Na pokraji civilizace se něco děje. Lidé záhadně mizí a jejich těla jsou nalezena s těžkými zraněními. Se zvyšující se frekvencí se objevují články o divokých zvířatech, která zaútočila na lidi. Některé případy lze snadno vysvětlit, jiné zůstávají záhadou, a to dokonce i pro odborníky. Nadchází snad doba nebezpečného trendu a začíná se z lovců zvířat stávat zvířecí kořist? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

agassi68 

všechny recenze uživatele

Typická americká dokumentárna práca. Už mám pocit, že všetky prírodopisné dokumenty Made in USA vyrába jeden a ten istý človek.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentnení o ničem jiném než o setkáních a střetech člověka s divokou zvěří. S tím jak lidé neustále zmenšují životní prostor divoké zvěře, dochází k jejímu postupnému vymisťování z jejího původního prostředí do oblastí národních parků. Zde člověk milostivě vyčlenil prostor pro divoká i dravá zvířata aby se tam všichni ty medvědi, pumy, rosomáci, kojoti, rysové (bavíme se o Severní Americe a Kanadě) a další mohli vesele množit. Jenže člověk je tvor zvídavý a tak je chce u toho všeho sledovat. Takže i v parcích vybudoval pěší stezky, tábořiště, umývárny, záchody a nocležny... Je tedy pochopitelné, že se zde člověk a zvěř musí nutně někdy potkat. Obzvlášť když mu navečer z toho kotlíku ten guláš tak krásně voní že? A jelikož už neplatí slova Ivana Mládka a ,,medvědi vědi, že tůristi nemaj zbraně'' tak si občas počíhaj na ně... Dokument mapuje některé z útoků na člověka a na každém jeho konci dílu se snaží vědecky objasnit proč ke konkrétním napadením došlo. Je to vcelku zajímavé, rekonstrukce útoků vypadají slušně a po tom všem bych si asi rozmyslel večerní táboření kdesi u jezera s indiánským jménem .-). Pokud se chystáte jet kempovat někam na sever USA, jeďte raději na Brdy. Tam vás nic nesežere a k nejbližší lékárničce to nebude 300 kiláků... Tři medvědí tesáky. * * * ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama