Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel na cestě do Jakarty pomůže osamělé dívce, která je poprosí, aby ji svezli domů. V odlehlém sídle dívčina rodina v čele s přízračnou matkou pro hrdiny připraví lahodné občerstvení, po kterém ale upadnou do bezvědomí. Když se proberou, čeká je osud polotovaru v obchodu s lidským masem. (JFL)

Recenze (145)

verbal 

všechny recenze uživatele

Singapurský cateringový speciál mastného průmyslu, zabývající se logistikou, pěstováním, bouráním, skladováním a přípravou druhu Homo Sapiens. Ukazuje zejména, jak lze v amatérských podmínkách maloměstského obýváku a s použitím běžného dílenského vybavení úspěšně připravit například Chilli con hombre, Indonézanku na pomerančích či šťavnatý McHuman. Dospělých a dobře živených jedinců je dostatek, tudíž odpadají u stolu hádky, kdo dostane stehno. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Příliš mě tento film nelákal, přecijenom asijské krváky jdou většinou zcela mimo mě. Nakonec se ale z Darah vyklubalo příjemné překvapení (jak je vidět i z ostatních komentářů, film se podobá spíš moderním západním exploitationům - od Texasáku po À l'intérieur). Originalita sice veskrze žádná, ale snímek je tak strašně krvavý a brutální, že mě to až zaskočilo. V posledních minutách je ten barák krví na rudo obarvenej fakt úplně celej, od střechy až po sklep. Nadpřirozená pointa mi tam nakonec celkem sedla a divím se, že v tomto typu hororů není používaná častěji. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Macabre je zřejmě Nejlepší Asíjský gore/slasher/exploitation!! Přesahuje nemožné a přináší nám to, co očekáváme v tomhle žánru! Perfektní scény, pořádná dávka napětí, která vás donutí se koukat až do závěrečných titulků! Rozbíhá se to pomalu, ale od 20 minut to Začne! Vraždění a rozlévájící se krev po celém domě pokračuje až do úplného Konce bez jakýchkoliv přestávek! Každý ve filmu utrpěl četné zranění, každý je prosáklý krví a bojuje do posledního Dechu! Ve filmu je možné vidět: Lámaní vazu, utržené hlavy od těl, střílení z kuší, hrátky se samurajským mečem, řezání končetin motorovou Pilou, střelba z brokovnice, zkratka všelijaké vražedné zbraně na, které si člověk dokáže jen vzpomenout! Celé to působí reálně, chválím výtečnou práci maskérů! Závěrečný Fight je Highlight filmu a přehnanější BloodBath jsem doposud neviděl ! Film není pro těhotné ženy a pro lidi se slabši Povahou !! Pro mně top 10 Horor, co jsem kdy viděl ! Pecka! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Tvůrčí duo The Mo Brothers se proslavilo krátkometrážním slasherem "Dara", který umě kombinoval brutalitu s nadsázkou a černým humorem. Ve svém celovečerním debutu se pokusili starou premisu rozvést do více jak čtyřnásobné stopáže. Ačkoli mnohé ingredience z "Dary" zůstaly zachované (herci, postava Dary, obchod s lidským masem a boj obětí o holý život), bohužel byly delikátní suchý humor a precizně budované napětí tentokrát nahrazeny absurdní vážností, směšně klišovitými vysvětlujícími pasážemi a bohužel i špetkou trapného lidového humoru. Dvousečná je dramaturgie filmu, kde tvůrci evidentně chtěli kontinuálně stupňovat exces od klidného začátku až po hystericky drastické finále. Ačkoli posledních dvacet minut filmu dává velkolepě vypjatou zábavu, první půlhodina pouze zbytečně natahuje stopáž a prostředek je zase (zřejmě opět kvůli natahování stopáže) roztříštěn na epizody kolísavé kvality. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Celkem drsný >ujetá rodinka< exploiťák z Indonésie. Přirovnat lze např. k MUM & DAD či FRONTIER(s), i když je v něm i troška nadpřirozena (ale vyložený drobek). Parta přátel je na cestě do Jakarty, venku hřmí a deští. Narazí na zmoklou stopařku, rozhodnou se, že ji svezou domů. A bohužel se nechají zlákat k návštěvě, to bude fatální chyba. Není to zlý, nakonec si to příliš nezadá ani s francouzskými krváky typu INSIDE nebo MARTYRS. Efekty jsou nadprůměrné a docela se tu dostane ke slovu motorovka, takže pokud jste fanouškem... Ale - ohranost mi nevadí, pokud ji má ten který film čím přebít. Což se tady bohužel nepovedlo. Nenapadá mě, co konkrétního vytknout, každopádně něco mi tam chybělo. Něco víc. Zřejmě lepší atmosféra, větší drama, zajímavější dění. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Srovnání s několika filmy je bohužel víc než nutné, protože jedinou, ale fakt základní chybou filmu, je její neoriginalita a vyloženě vykrádání scén, které někdy působí i vizuálně podobně, jako v některém filmu,který vznikl před tímto ... To je základní chyba filmu a bylo to tak moc, že to ten stupínek strhává a za plný počet to není ... Vpomeňme Texas Chainsaw Massacre, The (1974), Hostel (2005), Á ´LInterieur (2007), Frontier(s) (2007) a Timber Falls (2007). A to jen například, těch vykradených scén z horrorů zde je mnohem více ... škoda, filmaři mohli předvést aspoň trochu inteligence a nastavit děj, místo a postavy trochu jinak a bylo by to pro diváka jako jsem (napříííklad ... ) já, úplně něco jiného .. No ale jiank? Barák zamčený na zámek, šílená pošahaná agresivní rodina. Několik mladých lidí, kteří se sem dostali kvůli záchraně dívky na silnici (pro dobrotu pod motorovku ....) (neberte stopařky ...) a pak mega krve, násilí, GORE,GORE, psycho, násilí a pak poslední třetina filmu, kdy se konečně zbylá partička obětí dostane trochu do formy a začne se bránit ... v tu chvíli to teprvá začne!! Masakr jako prase a to co tam třeba hlavní hrdinka provede všechno s hlavní záporačkou mi chvíli způsobilo v hlavě otázku, kdo skutečně je ten záporák a kdo obětť... Motorová pila, bodné a sečné nástroje, nějaká ta magnumka, brokárna, samurajský meč, turecká šavle, kuše, podpatek dámské boty, plyšák na tužce, nejlepší zlomení vazu otočením hlavy do strany, jaké jsem kdy viděl (překonává i bojové karate/kung-fu filmy!!), jeden nečekaný porod, porozené dítě uprostřed toho všeho chaosu a megabrutální vřavy, docela nadějní policisté, co se neserou ... Je toho spousta, co se mi fakt strašně líbilo ... DOPORUČUJI pro otrlé diváky!! Od 18 let, nikoliv pro slabé povahy!!!!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Že je námět neoriginalní? Nevadí, dneska o originalitu stejně nezavadíte, mě mi tyhle snímky (skupinka lidí se dostane do spárů kanibalů/ zdegenerovaných psychopatů) zatím nepřestaly bavit, naopak pořád mě baví stejnou měrou jako před lety. Že všechny scény a situace vykrádají známější bratříčky? Pche, uřezaných hlav a podpatků zaražených v oku není podle mě nikdy dost. Ke všemu se tu prolije tolik galonů krve, že se jimi doslova vymaluje celý barák! Tady nejde a nikdy nešlo o nové prvky v subžánru, tohle je spíš pocta exploiťákům ze západu jako Texaský masakr nebo Hostel, ale svou brutalitou strčí tyhle kousíčky do kapsy. Naopak krok drží s krváky typu FRONTIER(S) nebo INSIDE, což bylo pro mě největším údivem, protože jsem o Macabre nevěděl absolutně nic! Vám bych doporučil to samé: přestaňte číst ty komentáře, mrkněte na procenta a usuďte sami, jestli vám za ten čas stojí. Macabre však doporučuje 9 řezníků z deseti, takže směle do něj! ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Z bytu osoby s vizáží Sadako před důchodem a ostrou jehlicí ve vlasech bych vzal s omluvným výrazem zpátečku už po pár sekundách. Jenže hrdinové filmu evidentně neviděli žádný duchařský horror. Matka spolu s pointou pro mě znamenaly hlavní plus tohoto jinak nepřekvapivého exploitationu západního střihu. Takže řeznická zástěra, ostré nástroje včetně motorovky, několik amputací, řvoucí hlavní postavy koupající se v malinovce a pár policejních trdel na patrole předurčených k porážce. A sem tam samozřejmě nějaká nelogičnost. Ale posledni půlhodinku má Macabre slušně gradovanou, nutno uznat. Být napínavější, zkrátit úvodní část a nekašlat na budování atmosféry, šlo by hovořit o schopné asijské konkurenci současným elitním evropským exploiťákům. 6-7/10 ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Áno - parádne červená záležitosť a s pribúdajúcou minutážou úroveň červenej stúpa....je mi jedno , že si pri sledovaní spomeniem na " FRONTIERS " - " INSIDE " a kopu iných " REDFLICKov "..na krajinu pôvodu je to zručne natočená mäsiarčina a je jasné , že celá tá snaha bola venovaná len a len fanúšikom... ak pridám krajinu pôvodu - tá 4ka tomu svedčí. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor. Má celkom dobrý príbeh o skupinke priateľov, ktorí počas jazdy autom narazia na mladú ženu, ktorá ich požiada o pomoc a tak ju zavezú k jej rodine, kde sú uvítaní a uhostení. Ale netušia, že rodina je skupina brutálnych kanibalských vrahov a oni sú ich nováobeť. Spracovanie je celkom slušné, film sa ničím nezdržuje a tak už po chvíli sú priatelia v dome vrahov, čo oceňujem, aj keď tam sa to rozbieha pomalšie, no po polhodine filmu sa už začne samotná drsná časť, ktorí síce ničím neprekvapí, niečo podobné sa už dalo nájsť v mnohých iných filmoch z rôznych krajín, ale hlavne, že sa je stále na čo pozerať, je to dynamické a bez hluchých miest a takto to vydrží až do konca. Po stránke hororu som nadmieru spokojný, v tomto type o atmosféru vôbec nejde, takže sa tu ani nenájde, napätie síce tiež nie je moc výrazné, ale pár scén je dobre podaných aj po tejto stránke, prvoradé sú samotné úmrtia a s nimi som spokojný. Našťastie sa nezameriavajú na dlhé sledovanie utrpenia jedného človeka, čo moc nemusím, ale skôr na viacero rôznych zabití, ktorých je až prekvapivo dosť, za čo môže aj príchod nových neželaných návštevníkov a síce nevynikajú originalitou, ale sú správne drsné, krvavé a nekompromisné, obzvlášť prvé použitie motorovej píly a nechýbajú ani klasické likvidácie ako podrezanie alebo zlomenie väzov. Herecké obsadenie je na tom dobre, medzi hlavnými postavami sa nájde viacero sympatických postáv, hlavne ženského pohlavia, takže je komu fandiť a spokojný som aj so záporákmi, medzi ktorými sa nájdu také klasické typy ako ťažký mäsiar, šikovný zabijak alebo charizmatická matka. Réžia a technická stránka sú bez problémov, slušný žánrový štandard. Síce Macabre nepatrí medzi taký typ hororov, ktorý by som výraznejšie vyhľadával, ale v tom svojom patrí rozhodne medzi to lepšie. Ideálne zvládnutý krvák. 74% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nepite vodu zo studničky - premeníte sa na jelenčeka. Neobzerajte sa vzad na Sodomu - premeníte sa na soľný stĺp. Nuž a v okolí Jakarty neberte do auta ubiedene vyzerajúcu stopárku - skončíte ako rozflákaná krvavá kaša a zároveň pochúťka pre špecifickú labužnícku klientelu. Krvavé orgie v dome hrôzy a strachu môžu začať. Desivé spomienky na minulosť v podobe ošúchaných čiernobielych fotiek a nemých filmov na starej premietačke patria k najsilnejším momentom tohto inak len mierne nadpriemerného krvavého hororáku. 59% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle pohoštění je bude sakra mrzet. Skupinka mladých přátel v noci pomůže údajně okradené dívce, která se odvděčí tím, že partu představí své děsivě se tvářící matce s jehlicí ve vlasech. Ta jim poděkuje svérázným způsobem. Úsměvně svázaní se brzy proberou, aby pochopili, že tahle noc bude ještě hodně krvavá. Zbytek je rána doslova morová. Vše je hodně šité v poklusu, máloco dává smysl, je to prázdné a zbytečné, dramaturgie naprosto selhává. Když se tvůrci dostanou do úzkých, vymyslí první šílenost, která by mohla děj posunout o scénu dopředu. Když už se naši hrdinové dostanou z toho nejhoršího, dělají kroky, u kterých by i američtí studenti z podobně tupých vyvražďovaček kroutili hlavou. Když budu chtít vidět řezání a sekání, zajdu si do řeznictví, bude to větší adrenalin. Herci jsou mizerní, amatérští, asijsky přehrávající. Pánové tu jsou za uřvané posery, když se navíc na scénu dostane banda policajtů, je úplně zle. Postavy se v poli obětí pohybují nesmírně zvláštně, divák nemá přehled o tom, kde jsou a jak na tom jsou. Jedna druhou zachraňuje na poslední chvíli, aby to o pár minut později hodně komicky odskákala. Ještě, že někdo vynalezl střih, že? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pár priateľov smerujúcich do Jakarty, naberie na jednej z púmp mladú, ustráchanú stopárku, ktorá im tvrdí, že bola okradnutá. Keď ju odvezú až priamo pred dom, chce im za poskytnutú pomoc poďakovať pohostením. Na prvý pohľad príjemne vyzerajúca rodina skrýva šialené plány. Za toľko krvi vo filme by sa nemusel hanbiť ani sám Tarantino. "Macabre" je hororový skvost určený predovšetkým pre fanúšikov "exploitationu". Najsilnejšou stránkou je jednoznačne gore, ktoré je tak umne natočené, že divák nemusí odvracať zrak a v pohode všetko "prehltne". Napriek tomu, že nedosahuje kvalitu francúzskeho Martyrs, som si istý, že sa fanúšikovi hororu vryje do pamäti - 80% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Indonéský krvák zatnul se mi drápem čarodějným hodně hluboko (a to vážně bolí). A nepotřeboval k tomu o nic víc než vynikající francouzský Inside brutál. Ach, ty geny!! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o množství krve, tak se tento film řadí jednoznačně na přední příčky. Je to prostě krvavý masakr, ve kterém si užijete veškerého řezání, sekání, porcování, kuchání, drcení, pálení, mlácení, střílení, vláčení, bodání a tak podobně. Na nějakou logiku se docela zapomíná, což by se dalo v některých momentech odpustit, ale občas je to až moc přitažené za vlasy. Film se v mnoha momentech inspiroval francouzským Uvnitř, takže se zde setkáme s množstvím stejných věcí a situací, což chvílemi trochu kazí dojem. Mysteriózní motiv filmu se ještě dá snést a působí celkem zajímavě. Pokud máte rádi krvavé filmy, kde o nějaký děj moc nejde, tak s chutí do toho. 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy je opravdu maximum za vydařené gore efekty. Máte-li rádi masomlejn, pak je to asi jediné, co z celého filmu za to stojí. Scénář psal nějaký magor, jelikož je plný klišé, budiž, ale postavy se chovají jako hovada, což je na zabití (naštěstí je jich většina zabita). Neustále řvou a někde pobíhají. Tak uječený film jsem dlouho neviděl. Škoda, že okultismus je jen naznačen, člověk spřažený s Ďáblem by přeci jen mohl vládnout větší silou, než jen zdánlivou nesmrtelností. Vypít nápoj s uspávadlem či si vytáhnout sponu, jsou momenty, které diváka napadnou dopředu. Většina filmu je předvídatelná až hanba. Nejhorší ovšem je, že oběti si mne nezískaly, a tak mi bylo vcelku jedno, zda přežijí či zařvou. V závěru jsem držel palce démonické Darah, aby je všechny konečně zlikvidovala. Autoři si neodpustili ani oblíbené vstávání z mrtvých, kdy na první pohled zabitá postava ve skutečnosti zabitá není. Tohle klišé je však natolik vousaté, že ho snad znalci horroru ocenit prostě nemohou... Cisterna krve si vyslouží samostatnou hvězdu. p.s. plešatec vypadá jako Izer... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Chce se mi zvracet.... Ne z nechutností, které v tomhle případě už stejně nikoho nešokují, ale z té neodpustitelné drzosti tvůrců takhle násilně zesměšňovat můj selský rozum. Ještě větší průšvih než bezpáteřní You are next - nesouvislé vyprávění, zmatený střih, nesympatické a místy takřka nezranitelné postavy a hlavně neexistující příběh, jehož schéma by vycucalo z prstu i průměrné muslimské dítě a jehož jednotlivosti, od toporných dialogů až po přepálené gore, vyznívá zcela nesmyslně, nepůvodně a nechutně samoúčelně. Sorry lidi, ale mě bylo v závěru už úplně šumák, jestli se někdo zachrání, nebo podstoupí důkladný klystýr motorovou pilou a jeho ledviny skončí na jídelním stole průměrné singapurské rodinky - tuhle pohádku fakt nežeru... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Macabre = přesně pro filmy jako je tohle odmítám koukat na horor odkudkoliv jinud než z Evropy a Severní Ameriky. Není to intošské homosexualně-psychologická srajda, je to krvák. Jenže .. jenže je tu první kecací půlhodina o ničem. Pak následuje masokombinát ala Frontiera a Hostel ... nikoliv kvalita ala Inside či Martyrs! Říz, prásk, bum, cák, grrrh a všude samý řev a krev, vše obšlehnuto odjinud. Díky, ale nezájem - jsou mnohem lepší a sofistikovanější kousky. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý singapurský exploitation, který sice nedosahuje až takových kvalit, ale hodně mi připomněl například francouzské Frontiers. Ve zkratce - banda mladých nebožáků ztvrdne na samotě u džungle, která je konečnou stanicí a zároveň masokombinátem na zpracování lidského. Konec, i přestože byl slušně vygradovaný a filmu tak hodně pomohl, mohl být ještě pumpnutý démonem, satanášem nebo čarodějnicí, potom bych tomu napálil plnej bez váhání. 85% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sprav niekomu dobre, peklom sa ti odmení. Partička priateľov sa zmiluje nad premočenou, úbohou stopárkou a rozhodnú sa ju vziať domov. Ona a jej rodina si však pod pojmom vďačnosť predstavujú niečo celkom iné... Od momentu, kedy sú nešťastníci uväznení v tom dome, snímok sa preklopí do totálnej krvavej mäsiarčiny, kde sa seká, reže, pichá, strieľa, lámu väzy, sekajú hlavy, štvrtí, píli..... jednoducho je tu toľko krvi, že by sa s ňou dal pokropiť celý panelák. Čo sa týka hercov som celkom spokojný, až na tú matku, svojou rečou, intonáciou a pohybmi mi pripomínala Khalesi z Hry o tróny a to mi tu akosi nezapasovalo, skôr to pôsobilo komicky. Tiež som si lámal hlavu, že odkiaľ poznám toho jej podareného synáčika a on to bol grázlik z Prepadovky 2 :). Inak spokojnosť, fanúšik hororu si pošmakuje. 75/100 ()

Reklama

Reklama