Reklama

Reklama

UFF

(studentský film)
  • USA UFF
Celý film 2
Krátkometrážní / Experimentální / Dokumentární
Česko, 2009, 14 min

Obsahy(1)

Sledovali jsme signál jednoho z našich mobilních telefonů, stejně jako ho neustále monitoruje Policie ČR. Pomocí těchto lokačních údajů jsme v ulicích města zanechali svou stopu. Tu bylo možné v daný den v reálném čase sledovat na webu, nebo jít podle map rozlepených ve městě a tím se účastnit happeningu, při němž bylo provedeno 18 intervencí v městské krajině. Zasazením věcí do nového kontextu jsme chtěli dosáhnout interakce se svým okolím a ovlivnit tvář města. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Celý film 2

Recenze (5)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Trapných 14 minut. Jako expoziční automat to ještě mělo trochu smyslu a vtipu, ale jako kraťas je to intenzivní nuda, jejíž závěr posílá vše definitivně do kopru... 5% ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

[kráťas] Mám rád když jedu Prahou a potkávám taková dílka. Nemyslim přiblblý tagy lihovkou bez nápadu. Ale přesně takové wtf konstrukce, které člověka vytrhnou z jistoty toho, co ho čeká za rohem. A proto mě také mrzí, že jsou taková díla s velikou rychlostí odstraňována. Mnohem pečlivěji než jiný hnusy, a že jich neni málo. Persekuovat potom jejich autory mi příjde směšné. V tomto případě se UFF snad snažilo zobrazit nejen tuto absurditu a já se u toho bavil. Akorát že něčím jiným, než na co nás připravují autoři v úvodním textu. Viděl jsem partu lidí s hlavou plnou nápadů, co se umí bavit a to ne v kolejích které jim město poskytuje. Viděl jsem jak jednoduché je pod svícnem, ve tmě, provádět blbůstky. Jeslti ale v UFF opravdu mělo jít o poukázání na nebezpečí monitoringu obyvatel, Velkého bratra, prudění policií a vůbec o problémech spojených s blahem a bezpečím dnešní společnosti na úkor soukromí, jak na mě v průběhu párkrát působilo, tak se to moc nepovedlo. Btw mobil se dá sledovat i vyplej bez simky, co já z urban storek vim.. ()

Galerie (5)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama