Reklama

Reklama

Kmenový jazyk

(studentský film)
  • USA Basic Language
Krátkometrážní / Animovaný
Česko, 2009, 7 min

Režie:

Lukáš Glaser

Obsahy(1)

Bizarní snová halucinace? (oficiální text distributora)

Recenze (9)

PaRi 

všechny recenze uživatele

Dokument získal na Mezinárodním filmovém festivalu evropského umění Arts&film 2010 v Telči 1. cenu v kategorii Film future 3000. Šestého ročníku se zúčastnilo 32 zemí z Evropy s 283 filmy. Soutěžilo se v pěti kategoriích: 1. Výtvarné umění ve všech oblastech a oborech 2. Architektura a design, lidové umění 3. Hudba, dramatické umění, film a literatura 4. Film Future 3000 5. Multimedia. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

hodně zajímavé, hodně rozporuplné... koukal jsem na to v 7 ráno, takže má mozková aktivita nebyla zrovna na vrcholu (jestli teda někdy vůbec kdy byla), takže jsem si tak trochu připadal, že opravdu sním - a takto šílené sny opravdu občas bývají. myslím, že coby snová halucinace je to velmi autentické, podkresleno přesně padnoucí hudbou a správně depresivní atmosférou. pointa však nepřišla, nejspíš ani neměla, občas pokulhávala animace, ale to lze oboje při zamhouření obou očí odpustit. nějakým divným způsobem se mi to prostě docela líbilo... zvláštní. 60% ()

Reklama

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Chvílemi svými bizarně hrůznými obrazy připomíná Lynche, chvílemi jen lehce poetický sen. Každopádně má v sobě něco, co diváka přitáhne. Snad je to absurdnost, zdánlivá nesmyslnost a bezbřehost celého života, snad jen zmatené ranní probouzení z roztodivných snů. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Co to je? Samoúčelná nesmyslnost mladého tvůrce? Myšlenkově bohatý sled bizarních výjevů? Každopádně je to iritující jako reklama na pojišťovnu AXA. A já nemám chuť pitvat mršinu, abych se dozvěděl, jak to v ní hnije. Takže jelikož nemám v lásce šílené a těžko chápatelné metafory našeho světa, ničím mě toto neoslovilo (až na chechtající se hrobníky s kladivem v ruce). ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Přesně jak praví obsah... celou dobu jsem si připadal, jako uvězněný v halucinaci. Pointu jsem nepochopil - co z toho ? ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama