Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento počin je inspirován pořadem BBC s názvem THE BIG READ (2003). Víc než o typický televizní pořad se jedná o celonárodní anketu s jasným smyslem - podnítit národ ke čtení, ale také k diskusi o knihách a najít nejoblíbenější knihu naší země. Atmosféra celé akce se nese v lehce bojovném duchu, nepostrádá humor a zajímavá setkání. Nejde o soupeření mezi velkými literáty, ale mezi čtenáři, tedy mezi všemi těmi, kteří mají chuť zvolit si svou oblíbenou knihu! Jde o projekt s jednoznačně kulturním a vzdělávacím obsahem, který by rád zasáhl celé široké spektrum českého kulturního publika. S projektem souvisí samozřejmě řada doprovodných akcí a programů. Interaktivní charakter pořadu nespočívá jen v hlasování během přímého přenosu. Na těchto stránkách mají mít diváci možnost se sdružovat, doplňovat si informace, diskutovat nebo se účastnit literárních kvízů a jiných soutěží. Průvodcem pořadu je Jaroslav Dušek, který si ke krátkým rozhovorům zve význačné české osobnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic, jak by řekl Šejkspírojc Wilda. Pořad se skládá z jednotlivých komponovaných večerů a závěrečné "Show o knihách". Finální ceremoniál byl ovšem zábavný asi jako půlnoční záznam ze sněmovny. Každá kniha dostala svého advokáta a ten se o jejích kvalitách měl přít s ostatními... Tato fáze pak vrcholila možná nejtrapnějším a nejnedůstojnějším momentem v dějinách přímých přenosů, v němž se moudrý člověk s obrovskou životní zkušeností Arnošt Lusitg přel s exhibujícím smradem Valentou o Harryho Pottera. To vše za účasti tiše trpícího překladatele Medka. Opravdu úžasné pošušňání, sledovat někoho, komu ještě nesetoupily varlata, jak se snaží vypadat chytřejší než chlap, co prošel tři koncentráky. Až jednou mladej Valenta povyroste, bude si muset někde za rohem vrazit pár facek. Výkonů tzv. "napřesdržku" bylo v celém závěrečném ceremoniálu víc, ale tím už se nebudu unavovat. Když ještě připočtu nulovou hodnotu této "ankety popularity", vychází mi čistých 20% za hezký vizuál. Hmm… Nejlepší kniha, Nelepší komedie, Největší Čech, Sedm divů Česka… to všechno může maximálně mapovat Vkus Mas nebo momentální nálady ve společnosti. Jestli jsem se u toho měl navíc bavit … pak tedy hluboce lituju, ale to se vážně nepovedlo. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jedno z velkých televizních zklamání. Jaroslav Dušek už není zárukou naprosto ničeho... Ovšem reklamní spoty a vyvolané očekávání bylo za ***** ()

Reklama

xxlch 

všechny recenze uživatele

Ty dve * jsou za počin.Mám za to že hodnotit knihy by bylo záhodno každých 10 let a pokaždé by vyhrála jiná.Hodnocení podle žánrů by také nebylo na škodu,jinak je neobjektivní..Podle výsledků hodnocení je zřejmé,kdo se zůčastnil a taky které knihy jsou čtené ať už povinně či se zájmem o knihu jako takovou, no a pokud se stane kniha dobrou předlohou k natočení filmíku,pak má o přívržence postaráno. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Myšlenka soutěže je dobrá, ale zpracování otřesné. Bez špetky originality, nápaditosti a zájmu. Finále tomu však nasadilo korunu - hosti bez servítek a krocení, Dušek naprosto průměrný, gradace žádná... Popravdě řečeno ani nevím, za co ty dvě hvězdy vlastně dávám! Ale budiž, třeba za Knechtovou a některé příjemné rozhovory a nápad. ()

Snapphanar 

všechny recenze uživatele

Jak se ukázalo, tato "soutěž" byla jen obyčejná komerční fraška a velké zklamání pro Ty, kteří doufali v něco víc... Debaty o ničem - bohužel se to nedá vzít ani jako reklama, nebo alespoň pokus o reklamu na knihy (o recenzi či jiném se nedá ani hovořit), které byly nominovány... Celé to působilo jako dosti tristní záležitost. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama