Reklama

Reklama

Carl „Luke“ Lucas pracuje pro mafiána Markuse Kanea více než dvacet let. Nyní dostal za úkol zorganizovat bankovní loupež, při které je v roli řidiče. Loupež má provést Kaneův synovec a další dva gangsteři. Akce dostává trhlinu, když se zde náhodně objeví policie. V nastalé přestřelce je jeden z lupičů zastřelen, ale také Luke tasí zbraň a poprvé v životě zastřelí člověka, ke všemu policistu. Z banky se jim podaří uprchnout. Luke zbylé dva lupiče vysadí a sám je pak policií dopaden. V následném procesu nevypovídá proti Kaneovi, a tak je odsouzen na doživotí za vraždu a převezen do Terminal Island, soukromé věznice vlastněné společností Weyland Corporation. K financování systému jsou používána vozidla, která zde vězni rozebírají. Jednotlivé díly jsou pak levně prodávány. Také se konají se „zápasy smrti“, v nichž odsouzení bojují na život a na smrt. Tyto zápasy jsou vysílány na Weylandovu soukromém televizním kanále. Jenže sledovanost klesá. Organizátorka těchto zápasů, September Jonesová, musí přijít s něčím novým. Vymyslí tedy „Rallye smrti“. Majitel Weyland je nadšen. Odměna pro vítěze pěti závodů je svoboda… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

teutates 

všechny recenze uživatele

Mám Dilema s veľkým "D" (D ako deň D, ha) ako je možne tuna vidieť... nadávať či nenadávať, to je otázka...echm, pri tomto exemplárnom snímku... ja som dobrý synek a preto poviem len... Luke Goss v roli leukemika, chce pred smrťou urobiť pár dobrých skutkov, jeho veľmi dobrý priateľ Sean mu poskytne (nepriamo samozrejme) teplo domova, kde Luke môže uskutočniť svoj sen a stať sa obávaným jazdcom. Medzi tým, stále Luke hej, stretne veľmi priateľského mexikana Dannyho Treja, borec omylom nenosí trikot, myslí si, že každy stoji o jeho mexikanu na jeho mužnej hrudi (no to už je iný príbeh)... do toho cézar-us Ving-us Rhames-us, heeej prečo... je toto vážne potreba?! Peniaze daňových poplatníkov rozflákane po zemi, skopané G(r)ossom aaa... dosť! Jedina cica-mica, ktorá v tomto stojí za zmienku je slečna Lauren Cohan, "eine bose mitze katze", miaau... 1/10 Inak hrala aj Vampire v deníku Vampira, ale už skonala v tom seriali samo... ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Trochu dražší televizák, který opakuje chyby svého předchůdce, ale na rozdíl od něho mu chybí sympatický hrdina a než se začne konečně závodit, musí divák přetrpět bezmála padesát minut nudné vaty. Navíc Roel Reiné svou rutinní režií dost nudí. Jako béčko je Death Race 2 ještě docela tolerovatelné, avšak účast Seana Beana mi je záhadou. Na satirický originál ze 70.let se Andersonův remake nechytal a tohle je ještě o stupeň horší. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je čím dál tím populárnější dělat místo všemožných pokračování raději různé restarty aby diváci věděli, jak vše začalo a ve filmu mohli hledat všemožné odkazy na to co už znají. Nevadí to u filmů jako "Star Wars" ale proč proboha dělat restart béčkového filmu o automobilových závodech v prostředí věznice (ačkoliv se mi původní Rally smrti opravdu líbilo)? Tím jsem ve zkratce popsal o co zde jde a pokud si někdo pamatuje maskovaného fantoma z prvního filmu, tak pokračování je přesně o tom, proč musí skrývat svůj ksicht pod onou, nepříliš stylovou maskou. Standardní béčko, které šlo rovnou na DVD není vyloženě průserem, jen vyloženě zbytečným filmem, který nepřinese nic nového a vše co už bylo viděné, nedokáže ukázat o nic lépe. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mne sa tento diel pacil rovnako ako jednotka. Teda niežeby boli na rovnakej kvalitativnej urovni. Jednotka ma nepochybne ovela lepsie natocene akcne sceny zavodov, ale dialogy su natolko otrasne a zapletka hlupa, ze ma neskutocne iritovala a nikdy viac uz ju nechcem vidiet. A ani Jason Statham to svojim nevyraznym vykonom nazachranil. Dvojka ma vdaka tretinovemu rozpoctu a horsiemu reziserovi podstatne slabsie natocene akcne sceny (nejakeho podareneho kaskaderskeho kusku sa predsa len dockame). Na druhej strane postavy su mi ovela sympatickejsie (bavilo ma sledovat ako dopadnu), su proste lepsie napisane a tym padom davaju vacsiu prilezitost vyniknut hercom ( z Luka Gossa sa pomaly stava nova hviezda beckovych akcniakov, Danny Trejo skvele funguje aj v kladnej ulohe, Ving Rhames zabavne prehrava, len ten Sean Bean je uplne mimo), dialogy su priemerne (co je velky pokrok, kedze mi uz netrhaju zily ako v jednotke) a sposob akym sa tvorcom podarilo dejovo nadviazat (kedze ide o prequel, tak vlastne predísť) na prvy diel je dostatocne vydareny. Celkovo sa jedna o film, ktory je vdaka svojim technickym chybam natolko mizerny az je zabavny a po pribehovej stranke sa jedna o pútavé rozsirenie zapletky prveho dielu. 5/10. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

OK, byla ta zhovadilost jak cip :) V průběhu první půle jsem myslel, že to ani nedokoukám, protože pokud by celý film byl jen o bitkách, tak to no way. Ale v druhý půli se začlo závodit s auťákama a film dostával na obrátkách. Je zbytečný se déle rozepisovat, zkrátka člověk na 90 minut vypne a čučí na stupidní film, při kterym jsem se celkem i bavil. 3 hvězdičky s odřenejma ušima, čili 50% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Než Sean Bean v úvodu filmu přepne televizi na zprávy o dopadení Luka, sleduje film se závodícími vozidly. Jedná se o snímek Death Race 2000 z roku 1975, tedy předlohu pro Death Race Paula W. S. Andersona. (oLí)
  • Při odjezdu z banky se lupiči dostanou skrze venkovní dveře. Při otočce auta je vidět, jak v těchto původně prázdných dveřích stojí lidé a sledují natáčení. (ČSFD)
  • 14K je pri súboji s Xanderom zasiahnutý sekerou do chrbta. V ďalšom zábere, keď lezie na vrak autobusu, je však jeho tielko celé a bez krvi. Až ďalší strih ukáže zranenie v celej kráse. (BlackTom)

Související novinky

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

23.01.2017

Studio 20th Century Fox se práv na X-Meny jen tak nevzdá, takže je Marvel pomalu začal nahrazovat Inhumans. Rasa superlidí, kteří vznikli při experimentech mimozemské rasy Kree, se objevila už v… (více)

Reklama

Reklama