Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film odehrávající se v dnešním Rusku vypráví o nesourodé dvojici vězňů, kteří se po útěku z vězení vydávají za vedoucí dětského tábora. Zatímco Jevgenij (Dimitrij Djužev), bývalý policista a válečný veterán z čečenské války odsouzený za zabití kolegy, se s nadšením pustí do organizování aktivit pro návštěvníky tábora, recidivista Viktor (Sergej Bezrukov) považuje tábor za krátkou zastávku před opětovným setkáním se svým bossem, jehož zatčení ovšem Viktorovy plány zkomplikuje. Po krátké době se i Viktor s dětmi sblíží, a když je nakonec konfrontován se svou minulostí v podobě propuštěného mafiána Sumraka a jeho gangu, neváhá on ani Jevgenij riskovat život i svobodu při ochraně dětí. (Slaboproud)

(více)

Recenze (8)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem se dostal přes herce ze seriálu Brigáda. Ten seriál mě uchvátil, proto byl tento snímek jasná volba. Moc současných ruských filmů jsem neviděl, ale když už nějaký, vždy mě víceméně dokázaly pozitivně překvapit. Kanikuly nejsou vyjímkou. Mě se to setsakramensky líbilo. Dva vězňové utečou a skrývají se v letním táboře jako instruktoři. I ten příběh má potenciál. Vůbec mě nezajímá, že se to tu některým lidem nelíbí (odpad! bych už vůbec nečekal). Já si tuto kombinaci dramatu a místy velmi dobrého humoru užil tak, že buď jsem se smál, nebo na konci zvážněl. Navíc oni herci z Brigády rozhodně nebyli špatní. Hlavně Sergej Bezrukov se svým stříbrným zubem celkem zazářil. Tento film je kvalitní ruská oddychovka, která by měla potěšit, i když ruská tvorba asi nebude vonět každému. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Poměrně zvláštní kombinace dramatu a komedie a to ještě komedie s humorem, který nám není tak docela vlastní. Tady si představte dlouhou filosofickou úvahu na téma - "ducha národů poznáte podle toho, čemu se smějí". Určitě by bylo zajímavé sledovat tenhle film s nějakým Rusem a moct pozorovat, čemu se směje on. Já obohatila svou chabou slovní zásobu ruštiny o termín чудовища з озерa a musím konstatovat, že příšera z jezera je zvukomalebnější. Vím, že na tom film nestojí, ale lepší úvodní titulky jsem snad u žádného filmu neviděla a hezčí závěrečnou píseň má jen málokterý. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Po rozpačitém začátku a dosti podivném útěku dvou vězňů následuje poměrně zábavná pasáž v pionýrském táboře, kde se hlavní protagonisté snaží ukrývat před policií. Díky sledu humorných situací a dialogů (skvělá práce s vězeňským argotem) jsem se do filmu docela rychle ponořil a díky tomu mi tato komedie opravdu příjemně utekla. Rozhodně to není nic světoborného a z ruských komedií bych doporučil spíše jiné kousky, ale jako jednorázová oddechovka to poslouží velmi dobře. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama