Reklama

Reklama

Kdysi dávno se bílý páv lord Šen rozhodl, že za pomoci nové strašlivé zbraně a armády vlků zničí Čínu a s ní i nenáviděné kung-fu. Stará vědma ho však varuje. Nemá šanci vyhrát, protože se objeví černobílý bojovník, který Šena porazí. Šen takové věštby nechce poslouchat, je si svým vítězstvím jistý, vždyť má zbraň, které se lekli i ti nejodvážnější bojovníci. Kdo však je ten černobílý nepřítel? To není jisté, a tak pro jistotu Šen zlikvidoval všechny pandy. Po žije se svým otcem a užívá si postavení dračího bojovníka. Jeho učitel Shifu  mu klade na srdce, že jeho úkolem je nyní najít vnitřní klid, a předvádí mu, jak na to. Pro Poa je to zatím něco nepochopitelného. Zvlášť když se mu začaly vracet divné vzpomínky a když zjistí, že jeho otec ho adoptoval poté, co ho jako malé mládě nalezl v košíku. Po by rád přišel na to, co se stalo předtím, než ho otec našel a ujal se ho. Shifu se dozvěděl, že lord Šen zabil mistra Krokodýla a mistra Nosorožce a nyní vlastně není nikdo, kdo by uchránil Gongmen City. Po a jeho kamarádi Tygřice, Opičák, Kudlanka, Zmije a Jeřáb se rozhodli mocnému nepříteli postavit. Zjistili, že Krokodýl a Nosorožec nejsou mrtví, jsou uvězněni v Šenově vězení. Když je ale naše šestice odvážných bojovníků chce osvobodit, oba odmítají. Jsou si jisti, že proti Šenově kanónu neexistuje obrana. Poa a Pětku objeví Šenovi vlci a přivedou je k Šenovi. Po spatří na jeho peří symbol, který se mu stále vrací ve snu. Je mu jasné, že Šen musí něco vědět o jeho minulosti a jeho rodičích. Vzpomíná si, že Šena už kdysi viděl. Šen tvrdí, že Poa rodiče neměli rádi a vyměnili ho za ředkev... (TV Prima)

(více)

Recenze (575)

Cival 

všechny recenze uživatele

Zrychlený odvar z vynikající jedničky. Příběh skončí v nějaké pětadvacáté minutě, a pak už se jen řetězí akční scény a flashbacky. V akci je dost řemeslné zručnosti i pár nových nápadů, ve vzpomínkách zase vydatná porce výtvarných potěšení - ale výsledek je i tak příliš uspěchaný a po výlezu z kina okamžitě zapomenutelný. Solidní sequel, avšak zároveň i zbytečný derivát z prvního dílu. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Animovaná exhibice bez pořádného děje a s poněkud podivným morálním poučením jako nezbytným bonusem na konec. Nuda k uzoufání... děsím se trojky. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V detailech sympatické, coby celek ale značně nafukované a v zásadě zbytečné pokračování (ve smyslu = nemá moc co vyprávět, převážně exhibuje). V podstatě jsem se nenudil, protože kadence vtípků je na solidní úrovní a akční scény mají docela drajv. Od Disneyho videosequelů to ale v podstatě dělí jen lepší vizuální kabát (a trochu promyšlenější fórky). Solidní datadisk k jedničce? Určitě. Plnohodnotné pokračování? Zdaleka ne. P.S. 3D je ZLO. K ničemu to není a akorát člověk dobrou třetinu mžourá na plátno, protože je v tmavších scénách houby vidět. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Také pandy musí řešit krizi identity. Jak druhé díly s oblibou činívají, jde i tento více do hloubky. Po celý film Po řeší, kým vlastně je. Skrze dialogy s otcem, svým mistrem i ostatními bojovníky i prostřednictvím flashbacků do dětství hledá vnitřní rovnováhu, aniž by docházelo k výraznému zpomalení tempa. Nepřetržitý pohyb vpřed za současného pronikání do nitra hrdinovy duše dokázal šikovně skloubit Greengrass v Bourneově ultimátu (k němuž taky dělal hudbu John Powell). Nejspíš trochu zvláštní příměr, ale druhá kung fu panda je opravdu předně smrští akčních scén velkofilmových proporcí, méně již animovanou rodinnou komedií. I když se v ní vtipkuje neustále – i tam, kde by se hodilo zvážnět. Ani bych se nedivil, kdyby na tvářích milovníků kung fu filmů Po vyčarovával větší úsměvy než na tvářích menších diváků a jejich rodičovského doprovodu. Univerzální srozumitelnost je nicméně zajištěna kulturním synkretismem, kdy čínské symboly a reálie koexistují s narážkami na západní konzumerismus i s japonským anime (které stylem animace připomínají Poovy flashbacky). Špičková animace, střídmá délka, jen emoční komplexnosti pixarovek chybí. Čili oproti prvnímu dílu ani horší, ani lepší, akorát s bonusem v podobě nadějného zjištění: Kung Fu není mrtvé, jenom lehce zpandovatělo. Apendix: hodnotím 3D (často využívané v POV záběrech, ale nijak revolučně) a dabovanou verzi, vzhledem ke jménům v titulcích (Jean-Claude Van Damme jako Mistr Krokodýl!) není vyloučeno, že bych za originální znění pár procent navíc přidal. 75% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nevidět první díl je zdá se výhoda. Jen ta myšlenka "co bylo, jako by se nestalo," se mi moc nepozdávala. 70%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $165,249,063Tržby Celosvetovo $665,692,281Tržby za predaj Blu-ray v USA $23,125,153 //počet predaných kusov 994,170Tržby za predaj DVD v USA $39,375,699 //počet predaných kusov 2,082,515║ Spokojnosť, bavil som sa rovnako ako pri prvom diele, v rámci zábavy fakt slušné, stále bolo na čo pozerať, akcie tam bolo možno aj nad mieru ale to mi vyhovovalo, možno len chýbalo mierne doladiť príbeh ale aj tak na pokračovanie slušná práca. /videl v kine: 80%/ ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Fajn pokračování série, které sice nabízí víceméně to samé, co první díl, ale funguje to o poznání hůře, hlavně kvůli nedopečenosti samotného děje, který je až banální a nedává prostor filmu rozvinout své myšlenky a témata. Chtělo to více Shifu, méně beranice a lepšího záporáka. Finální uvědomění a posun Po, působí nezaslouženě. Hlavně také nechápu proč v úvodu přesně vidíme, co se stalo s pandami a následně okolo toho dělají hodinu "záhadu". Diváci by fakt neměli v podobných případech vědět více než hrdina. Přesto pohodová podívaná, která se ale na jedničku bohužel nechytá. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LORD SHEN VYTVOŘIL ZBRAŇ, KTERÁ DÝCHÁ OHEŇ A PLIVE KOV. POKUD NEBUDE ZASTAVEN, MOHL BY TO BÝT KONEC KUNG FU“....... /// Bojovník ,,černé a bílé“ a nejúžasnější kung – fu tým na světě jsou zpátky. Panďák PO má tátu, kung-fu, nudle a spoustu otázek.... (jak může kung-fu zastavit něco co zastavuje kung-fu?).... ,ale hlavně je třeba najít svoji cestu k vnitřnímu klidu. A pobavit. Sehraný bojový chorea týhle partě fakt jdou! Celkem vtipná akční dobrodružná jízda, ve který Po naplní svůj osud, ale tentokrát jsem se dětským smíchem strhnout nenechal, takže u mě ,,za tfy“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci vidět, jak panda zachrání Čínu. 2.) Zjistím, jak může mít husa za syna medvěda. 3.) Thx za titule ,,Ferry“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Paramount (DreamWorks) // Počet premietajúcich kín v USA: 3,952 // Otvárací Víkend v USA: $47,656,302 // ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička je skoro doslovnou kopií 36 komnat Shaolinu, dvojka je extraktem z mnoha filmů, upravených pro euroamerické publikum. Místní nízké hodnocení moc nechápu a jsem zvědavý na trojku... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No pokracovani se nese v podstate ve stejnym duchu jako prvni dil. Coz je trochu problem, po prvnim dile by mel bejt Po drtic tezkyho kalibru, ale tady je zase za tu nemotornou tlustou pandu, ktera nevyleze schody a kazdou chvily neco zvore a musi opet podstoupit trenink. Opet tu mame velkyho giga zaporaka, nastesti tvurci nedelaj z toho ptaka nakyho velkyho borce, ale dali mu k rukam zbrane, coz je prijemny spestreni. Jinak po lehce utahanym uvodu se to rozjede a je z toho vicemene nepretrzita rezba, sice bez hlavy a paty a tvurci sem perou, co je zrovna napadlo, ale akce je to povedena, animace je perfektni, takze se na to dobre kouka a film nijak nezaostava za prvni dilem. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný mišmaš, který neurazí a obsahuje několik vtipných momentů a vizuálně poutavých scén. Film na žádné nebo jedno zhlédnutí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Z vynikající jedničky zbyla jen dobře zrežírovaná akce. Chybí tomu ale svěžest a originalita. Přesto silný nadprůměr v rámci animovaných rodinných podívaných. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím úplně s tím, že je to dějově prázdnější, než jednička, protože ona ani jednička příliš děje nepobrala (nekonzistententnější, to už je druhá věc). Slabší ale každopádně dvojka je a to z jednoho prostého důvodu. Zatímco první Kung Fu Panda byla především křišťálově čistá žánrovka, která si rafinovaně hrála s klišé a principy kung fu filmů a fakt, že panda pořád někam padá něco se od ní odráží, měl opodstatnění právě v tom, že šlo o to najít způsob, jak tento fakt skloubit s kung fu. Druhý díl bohužel tento vývoj ignoruje a panda naprosto nahodile přepíná mezi polohou kung fu machra a totálního trotla pouze za účelem zábavnosti, což nefunguje, narušuje eleganci, ubírá na stylu a zazdívá komplexnost, kterou se právě první díl mohl pyšnit. Zůstává ale stále špičková akce, skvělá hudba, naprosto bezchybná animace a tentokrát přidaná hodnota v podobě mimořádně funkčních emocí. Dvojka tak zůstává "pouze" výtečným akčním rodinným animákem. Což pořád není málo. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Jediný dôvod prečo ešte žiješ je ten, že tvoju hlúposť považujem za celkom zábavnú..... Prekvapivo dobré. Temnejšie ako jednotka, menej vtipné (aj keď humoru je stále dosť), záporák je kvalitný (nie je tak démonický ako Tai Lung, ale svojou zákernosťou sa mu vyrovná), akcia poriadne epická a tempo v druhej polovici nečakane rýchle. Kung Fu Panda 2 má kvalitnú animáciu a čo je hlavné - má aj srdce. Bavil som sa podobne ako pri jednotke a síce to už celé nebolo tak prekvapivé, dobrých nápadov to malo stále dosť. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Povedený pokračování, který je opět svižný, zábavný a panďák je prostě sympaťák, bavil jsem se téměř stejně jako u jedničky, možná i krapet víc. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hned u úvodní scény s naznačenou herodesovskou genocidou pand mě správně přeběhl mráz po zádech, dál už jsem se ale jen řezal smíchy u skvělých frků. Animace i akce opět špičkové, velmi kvalitní záporák, jen škoda, že měl mistr Shifu tentokrát tak málo prostoru. Více než důstojné pokračování. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Dvojnásobně pandastické? V rámci filmové nudy určitě. Druhá Kung Fu Panda je dějově vyloženě řídká (s tímhle materiálem by měl film mít okolo 45 minut), akční scény používá spíš k nastavování stopáže než jako prostředek k vyprávění a i humor je poměrně vyvanutý. Ke všemu mě šíleně iritovala snaha tvůrců o zesměšňování žánrových klišé, když příběh samotný je v podstatě jedno klišé vedle druhého bez jakékoliv přidané hodnoty. Motiv hledání sama sebe mě nudil už po pěti minutách, subplot roubující na sebe minulost titulního hrdiny a hlavního záporáka byl tak trochu na facku (hlavně kvůli prologu, který vyspoileruje v podstatě všechno) a těch zdánlivě krátkých 90 minut působilo dojmem rozšířené verze Společenstva prstenu. Never more... trojka syndrom "shrekitidy" jistě naplní až po okraj. 5/10 ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Viac kungu-fu, menej príbehu, čo sa po pandastickej jednotke dalo očakávať. Výborná animácia, kvalitné bojové scény, pekné flashbacky. Dej je síce slabší, ale celkovo je to však svižná rozprávka, ktorá patrí medzi najlepšie svojho druhu.My son saved China - you, too, can save! Buy one dumpling, get one free! [3 a pol *] ()

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Reklama

Reklama