Reklama

Reklama

VOD (1)

Riddick se probouzí na neznámé planetě, kde je pohřbený pod hlínou a kamením. Když se vyhrabe ze země, začne boj o život. Na planetě je mnoho predátorů, kteří ho začnou lovit. Riddick se chce napít, ale zjistí, že voda není pitná a tak musí hledat zdroj vody někde jinde. Riddick má zraněnou nohu a začnou ho lovit mimozemští psi dingo. Riddick se schová pod vodou, než psi odejdou. Poté na něj dotírá jeden pes, ale Riddick ho odežene. Posléze spatří čistou vodu, která teče ze skal a tam se může konečně napít. U vody jsou jezírka, ke kterým opět dorazí obrovští psi. Riddick se schová a pozoruje, jak je jeden ze psů sežrán ještěrem, který vyleze z vody. Další ještěr pak napadne Riddicka. Ten se však dokáže ubránit a uteče pryč. Riddick se pak schová pod skálu, aby přečkal noc. Riddick vzpomíná na to, co se mu stalo. Riddick se měl stát lordem vůdcem u smrtivládců. Riddick hledal svůj domov zvaný Furya. Riddick měl slíbeno, že ho jistý muž jménem Kron dopraví domů do Furye. Kron ho ale podvedl a shodil ho z útesu, který ho následně zasypal. Když se Riddick probudil, prozkoumal planetu a našel její přívětivou tvář. Na druhé straně je tráva a voda. Ale může se tam dostat jen skalní průrvou, která vede přes jezírko, kde jsou nebezpeční ještěři. Riddick si ochočil malého psa a vydal se na souboj s ještěrem. Riddick souboj vyhrál a dostal se na lepší stranu planety. Tam našel opuštěnou základnu, kde sepnul nouzový snímač. Ten ho naskenoval do systému a dal vědět vesmírným lodím v okolí, že na planetě je trestanec, na kterého je vyspaná odměna. Na planetě zanedlouho přistálo vesmírné plavidlo lovce odměn jménem Santana, ten má sebou několik kumpánů. Santana se chce zbavit zajatkyně, kterou má na lodi a tak ji chladnokrevně zastřelí. Na planetu záhy přilétá další plavidlo. Jsou to další lovci odměn v čele s velitelem Johnsem. Santana chce, aby Johns vytáhl z lodi jeden zdroj, aby nemohla odletět. To je pojistka, proti Riddickovi. Santana pak zaměří Riddicka a vydá se ho v noci ulovit. Jeden jeho člověk se však chytí do pasti, která ho rozpůlí. Riddick pak zabije další dva členy jeho posádky. Santana jde ráno za Johnsem a žádá ho o pomoc. Přitom se ale naváží do Johnsovi kolegyně jménem Dahl. Ta si nebere servítky a dá mu pěstí. Johns říká, že mu pomůže, ale chce rozkazovat on. Johns pak sleduje Riddickova psa a doufá, že ho dovede až k Riddickovi. Johns prohledá jeskyni, ale najde tam jen mrtvého muže od Santany. Johns si myslí, že se Riddick chce dostat ke zdroji a varuje ostatní, kteří jsou u lodě. Tam je Dahl, která se opět popere se Santanou. Riddick se pak tajně vkrade do vesmírné lodě a ukradne tam oba zdroje. Lodě teď nemohou odletět... (TV Prima)

(více)

Recenze (871)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se krutopřísný ultradrsoň vrátil do Černé pitche v nejlepší formě a vlil opět do žil diváků, kteří po vyteplené Kronice temna zvažovali změnu orientace, trochu toho neředěného, machistického testosteronu. U odborně reparované, otevřené zlomeniny holení kosti mu panáčkuje přítel nejvěrnější, ochočená šavlozubá hyena, která zvládá i ty nejkrvavější agility, a s grácií filetuje všechno, co mu přijde pod pazourkovou mačetu, od nemazlivých škorpiohadů, přes létající pteroraptory, až po partičku hustobrutálních žoldáků, jež chtějí jeho preparovanou hlavu vystavit v antropologickém muzeu. Nuže, pane Nafto, tohle vám sluší daleko víc, než se skupinkou Barbín a vyfintěných gayů rozbíjet vytuněné Mustangy, tak doufám, že zase brzy přeleštíte rohovky a znovu rychle a zběsile vyčistíte nějakou tu nehostinnou planetu! ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Návrat ke kořenům je sice fajn věc, ale jelikož mě Riddick: Kronika temna bavila o poznání více než Černočerná tma, není pro mě tahle vyvražďovačka ničím víc než solidním zábavným béčkem. Ale plusové body mají tvůrci za obsazení mých velkých oblíbenců Katee Sackhoff a Jordiho Molly. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Šťastná třináctka, huh? Na každý pád je vidět, že tandem Twohy-Diesel si nenechá rozvracet svoje vlastní pojetí drsné sci-fi, a taky že technologie za zmíněných třináct let od Černočerné Tmy pokročila o hodně dopředu. Třetí Riddick nebyl drahý (necelých 40 mega), přesto vypadá velmi dobře, a navzdory skoro stejné délce, jakou nabízela dvojka, na rozdíl od ní nenudí. Tedy, trochu ano, hlavně v prostřední části, kdy si mezi sebou vyměňují různé více nebo méně hlubokomyslné dialogy různé dvojice postav. Ale první "Conanovská" půlhodina je lahůdková, a od chvíle, kdy divák dostane naservírovanou dokonale vejpůl rozseknutou hlavu (horizontálně;)), to zase až do konce docela slušně šlape. Skutečně ale jen "docela", protože konec mi nepřišel moc přirozený (to, že by se Starbuck mohla chovat trošku méně směšně, je ten nejmenší problém). A úplný konec, to je zase kapitola sama pro sebe.... upřímně doufám, že jestli někdy vznikne čtvrtý díl ságy, ukočírují tvůrci svoji fantazii lépe než jak se jim to stalo s Kronikou Temna. Nemůžu se ale zbavit dojmu, že to může fungovat jen při pojetí v duchu Loba - Kostěje Nesmrtelného. Což samozřejmě nesouvisí s hodnocením tohoto dílu Riddickovy spletité životní story;) Ten je vizuálně víc než přitažlivý, příběhově tak akorát na daný žánr a nic víc. No vážně, sice je tu Starbuck, ale je pořád plně oblečená. Takže výsledné hodnocení zní: takových celkem spokojených 70%, ale žádná překvapení se nekonají, a nebýt Riddicka, je to jen další z mnoha (mnoha, mnoha a mnoha) žánrovek. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Třetí Riddick se snaží přihopsat k tomu prvnímu, ale nemá tolik kvaltů, aby se mu dokázal vyrovnat v atmosféře a co mě především mrzí, že zmizel Riddickův vostrej sarkamus, kterým dodával černočerný tmě pětihvězdičkový šajníček ( "Co je tak užásnýho na tvým životě, že se bojíš smrti ?" ) na úkor, až extrémního heroizování hlavní postavy, chvílema to bylo spíš jak dialogy z Ramba. Samozřejmě souboje, příšerky, něco odkopčení z vetřelců, něco okopčení odjinud, akce, napětí, postavy, které se dají přečíst během prvních několika minut co jsou na scéně. Není to úplně špatný, hlavně vizuálek je fajn, ale je to klasickej efekt "šumáček", trošku zašumí a pak vyprchá. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po většinových reakcích Twothy vytušil, že nová space opera mu na Riddickových bedrech nenaroste a vrací se pokorně do vod černočerného prologu, přičemž zapomíná, co jej třináct let nazpět dělalo dobrým (silný moment překvapení z nového hrdiny zaskočil nejen diváky, ale evidentně i Furyanovy stvořitele za kamerou); druhá třetina hrající na notu „Riddick predátorem“ je absolutorium, ale ta první zdlouhavým prologem bez podstaty, protože skoro všechno beztak víme, a závěrečný akt patetickou lavinou, která definitivně Riddicka pohřbí jako legendu, jíž jsme si vymodlili a vlastně nikdy opravdu nedostali. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pakliže si pamatuju dobře, tak Černočerná tma měla drsnýho hrdinu v drsném prostředí s drsným a dobře vykonstruovaným příběhem. Proto mě to pak bavilo. Dvojka už pak byla jenom jízda plná efektů, ve které příběh neměl moc místo a mně se vůbec nelíbil. Na třetí díl jsem pak ve výsledku zvědavej byl. A to i přesto, že se mi nalíbilo, jak ho tvůrci pojmenovali, respektiv nepojmenovali. Na první pohled to totiž vypadá spíš jak nějaký další restart série, jak je v dnešní době populární. A ono to tak úplně není. Na druhou stranu to taky ale není nic, k čemu bych se rád vracel. Opět totiž tenhle díl má drsného hrdinu v drsném prostředí, což je základ. Příběh ale opět přináší jednoduchou symboliku jdi, neotáčej a zachraň se a nic významnějšího v tom není. Vin Diesel je totálně bez emocí a veškeré emoce za něj musí vyburcovat digitální monstra, která se s ním buď zkamarádí nebo nezkamarádí. Mrzí mě, že dávám tři hvězdičky, ale nepřijde mi, že tenhle díl by si zasloužil víc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $38miliónovTržby USA $42,025,135Tržby Celosvetovo $98,337,295Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,762,298 //počet predaných kusov 468,828Tržby za predaj DVD v USA $13,302,175 //počet predaných kusov 569,820║ Hlavne prvá tretina je dosť dobrá keď Riddick bojuje z divočinou tamojšieho sveta a zo samým sebou, vtedy to má grády, akčnosť, nádych drsnosti, samozrejme ten ochočený psík to potom dosť kazí, tak trošku sa to mení na rodinné dobrodružstvo, príchodom lovcov príde na zbytočnú vatovú výplň, škoda, lebo niektoré úseky sú tam zbytočne ukecané a lovci sú povrchný a nemajú správne grády, takže všetko musí zachraňovať len účasť Riddicka, ináč v pohode pokračovanie natočené za rozumný rozpočet. /videl v kine: 70%/ __moja recenzia ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Lord Helma z něj nebude, černočerně už taky nikdy nenaloží, ale jinak je tahle přehlídka nonsensů a DIY meducíny docela sympatická, pokud ji totiž čtete jako třeskuté béčko o frajerovi, který se promachroval do své vlastní lehké parodie. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Největší výhodou Riddicka je, že si na nic nehraje. Tenhle film přesně ví, že béčkové vody jsou pro něj typické a David Twohy konečně zahodil ambice o áčkovou ligu (předchozí díl). Odměnou je divákovi procitnutí bestie, kterou v sobě Riddick má. Návrat ke kořenům, které jsou jen mírně upravené oproti jedničce, ale zajímavě rozvádějí Riddickův svět. Tohle má potenciál, tenhle zaprášený svět a hledání Furye mě baví a chci víc. Proč? Protože tenhle hrdina je v současném filmové scéně naprosto ojedinělý úkaz. A ví to. A sladce nám to šeptá. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

První půlhodinka super, ale jakmile přiletí banda kokotů s velkejma bouchačkama, jde to do háje. A proč tam vlastně bylo to mladý ucho, jehož funkce v příběhu je naprosto nulová? ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejde o regulérní třetí díl, ale o remake jedničky jedna ku jedné v jiném prostředí. Já jen abychom měli jasno. Co z toho plyne? Jednak určitá zbytečnost a pak to, že jak se vám (ne)líbila jednička, tak se vám (ne)bude líbit i "trojka". ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nemá to tempo. Riddick je po dvojce vládce těch Nekrokrugerů, nebo jak se jmenujou, ale ti se ho zbaví fintou, kterou by prokoukl i Otík z Vesničko má středisková. Vysadí ho na další pustou planetu, kde se to hemží alienoškorpiony a jakýmisi zebročokly. Tam si 40 minut hraje na Beara Gryllse, a poté aby se dostal pryč zavolá námezdní lovce, které postupně oddělává. To je asi nejlepší část filmu. Riddick je masér a oni z něj maj hrozný psycho, což mě bavilo. Horší už byla nepochopitelná etuda s bateriemi do lodi zamčenými ve skříňce zajištěné bombou. Úroveň demence postav v této scéně přesahovala veškeré limity. No a pak už mě to bavilo čím dál méně. Viděl bych to tak na 50% a už se na to nikdy znova nepodívám. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Koncept RIDDICKA je důmyslný: návrat k poetice ČERNOČERNÉ TMY, který v kinech ocení oddaní fanoušci i diváci neznalí prvního dílu. Nebudou se přitom ignorovat události z KRONIKY TEMNA, které budou zužitkovány v plnohodnotném pokračování (a proto budou v kinoverzi minimalizovány, zatímco na "modrých" discích bude mytologie rozpracována v prodloužené režisérské verzi). Proč byla třetí část seriálu nezbytná spíše z produkčního než estetického hlediska, jak se to má s pojetím vyprávění napříč několika médii a jakou rétorickou strategii oslovování volí bonusový materiál jsem se rozepsal v BD recenzi. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEJSEM TO JÁ, ČEHO BYSTE SE MĚLI BÁT…“ /// Říká se, že 2x nevlezeš do stejný řeky, takže nejdřív moc nechápu, proč Twohy a Diesel porušujou zažitý pravidla… Naštěstí Riddick, frajer se zvířecíma instinktama kosí příšery, lidi a sere na nějaký debilní pověry. A ještě do toho při tý hře ,,na retardy“ stihne vypouštět ucházející hlášky. Na konci chápu Twohyho i Diesela. Dostal jsem totiž mnohem víc, než jsem čekal. Fajnový akční béčkový sci-fi. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím, že každá prvnička by měla dostat šanci na reparát. 2.) Protože: CO ZABIJEŠ JE TVOJE! 3.) Thx za titule ,,krasnyprinc90“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 3,117 // Otvárací Víkend v USA: $19,030,375 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Riddick je slušná survival Scifárna s temným,desertním vizuálem a perfektním Vin Dieslem a Jordi Mola opět v excelentní roli perfektního slizkého záporáka,který mu neuvěřitelně sedne. Hlášky jsou povedené, akce a gore taky slušné, ale poněkud mi chybělo napětí a celková atmosféra filmu mě nepohltila, tak jak jsem očekával, ale čert to vem, zábava to je fajn. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Najviac vás zrazí rana, ktorú nečakáte.“ Po prehnane ambicióznej (a nie príliš vydarenej) dvojke aj sám Vin Diesel musel uznať, že space opera nie je štýl, ktorý by magorovi Riddickovi sedel a tak sa znova dal dokopy s kamošom Twohym a po asi sto rokoch nakrútili trojku, ktorá sa k dvojke hlási len v úvode a následne sa vydáva smerom k Čiernočiernej tme, čo hodnotím ako fanúšik jednotky a nie príliš veľký fanúšik dvojky pozitívne. Nanešťastie, hoci je atmosféra príjemne temná a celé je to drsné a pomerne komorné, dosť tomu podráža nohy nie príliš zaujímavý scenár, dosť nudné vedľajšie postavy a príliš veľké množstvo nie príliš zaujímavých efektov. Stroskotanecký začiatok je super, ale potom sa do zvrhne do prehliadky priemernej akcie a neatraktívnych CGI a tronko sa začal nudiť. Značne, značne, značne! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me solidni zklamani. Nevadi mi, ze to je prakticky jak remake prvniho dilu, protoze ten me hodne bavil. Jenze tohle me moc nebavilo. Vlastne nic moc novyho, Riddick se snazi vymlatit skupinku zoldaku, takze se ruzne skrejva ve stinech, sem tam nekoho oddela, vyjimecne hodi nejakou hlasku, prvni pulku filmu se nedeje prakticky nic, druhou uz je to akcnejsi, protoze prijdou i potvory, ale proste nic, co by clovek uz nevidel, navic tempo dost vazne, nijak zvlast cool to nepusobi a triky jsou vicemene prumerny. Pro me prumer a nejslabsi dil serie. ()

Související novinky

Drax v hotelu plném zabijáků

Drax v hotelu plném zabijáků

13.02.2017

Dave Bautista (Drax ze Strážců Galaxie) má našlápnuto k solidní herecké kariéře. V posledních letech se stihnul objevit v bondovce Spectre nebo v Dieselově Riddickovi a letos uvidíme ve dvojce… (více)

Riddicka čeká pokračování

Riddicka čeká pokračování

22.11.2015

Vin Diesel sliboval třetího Riddicka mnoho let. A když jsme ho předloni nakonec dostali, byl z něj téměř stomiliónový hit, u kterého se okamžitě začalo spekulovat o pokračování. Jaká je situace nyní?… (více)

Čeká nás další Riddick a xXx?

Čeká nás další Riddick a xXx?

02.02.2014

Kariéra Vina Diesela je na tom velice dobře. Série Rychle a zběsile je na vrcholu sil, relativně laciný třetí Riddick vydělal téměř 100 milionů dolarů a Marvel Dieselovi určitě zaplatil slušnou sumu… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

Reklama

Reklama