Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 10 (1981) (série)


Husa (S10E38)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1981, 26 min

Obsahy(1)

V nemocnici na pokoji se setkávají dvě pacientky - optimistická mladá Hanka a protivná a zatrpklá starší žena Marková, která je po operaci kyčelního kloubu. Je stále nespokojená, žádá pokoj jen pro sebe. Zpočátku má pro Hanku, která se jí snaží vylepšit náladu svým smyslem pro humor, jen samé urážky, a nazývá ji courou. Nemůže smířit se svým pobytem v nemocnici, snaží se sama tajně odejít z pokoje, ale upadne. Hanka ji přesvědčí, že už brzy půjde domů. To Markové dodá elán a začne spolupracovat i při rehabilitačních cvičeních... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bakalářská povídka o dvou pacientkách - jedna je protivná baba a druhá moc hodná mladá holka. Jedna je po operaci kyčle, druhá je chromá na nohy a čekají ji minimálně dvě operace. Jedna má chuť akorát nadávat a bojí se, druhá má chuť do života a rozdává úsměvy všude kolem sebe. A tento den a noc se samozřejmě vzájemně ovlivní. Příjemná, ale možná i malinko delší povídka než by bylo záhodno. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Hanka (Dagmar Havlová) často spomína, že jej pomáha hláška z jedného seriálu: "Vydržať!!" Išlo o hlášku, ktorú skutočne používal Ivan Krivosudský v 6-dielnom televíznom seriáli Miesto v dome (1976). Hláška herca dosť preslávila a používala sa ešte dlho po odvysielaní seriálu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama