Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (více)
Trailer 5

VOD (1)

Bella Swanová a Edward Cullen se konečně vezmou. Svatba je nádherná a jediný, kdo s ní nesouhlasí, je Jakob. Po svatbě pár odletí na svatební cestu. Edward vezme Bellu do Ria de Janeira, projdou se městem a pak jedou na malebný ostrov, kde jsou jen sami dva. Bella přemluví Edwarda, aby se spolu milovali. I když má Bella po těle modřiny, je šťastná. Edward se však cítí špatně. Po 14 dnech na ostrově Bella zjistí, že je těhotná. Okamžitě si sbalí věci a odletí spolu zpátky domů. Bella poví svému otci, že si dovolenou prodlužují, protože se necítí dobře. Jakob si o Bellu dělá starosti, nechce, aby byla proměněna v upíra. Jde do domu Cullenových. Bella má velké břicho a vypadá nezdravě, plod v ní roste velmi rychle a hrozí, že ji zabije, ale ona se ho nechce vzdát. Bella musí pít lidskou krev, aby mělo dítě potravu. Jakob je rozzuřený, je mu jasné, že Bella zemře. Jeho smečka se rozhodne plod zabít dřív, než se narodí. Jakob varuje Cullenovi. Carlisle, Esme a Emmet se musí vydat na lov, protože už dlouho nikdo z nich nic nepožil. Bella upadne, praskne jí plodová voda a zlomí se jí některé kosti. Rosalie s Edwardem dítě vyndají císařským řezem – je to holčička Renesme. Pak Bella zemře, Edward do ní vpíchne svůj jed. Samova smečka zjistí, že Bella zemřela, a napadne dům Cullinových. Carlisle, Esme a Emmet se vrátí právě včas. Jakob chce dítě vzít, ale do holčičky se vtiskne. Dá tak vědět ostatním vlkům, že Renesme je jeho chráněnkou, a tím ukončí celou rvačku… (TV Prima)

(více)

Videa (46)

Trailer 5

Recenze (932)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JÁ, EDWARD CULLEN ... SI BERU TEBE, BELLO SWANOVÁ... ZA SVOU PRÁVOPLATNOU MANŽELKU. V DOBRÉM I ZLÉM. V CHUDOBĚ I BOHATSTVÍ. V NEMOCI I VE ZDRAVÍ. BUDU TĚ MILOVAT A CTÍT, DOKUD BUDEME OBA ŽÍT“..... /// A byla svatba. Místo záběrů z pařby v baru z rozlučky se svobodou nám Edwík řekne něco ze svý temný minulosti, ale jejich lásku to (překvapivě) nenahlodá. Láska je totiž láska. A pak to přichází.... Uhhh jak romantické! (zařval bych, bejt mi o 200 let míň) ...nevěsta v bílejch šatech kráčí mechem, všechno kvete bíle (bílej je i strom – sorry, v botanice jsem nebyl nikdy dobrej) a zamilovaný pohledy mě propalujou plazmu – proč tu proboha píšete, že to není tak trapný??? Čtvrthoďka snů vdavek chtivej patnáctek je pryč... kecám dvacetiminutovka... (KECÁM půlhodina!) a máme tu líbánky. Sláva! Romantickej ostrov, Bella si 5minut holí nohy, aby mohli... no vždyť víte (nebo aby si ji nespletl s vlkodlakem?)... ,,TOHLE BYLA NEJHEZČÍ NOC MÝHO ŽIVOTA“..(jeho ty vole!!!)...,,JSI NEJLEPŠÍ“ (já vím!!!) a pak – věřte nevěřte – zpožděná perioda! Konečně se děj začne motat kolem něčeho jinýho, než Belliny vagíny! Sladkej příběh z vaší ulice, vylepšenej 2ma akcičkama a porodem, kterej by udělal radost i Dr. Housovi. Co říct závěrem....,,Bello, proč máš tak rudý oči?“ /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju filmy, který jsou pro mládež (i všechny ostatní) OD 12ti let nevhodný. 2.) Knížku od Stephenie Meyer ,,Breaking Dawn“ číst nebudu (to je kurva jediná jistota v mým životě!). 3.) Thx za titule ,,Hlawoun“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V první polovině se Rozbřesk velmi limitně blíží "kvalitám" nového měsíce. V momentě, kdy Jacob nakopne motorku, se ale láme a vydává se směrem nečekaným a v rámci série nejenom značně novátorským, ale také krajně odvážným. Condon je pro sérii něčím, čím byl Yates pro Potterovskou sérii. Tedy člověkem, který vnesl svěží dech do stagnující látky, dal jí velmi specifickou atmosféru a nebojí se v, doposud v podstatě nevinném a zidealizovaném univerzu jít na dřeň a najednou ukazovat věci, které rozhodně nejsou hezké na pohled. Na umření bledá a pohublá (byť digitálně) Bella a její lámání páteře mi zůstane v hlavě hodně dlouho a krásně vystihuje zpětnou demytizaci vší té znaivizované dokonalosti (a to jak z hlediska diváků, tak z hlediska postav samotných). Navrátivší se Carter Burwell znovu vytahuje hudební motivy z jedničky, aranž se ale mění a z pochmurně krásných tónů jsou rázem nepříjemné předzvěsti. A i když všichni okolo mě hejtují (a ono rozhodně stále je do čeho kopat - šmouhatá akce, například), stalo se mi opakovaně, že jsem čuměl na plátno s papulou až na zem a říkal si "No ale kurva... ?". A ještě za jednu věc, musím Condonovi vyseknout poklonu. Nevím, jak se mu to podařilo, ale Taylor Lautner podává velmi slušný výkon... První hodinu ignorovat. Ta druhá se ale řadí jen malinkatý kousek za jedničku, kterou, s odstupem času, stále více a více akceptuji jako velmi dobrý film. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli jsem skutečně viděla ten takzvaný fenomén nebo jeho parodii. První polovina "filmu", který nemá v kině absolutně co dělat, je splněným snem každé dvanáctileté dívky (přípravy na svatbu, svatba, líbánky - jůůů:-)), druhá je pro změnu plná těžce dramatických rozhodnutí a emotivních momentů, nad kterými musí trnout snad úplně každý. No posuďte sami! Bella, která se ani po třech dílech nenaučila dovřít ústa, se snaží úspěšně do(uza)vřít alespoň svůj nadržený stav, vlk, který nemůže mít matku, obrací svou pozornost na její čerstvě narozenou dceru a Edward s výrazem netopýra po lobotomii dramaticky pochoduje sem a tam. Vizuálně laciné, dramaticky směšné a celkově debilní. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// V tom filmu se vůbec nic neděje. Nikam to nesměřuje, je to jen jedno dlouhé a nudné svatební video se špatnými herci, divnou líbankovou vsuvkou, nepovedenými triky a akčně nedomrdlým finále. Nic víc, nic míň. Jak je ale vidět, i tenhle materiál může někoho bavit....bohužel jsou to také lidi, kteří nad teaserem na posledního Batmana prskají, jaká to bude "kravina". Každopádně hudba to zachraňovala a myslím, že nad některými hláškami jsem se i zasmál, 2* by tedy měly být adekvátním ohodnocením, no ne? ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jak řekl King, který si takovou kritiku může dovolit… Meyerová píše slátaniny a proto ani filmaři nejsou schopni tu její úsměvnou upíří romantiku převést do snesitelnější podoby. Dva plusové body dávám za křečovitě útrpný výraz unylé Kristen Stewart a zničující touhu mdlého Roberta Pattinsona… to je skutečně výkon. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (34)

  • Stephenie Meyer, autorka celej upírskej ságy, sa rozhodla stať producentkou posledných dvoch pokračovaní, ktoré sa natáčali paralelne. (Greenpeacak)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 281,3 milionu dolarů, součet těch celosvětových činil 712,2 mil. (NIRO)
  • Záujem naspievať soundtrack k filmu prejavila hudobná skupina Evanescence. (Greenpeacak)

Související novinky

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

07.02.2020

Herec a producent Vin Diesel oznámil, že desátý film jeho rodinné akční ságy Rychle a zběsile bude nejspíš rozdělený na dvě části. Snímek se tak vydá cestou například posledního Harryho Pottera nebo… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Kolik loni vydělávali hollywoodští pracháči?

Kolik loni vydělávali hollywoodští pracháči?

04.02.2011

Magazín Vanity Fair sestavil žebříček 40 nejlépe vydělávajících amerických filmových tvůrců a herců za rok 2010. Nikoho asi nepřekvapí, že absolutním šéfem je James Cameron, který si na účet připsal… (více)

Emo upíři definitivně rozpůleni

Emo upíři definitivně rozpůleni

14.06.2010

Už se o tom spekulovalo předtím, ale pak oficiální zprávy studia Summit Entertainment tohle téma obcházely. Chvilku to vypadalo, že budeme ušetřeni, ale dohady se nakonec potvrdily: Rozbřesk bude… (více)

Reklama

Reklama