59-184-84 (studentský film)
Krátkometrážní / Dokumentární / Komedie
Česko, 2009, 24 min
Lukáš KokešObsah
Portrét věčného “lůzra” - člověka, kterému ujel vlak, avšak nepřestává čekat, protože něco se musí stát! Personifikace lidství v podobě černé díry, která požírá sama sebe. (oficiální text distributora)
J*A*S*M
Nevěděl jsem, zda-li se mám smát, anebo brečet. Pan hlavní hrdina by se skvěle vyjímal v nějaké situační komedii, v reálném světě je vskutku tragickou existencí. Velmi zábavné. (4.10.2010 Lumírova tříska)(8.10.2010)
Morien
Formálně se mi ten film líbil. Kamera moc pěkná. Dál už ale dost dobře nevím, jak se stavět k hlavnímu hrdinovi. Kdybych například hořekovala kvůli absenci přirozenosti, tak jsem asi mimo mísu, protože pan J. N. budí dojem, že celý jeho život je tímhle způsobem stylizovaný. Kdybych se měla snažit panu J. N. poradit, tak řeknu, ať míň přemýšlí a víc hraje na ten klavír. A kdybych se měla na základě toho rozhodnout, jestli chci děti a rodinu, tak nevim nevim.(19.9.2010)
Rosomak
Film, kterej nenabízí nic jiného než občasný povrchní vtip. O postavě samotné jsem se téměř nic nedozvěděl (zůstalo pouze u pár výstupů) a žádná snaha ze strany autora poodkrýt zdroj jeho chování a myšlení se neobjevila. V tom případě nevím proč by mě měl takovej člověk zajímat.(14.11.2009)
Vodnářka
Člověk, který diváka nesnesitelně irituje a zároveň vás baví se na něj dívat. Jeho názory i vnímání lidí jsou šílené, až se budete smát a vlastně strašně bavit. Člověk, který hledá jakousi vykonstruovanou dokonalost a nechápe, proč ještě nenašel lásku.(30.8.2010)
Mononoke.
Muž, který čeká na to, až začne žít.(11.8.2010)
amirgal
Stárnoucí intelektuál - misogyn, jehož (u intelektuálů tak obvyklý) nedostatek vhodných partnerek, dovedl k ambivalentnímu postoji, v němž zakonzervován přešlapuje již přinejmenším třicet let. Tudy ne, přátelé!(22.2.2012)
Dale
Veľmi smutný náhľad do života osamelého človeka. Je pravda, že tento človek si asi nezíska u divákov veľké sympatie a málokto sa bude čudovať, že je sám, no otázkou je, či to, že je sám je dôsledkom toho, akú má povahu, alebo to, aký je, tá jeho zatrpknutosť a cynickosť je výsledok práve takéhoto bezútešného života. Chcel by som vidieť človeka, ktorého by to nepoznačilo...(11.9.2010)
Lord.Jim
Vlastně docela dost zajímavé. Nejsem si sice jistá, jestli byl film míněn jako parodie (vzhledem k neustálé stylizaci hlavního hrdiny, se kterou se ale už na druhou stranu mohl natolik ztotožnit, že to ani stylizace není). Pánovi sice nemám co radit, ale kdybych mohla, poradila bych mu, aby se míň zaobíral sám sebou (to je dost těžké) a aby si přestal hejčkat svůj světobol [to je taky těžké - to znám :-) ]. Nejlepší by bylo, kdyby se po shlédnutí filmu našla nějaká drobná, krásná třicetiletá blondýnka, bezdětná (abychom dostáli nárokům hlavního hrdiny), která by jej pojala za chotě. Otázkou ovšem zůstává, jestli by mu zkrásněl pocit ze života, protože... vybudovat si svůj světobol na tom, že "přestože mám X vysokých škol, hovořím plynně X jazyky a přesto (jak je to kurňa možné?) nemám ženu", mi přijde zvláštní, navíc i vzhledem k tomu, že mi tak nějak v podtónu toho všeho kňourání přišlo, že vlastně ženami opovrhuje. Rozhodně to neberu jako "sondu do života věčného lůzra" (k tomu by musel film obsahovat nějaký širší kontext), ale jako zajímavý a zábavný pohled na život jednoho velmi nesympatického pána.(7.10.2010)
Sandiego
Ten chlápek v hlavní roli je fakt svéráz, aneb jak se nesnažit vyklouznout z kritického bodu vztahu stárnoucího muže k ženám, v němž je těžká deprese překrývána odzbrojujícím humorem. Neskutečná zábava, které však nutí k zajímavým zamyšlením.(1.11.2009)
Katullka
Výborný studentský dokument! Jane33@seznam.cz prostě jede! // 36. LFŠ UH(2.8.2010)
ewi
dokument jiste zajimavy, vtipny, nutici k zamysleni...lec z hlavniho aktera se mi opravdu delalo ponekud zle(1.3.2010)
ghatos
Tragédie a komedie zároveň. Škola a inteligence nerozhoduje při získávání partnera, je to čistě iracionální záležitost :). 80%.(14.12.2010)
Handle
Mně ten film přišel spíše smutný, než vtipný. Výborný námět, ale zpracování spíše průměrnější (na to, že to byl dokument, tak jsme se o hlavní postavě nic moc nedozvěděli).. avšak k zamyšlení je to dobré.(10.2.2011)
ZkuKol
Krátký dokument o zajímavém starším pánovi, jenže nepostrádá osobitost a jasně vytyčený pohled na svět. Ale spíš než o film jde o oživlé fotografie, protože kamera se ani nehne, interakce buď žádná, nebo zbytečná (holičctví) a monology začínají být postupem času nezáživné. Přesto mě Lukáš zaujal a těším se na jeho další práci... 35%(27.8.2010)
Aelita
On za to vlastně nemůže - za to, jaký je. Prostě mu takhle funguje mozek - racionalita na úkor emocionality. Chybí mu soudnost a schopnost vcítit se do jiných lidí. Jeho život je program a přání smrti je jen logický výsledek neplnění tohoto programu, nikoliv deprese či zoufalost. Stejně logicky - z kvantitativně kvalitativního hlediska - ten muž hodnotí sebe i možnou budoucí partnerku, která je pro něj pouhá samička pro sex a zplození potomka. I to dítě chce jen proto, že to mají všichni. V něčem podobný typ člověka ztvárnili Ivan Trojan a Klára Pollertová ve filmu Jedna ruka netleská. A položíme si otázku - není-li cílem kultury a civilizace konečná redukce zvířete v nás včetně emoční složky v rozhodování se a posílení vědomé sebekontroly a logického rozumu? Jaký bude - ten člověk kyborg? ___ Film je ke zhlédnutí na docalliancefilms.com(7.4.2011)
BuddyO
Když se člověk dívá na příběh někoho tak zatrpklého, tak ho určitě může litovat. Ale hlavně si uvědomí co všechno vlastně sám má a o co by nechtěl přijít, aby nedopadl ještě hůř. Jen by mě moc zajímalo, jak vysoké ego je potřeba k tomu, aby člověk svůj bídný život ještě prezentoval před kamerou. Z tohoto pohledu má "hlavní hrdina" můj obdiv. Nebo spíš údiv? 4* - 75%(9.11.2010)
HanaM.
Moje hodnocení je možná trochu zkreslující, pět hvězdiček za dojem. Dojem z pozorování úžasně sebeironického pána s černým humorem, kterak se seznamuje online se ženami a žádá ministerstvo o vlastní popravu. Některé pasáže z filmu se mi však zdály hloupě strojené, například když vykládal kadeřnci o tom, jak poznává ženy, nebo když ho natáčeli ve vaně.(9.3.2012)
anura
Lukáši, blahopřeji.(14.11.2009)