Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Bella Swanová a Edward Cullen se konečně vezmou. Svatba je nádherná a jediný, kdo s ní nesouhlasí, je Jakob. Po svatbě pár odletí na svatební cestu. Edward vezme Bellu do Ria de Janeira, projdou se městem a pak jedou na malebný ostrov, kde jsou jen sami dva. Bella přemluví Edwarda, aby se spolu milovali. I když má Bella po těle modřiny, je šťastná. Edward se však cítí špatně. Po 14 dnech na ostrově Bella zjistí, že je těhotná. Okamžitě si sbalí věci a odletí spolu zpátky domů. Bella poví svému otci, že si dovolenou prodlužují, protože se necítí dobře. Jakob si o Bellu dělá starosti, nechce, aby byla proměněna v upíra. Jde do domu Cullenových. Bella má velké břicho a vypadá nezdravě, plod v ní roste velmi rychle a hrozí, že ji zabije, ale ona se ho nechce vzdát. Bella musí pít lidskou krev, aby mělo dítě potravu. Jakob je rozzuřený, je mu jasné, že Bella zemře. Jeho smečka se rozhodne plod zabít dřív, než se narodí. Jakob varuje Cullenovi. Carlisle, Esme a Emmet se musí vydat na lov, protože už dlouho nikdo z nich nic nepožil. Bella upadne, praskne jí plodová voda a zlomí se jí některé kosti. Rosalie s Edwardem dítě vyndají císařským řezem – je to holčička Renesme. Pak Bella zemře, Edward do ní vpíchne svůj jed. Samova smečka zjistí, že Bella zemřela, a napadne dům Cullinových. Carlisle, Esme a Emmet se vrátí právě včas. Jakob chce dítě vzít, ale do holčičky se vtiskne. Dá tak vědět ostatním vlkům, že Renesme je jeho chráněnkou, a tím ukončí celou rvačku… (TV Prima)

(více)

Recenze (932)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tak za tohle se klidně postavím. Nejenže je Rozbřesk nejlepší díl série, ale hlavně je to konečně film, který vede od bodu A k bodu B, něco se tam děje, občas zafunguje dramatická strunka, triky nejsou k smíchu a i ten vizuál si Condon výrazněji hlídá (kupa mrtvých těl, porod). V první půli je to až na pár okamžiků „starý, dobrý Twilight“, tzn. nefunkční romance plná patetických keců, ale Condon vše šperkuje hudebně, takže to aspoň není taková nuda. A druhá půle, tam už se děj nezastaví. A bez mučení přiznávám, že celá ta linie s baby-upírem a válkou mezi rody mě bavila a jsem zvědavý, jak to tvůrci zakončí. Pod 60 nejdu. Dát tomuhle filmu odpad je ryzí předpojatost… ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Všetko tu uvedené myslím smrteľne vážne: Najlepší Tvajlajt. Prvý Tvajlajt, ktorý nie je totálna sračka. Áno, je to námetom a celou svojou podstatou hrozný hnoj. Ale o to viac skladám klobúk pred Condonom, že to natočil ako nie-nechcene-smiešnu romantickú drámu s veľmi slušným tempom, dokonca napínavými scénami a viac ako znesiteľnými hereckými výkonmi. Inak povedané: Bavilo ma to bez toho, aby som sa tvorcom vysmieval. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Není v tom předpojatost. Lidi (i ne-lidi) mají právo se zamilovat, tokat ostošest a chovat se jako idioti. Ale proč o tom proboha točit čtyři filmy? 4 a ½ nenavazuje na nadhled a údernost Sladeovy trojky, bohužel není ani tak srandovně pitomá, jako dvojka. Nejblíže to má k prvnímu dílu, nedospělé milostné tragédii, kterou oceňují především emočně nevyzrálé adolescentky, které se v hlavní hrdince zhlédnout jak v naleštěném zrcadle. Že si navíc v tak dějově vyprázdněném bijáku budu několikrát klást otázky, které mi zodpoví asi jen knížek znalé obecenstvo, to je na pováženou. Nemám tu ságu rád pro její „životní postoj“, mám ji rád pro tu naivní filmařskou nablblost. Tohle je ale regulérně nejhorší díl. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Twilight je pojem, který mě s prvním dílem bavil. Knižně to je šílenej brak, ale první film ušel. Pak už to šlo z kopce a knižně na tom byl ještě hůř. Líbí se mi, jak si Stephenie Meyer nebrala servítky a přestože věděla, že příběh bude zfilmovaný, se rozhodla závěr udělat tak brutálně šílený, jak je patrné na tomhle díle. Kdyby Rozbřesk byl jeden film, asi bych to překousnul, ale jelikož je na dva, tak prostě nemůžu jinak. Ten odpad je naprosto záměrnej. Ono je totiž těžký sledovat příběh, kde Bella otěhotní a zárodek jí rve břicho a upíři a vlkodlaci kolem ní poletují jak splašený vopice a vlastně s neděje vůbec nic. Vím, že mě na to trailer upozorňoval, ale některé fantasy příběhy prostě zfilmovat nejdou ať už kdokoliv dělá cokoliv. A pokud už někdo udělá cokoliv, tak to většinou dopadne takhle. Doufám, že závěr bude zajímavější, vypadá na to. Já se ale teď pár měsíců budu muset zpamatovávat z tohohle filmu. Větší hrůzu, která to myslí naprosto vážně, jsem totiž dlouho neviděl. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $281,287,133Tržby Celosvetovo $712,171,856Tržby za predaj Blu-ray v USA $33,458,286 //počet predaných kusov 1,461,276Tržby za predaj DVD v USA $110,633,601 //počet predaných kusov 5,494,179║ Márnosť šedivá, "a zas som naletel" som myslel že horšie než 2 a 3 diel to už nemôže byť a mýlil som sa, fakt strach a hrôza, pri tomto skvoste aj telenovely majú svoju kúzlo. Nenormálne nezmyselná absurdita, kde sa skutočne nič závažné neudeje a je to len o bezduchom kočkovaní medzi upírmi a vlkmi. A čo na tomto takpovediac výzorovo TV výtvore mohlo stáť $110miliónov. /0%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

lautnerovi stale nezacali rast chlpy na hrudi, ale za to sype ako o dusu, patizon sa stale nenaucil hrat a kristinka je stale krasna, aj s hnusnymi kruhmi pod ocami od tej malej potvorky, co ju vyciciava! prvych patnast minut som si myslela, ze poziadam o dobrovolnu hospitalizaciu v cvokhause, po druhej stvrthodine iba o ambulantnu liecbu, no a po tej tretej som si povedala, ze sa s radostou preliecim iba doma, lebo strata zdraveho rozumu nebola az taka tragicka. Akurat, ze mi zosedivelo par vlasov, ale to je v mojom veku uz normalne :) takze, twilight je stale rovnako naivny a debilny pribeh, ale stale sa na to da pozerat a snivat o krasnom princovi na Volve, s uzasnym domcekom na plazi... alebo v lese... alebo... proste niekde. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JÁ, EDWARD CULLEN ... SI BERU TEBE, BELLO SWANOVÁ... ZA SVOU PRÁVOPLATNOU MANŽELKU. V DOBRÉM I ZLÉM. V CHUDOBĚ I BOHATSTVÍ. V NEMOCI I VE ZDRAVÍ. BUDU TĚ MILOVAT A CTÍT, DOKUD BUDEME OBA ŽÍT“..... /// A byla svatba. Místo záběrů z pařby v baru z rozlučky se svobodou nám Edwík řekne něco ze svý temný minulosti, ale jejich lásku to (překvapivě) nenahlodá. Láska je totiž láska. A pak to přichází.... Uhhh jak romantické! (zařval bych, bejt mi o 200 let míň) ...nevěsta v bílejch šatech kráčí mechem, všechno kvete bíle (bílej je i strom – sorry, v botanice jsem nebyl nikdy dobrej) a zamilovaný pohledy mě propalujou plazmu – proč tu proboha píšete, že to není tak trapný??? Čtvrthoďka snů vdavek chtivej patnáctek je pryč... kecám dvacetiminutovka... (KECÁM půlhodina!) a máme tu líbánky. Sláva! Romantickej ostrov, Bella si 5minut holí nohy, aby mohli... no vždyť víte (nebo aby si ji nespletl s vlkodlakem?)... ,,TOHLE BYLA NEJHEZČÍ NOC MÝHO ŽIVOTA“..(jeho ty vole!!!)...,,JSI NEJLEPŠÍ“ (já vím!!!) a pak – věřte nevěřte – zpožděná perioda! Konečně se děj začne motat kolem něčeho jinýho, než Belliny vagíny! Sladkej příběh z vaší ulice, vylepšenej 2ma akcičkama a porodem, kterej by udělal radost i Dr. Housovi. Co říct závěrem....,,Bello, proč máš tak rudý oči?“ /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju filmy, který jsou pro mládež (i všechny ostatní) OD 12ti let nevhodný. 2.) Knížku od Stephenie Meyer ,,Breaking Dawn“ číst nebudu (to je kurva jediná jistota v mým životě!). 3.) Thx za titule ,,Hlawoun“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Zas som si raz pozrel všetky dieli v rade a posledným to zakončil v kine a zas to bol raz výborný deň. Nejako mi neprichádzajú slová tak môžem akurát povedať, že sa teším nato keď Breaking Dawn vyjde v trochu lepšej kvalite aby som si to mohol zas raz pozrieť celé znovu.......... 100% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Pokaždé si říkám, že na další díl Twilightu už do kina nepůjdu. Stejně mi to nedá a do kina jdu a pak se proklínám, když poslouchám ty rozhovory slečen za mnou. Letos jsem to poslouchala i při filmu. Dřív jsem zatnula zuby a snažila se to ignorovat, jinak bych je musela roztrhat na kousíčky a většinou se mi to i dařilo, protože se v tom filmu něco dělo. Jenže… Rozbřesk je ten film, který spíše kecá a ukazuje výhody a nevýhody manželství a nějaká akce, která by se přeci stále jen ve filmu o upírech a vlkodlacích dala čekat, chybí. Takže si dokážete představit, kolikrát za ten film jsem se držela sedačky, abych nepřeskočila o řadu výš a tu ukecanou kačenu neuškrtila. Ač se pan režisér snaží a evidentně se mu snaha u mnohých vyplatila, já trpěla. Zastávám názoru, že je ten díl zbytečný. Kdo chce vědět detaily, například jak hrají šachy, neb si přečte knihu :o) Já bych tedy raději proseděla tři hodiny v kině s vědomím, že je tohle moje poslední návštěva Twilightu v kině. A panu režisérovi děkuji, že udělal můj další krok v rozhodnutí, že si adoptuji černouška. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Strach z toho, že se sága rozsype na prahu poslední kapitoly, jsem měl pořádný. Zbytečně. To, jak se zrovna dramaticky-multižánrový Bill Condon dostal ke Stmívání, doteď nechápu, ale jsem za to neskutečně rád. Umí povolit trochu sešněrovanou atmosféru, odlehčit momenty, které by zaváněly zbytečností a v první řadě umí nasadit takové závěrečné tempo, že se mi v hlavě nenápadně rodí myšlenky na první Rozbřesk jako nejlepší díl. Aniž bych chtěl prozrazovat konkrétní dějové zvraty, tak jedno osudové setkání v závěru, po kterém následuje romantická vize, pro mě už dávno bylo nejnebezpečnějším momentem ságy, který jsem si nedokázal ve filmu představit jinak než jako směšný. A teď? Dojímavá pointa, kvůli které se na poslední díl těším asi jako na žádný jiný. Breaking Dawn je tak nakonec kvalitativní trefa do černého a když v závěru zní Burwellova Bella's Lullaby, je jasné, že tentokrát je to atmosférou výhra na plné čáře. Bez tradičně naivních dialogů a několika nenápadných klopýtnutí v Brazílii by snad Cullenovi sahali po nejvyšším hodnocení. A všeobecné házení odpadků na celou ságu nemůže být x let po jejím startu ostudnější a samoúčelnější. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Zběsile natahovaná dojírna franšízy a jejích fanoušků, ale i tak v rámci maratonu se 150 ironicky milujícími divačkami velkolepý zážitek (více k tomu v komentáři k prvnímu filmu). Bonusové body za nečekaně sugestivní body horor v celé linii těhotenství. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No to mi ho teda vyndej, tohle tak priserny jak ostatni dily nebylo. Jasne, scenar je stale stejnej, stale dementni a postavi se stale trapi, utrapene se na sebe koukaj a neustale resi neco osudovyho, jenze tentokrat se cloveku nechce blejt. Je pravda, ze by moh bejt film o pul hodinky kratsi a prvni pulka filmu se svatbou a libankama se mohla znacne prostrihat, ale Condon nastesti umi tocit a tak sledovani nijak vyrazne neboli. Trochu me nasralo, ze tu je snad jeste min akce nez v minulejch dilech, triky nedoznali zadnyho vylepseni a tudiz vetsinu filmu zabiraj hloupy dialogy, jenze nemuzu si pomoct, tohle fakt melo mistama solidni atmosferu a o par scenach se da dokonce rict, ze byly hodne stylovy a lehce se otirajici o hororovej zanr. Jinak neni moc co dodat, herci jsou stale otravny, ale druhou pulku jsem se prekvapive docela bavil, takze slusny 3* a zatim nejlepsi dil. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// V tom filmu se vůbec nic neděje. Nikam to nesměřuje, je to jen jedno dlouhé a nudné svatební video se špatnými herci, divnou líbankovou vsuvkou, nepovedenými triky a akčně nedomrdlým finále. Nic víc, nic míň. Jak je ale vidět, i tenhle materiál může někoho bavit....bohužel jsou to také lidi, kteří nad teaserem na posledního Batmana prskají, jaká to bude "kravina". Každopádně hudba to zachraňovala a myslím, že nad některými hláškami jsem se i zasmál, 2* by tedy měly být adekvátním ohodnocením, no ne? ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Jakýkoliv Twilight může být sebeotřesnějším zážitkem, ale stejně mi bude v jádru něčím sympatickým. Snad je to tím, že na rozdíl od ostatních studiových trháků je jeho pohled na sex a vztahy o dvě galaxie jinde. Ale zpátky na zemi se jedná o stále mizerný film, kde pod tíhou nedostatku dramatické stavby se postavy sypou z co největší banalit, jen aby se tam vůbec něco dělo. A když už se něco děje, tak se pak další měsíc jenom o tom mluví. A do toho óbr talent Stewart, která se, doufejme, po tom, co si odkroutí celou sérii, vrhne na aspoň trošku ambicióznější projekty. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tenhle díl bude nečekaným překvapením i pro ty největší kritiky. Ty, které sem preventivně píchnou odpad, aniž by film viděli, samozřejmě naprosto ignoruji. Já oceňuji neuvěřitelně poutavý děj, perfektní vizuální stánku, slušnou dávku drama a povedený humor. Občas jsem měla pocit, že si tvůrci dělali srandu i sami ze sebe. Opravdu vědí, jak člověka pobavit. Herci působí víc zkušeně a zbytečně nepřehrávají. Perfektně naservírováno, bez kliček, pestré od začátku do konce. Hodnotím zatím jako nejlepší díl. Jen ten "vlkodlačí rozhovor" mohl být dotaženější. Zasloužených 5*. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Slizké, oplzlé, perverzní, pedofilní soft porno pro idioty. Můžeme diskutovat o tom, jestli jsou kamera a střih na vyšší technické úrovní než minule (což asi jsou), ale to téhle sérii z žumpy pomůže jen těžko... Kdo to hodnotí nadprůměrně, musí mít nějakou úchylku, psychickou poruchu nebo komplex z dětství. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Oh, to bylo tak směšný. Asi jako plakát k filmu. (může se vyskytnou spoiler, ale to je fuk) Svatba -> líbánky -> 1. sex -> Edík už nechce -> Belka nadžená jak sviň -> urputně ho prosí o to, aby jí to udělal -> Blbka zbouchnuta -> všichni to dítě chtěj zabít -> ale ono se narodí a zamiluje se do něj vlkodlak. Ještěže vím, co nás čeká v dalším dílu, jsem ten typ, co to i četl. Oh, to byla romantika. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V první polovině se Rozbřesk velmi limitně blíží "kvalitám" nového měsíce. V momentě, kdy Jacob nakopne motorku, se ale láme a vydává se směrem nečekaným a v rámci série nejenom značně novátorským, ale také krajně odvážným. Condon je pro sérii něčím, čím byl Yates pro Potterovskou sérii. Tedy člověkem, který vnesl svěží dech do stagnující látky, dal jí velmi specifickou atmosféru a nebojí se v, doposud v podstatě nevinném a zidealizovaném univerzu jít na dřeň a najednou ukazovat věci, které rozhodně nejsou hezké na pohled. Na umření bledá a pohublá (byť digitálně) Bella a její lámání páteře mi zůstane v hlavě hodně dlouho a krásně vystihuje zpětnou demytizaci vší té znaivizované dokonalosti (a to jak z hlediska diváků, tak z hlediska postav samotných). Navrátivší se Carter Burwell znovu vytahuje hudební motivy z jedničky, aranž se ale mění a z pochmurně krásných tónů jsou rázem nepříjemné předzvěsti. A i když všichni okolo mě hejtují (a ono rozhodně stále je do čeho kopat - šmouhatá akce, například), stalo se mi opakovaně, že jsem čuměl na plátno s papulou až na zem a říkal si "No ale kurva... ?". A ještě za jednu věc, musím Condonovi vyseknout poklonu. Nevím, jak se mu to podařilo, ale Taylor Lautner podává velmi slušný výkon... První hodinu ignorovat. Ta druhá se ale řadí jen malinkatý kousek za jedničku, kterou, s odstupem času, stále více a více akceptuji jako velmi dobrý film. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Bill Condon bol pravdepodobne dobrou režisérskou voľbou a aj jeho zásluhou dôjde na momenty, ktoré môžu smelo zaujať popredné miesta v celej ságe a obstáli by aj v plnohodnotnej romanci, tou však Twilight nikdy nebol a nikdy nebude. Ale problém je znova v samotnom scenári - akokoľkvek je dejová kostra tohoto dielu v poriadku a po prešlapovaní na mieste sa príbeh konečne niekam posúva, v samotnom filme to až na posledné a veľmi dobre vygradované minúty nie je vôbec vidieť. Navyše divák znova musí trpieť pri dialógoch, ktoré sa v tomto dieli snažia pôsobiť osudovým dojmom ale o to viac vyniká ich prkennosť. Napriek tomu sa nejedná po väčšine stránok o žiadnu tragédiu, hereckí predstavitelia sú mi s pribúdajúcimi dielmi sympatickejší ale Úsvitu by viac prospelo, ak by miesto rozdelenia na 2 filmy ostal v celku, celkovej záživnosti by to pomohlo. 50% ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Cože? Cože?! COŽE?! Tohle je ten snad nejvíce závadný film, co jsem kdy ve svém životě viděla, když uvážím cílovou skupinu a obsah sdělení. Na tohle se mají dívat třináctileté holky? O tomhle mají snít po nocích a takhle si představovat svou první lásku? Ideál (ženské) krásy? Vzor, jak se chovat? Jak (ne)jíst a co pít, aby byly hubené a chtěné fešáckými třpytivými muži? Pane Bože, zastav to, prosím! Tady se už nebavíme v kategoriích, jestli je to blbě sestříhaný nebo po kolika minutách se začal člověk nudit, tohle je společensky a psychologicky závadný a krajně, krajně nevhodný materiál! ()

Související novinky

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

07.02.2020

Herec a producent Vin Diesel oznámil, že desátý film jeho rodinné akční ságy Rychle a zběsile bude nejspíš rozdělený na dvě části. Snímek se tak vydá cestou například posledního Harryho Pottera nebo… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Kolik loni vydělávali hollywoodští pracháči?

Kolik loni vydělávali hollywoodští pracháči?

04.02.2011

Magazín Vanity Fair sestavil žebříček 40 nejlépe vydělávajících amerických filmových tvůrců a herců za rok 2010. Nikoho asi nepřekvapí, že absolutním šéfem je James Cameron, který si na účet připsal… (více)

Emo upíři definitivně rozpůleni

Emo upíři definitivně rozpůleni

14.06.2010

Už se o tom spekulovalo předtím, ale pak oficiální zprávy studia Summit Entertainment tohle téma obcházely. Chvilku to vypadalo, že budeme ušetřeni, ale dohady se nakonec potvrdily: Rozbřesk bude… (více)

Reklama

Reklama