Reklama

Reklama

Kletba vlkodlaka

  • Česko Prokletí vlkodlaka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho dne navštívil Santa Veru, malé městečko kdesi ve Španělsku, špinavý žebrák. Tamní krutý a zlomyslný vladař ho dal z rozpustilosti zavřít do podzemního žaláře. Dlouhá léta si pak na toho nebožáka nikdo nevzpomněl, jen němá služka mu pravidelně nosila jídlo. Panovník mezitím zestárl a ovdověl. Jednou se mu zachtělo krásné služky, ta ho ale odmítla a skončila za to ve vězení. V tom samém vězení, v jakém už dlouho, zbaven jakékoliv možnosti komunikace s lidmi, živořil bývalý žebrák. Ten znásilnil služku, i když to bylo to poslední, co ve svém životě stihl. Z tohoto nechtěného a krutého spojení se zrodilo dítě - chlapec, a jeho narození bylo vykoupeno životem němé nešťastnice. Leona, neboť takové jméno chlapec dostal, se ujal Don Alfredo a ve svém domě ho vychoval. Kletba vlkodlactví však visela nad hochem jako Damoklův meč a stačilo, aby Leon ochutnal cizí krev… (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Kým The Wolf Man bol jedným z hlavných monštier universaloviek, v Hammeri sa nikdy neujal. Dôvodom je určite aj tento nemastný-neslaný film. Na rozdiel od väčšiny hammeroviek nemá priamočiary dej, ak človek nič o filme nevie, je do polovice totálne nepredvídateľný a bohužiaľ aj nudný, lebo zachytáva dlhočizný časový úsek - bez vlkodlaka. Ten sa totiž objaví až v úplne samotnom závere. Okrem toho atmosféra Španielska mi až tak k téme nesadla. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s kolegou bierce, toto je bezpochyby jedna z nejlepších "hammerovek", které tu modré zaškatulkování rozhodně nesluší. Film se hodně zaměřuje na samotný začátek příběhu, tedy dobu do narození Leona, a právě tuto pasáž považuji za nejlepší. Především postavu zestárlého ohavného vladaře si užijete dosyta, ostře s jeho ošklivostí kontrastuje krásná nemluvící dcera žalářníkova (Yvonne Romain). Don Alfredo Corledo (Clifford Evans) je sympatický strejda typu Anthony Hopkinse (nikoliv však jeho Lecterů), malý Leon roztomilý klučina (Justin Walters), kterému uvěříte i to, že neběhá po nocích a nedáví ovce. Konečně jeho "starší verze" je jednou z nejlepších rolí skvělého Olivera Reeda (ještě víc se mi líbil v Paranoiac, srovnatelnou roli si zahrál i v Two Faces of Dr. Jekyll). Tohle je horrorové béčko par excellence a tak ho také hodnotím. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Říká se že člověk kterej se těší na film by neměl svojí natěšenost přehánět, mohlo by se mu to nevyplatit. A to samé se stalo mě. Hammer+Fisher+vlkodlak. Tyhle 3 atributy pro mě splňovaly základní věci, atmosféru, zajímavej příběh, a strach. Bohužel mi film připadal jako takovej nedovařenej dort. Nemůžu zpochybnit jeho kvality ale spíše mi připomíná takovou hororovější pohádku. Nicméně si pamatuju že jsem jako malej viděl prvních 15 minut, ted jsem se na film bezmála 2 roky(nekecám) těšil a nedávno nadešla ta chvíle. Ale bohužel nebyl jsem nijak moc u vytržení. Čekal jsem něco jiného. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tenhle vlkodlačí snímek byl pro mne bohužel zatím nejslabší viděnou hammerovkou. Na šedesátá léta je to možná snímek dosti povedený, co se vlkodlačího tématu týče, ale když se vzpomenu na o 20 let staršího Vlčího muže s Lonem Chaneym Jr., nemůžu se ubránit dojmu, že došlo ke zhoršení. Curse of werewolf je snímek dosti roztahaný. Vlkodlačí téma se objeví až ve druhé třetině snímku a samotný vlkodlak až v třetině poslední. Upřímně byl jsem krapánek zklamán, ale tak hrozné to zas nebylo. Někoho může zajímat bondovský Q Desmond Llewelyn v jedné z vedlejších rolí, někoho také ještě mladý Oliver Reed v hlavní roli. Já jsem tvorbě mého oblíbence Terence Fishera dál otevřený a doufám, že další jeho film, který uvidím, bude lepší. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Vskutku jedna z najpôsobivejších hammeroviek, režírovaná geniálnym Terencem Fisherom, ťažiaca najmä zo silného príbehu a čarovnej atmosféry ako už u gotických hororov tejto britskej spoločnosti koniec koncom býva zvykom. Maska netvora je na začiatok 60. rokov dosť dobrá, len škoda, že divák si hlavného hrdinu Leona v jeho vlkodlačej podobe má možnosť vychutnať až na konci filmu... ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama