Reklama

Reklama

Carl „Luke“ Lucas pracuje pro mafiána Markuse Kanea více než dvacet let. Nyní dostal za úkol zorganizovat bankovní loupež, při které je v roli řidiče. Loupež má provést Kaneův synovec a další dva gangsteři. Akce dostává trhlinu, když se zde náhodně objeví policie. V nastalé přestřelce je jeden z lupičů zastřelen, ale také Luke tasí zbraň a poprvé v životě zastřelí člověka, ke všemu policistu. Z banky se jim podaří uprchnout. Luke zbylé dva lupiče vysadí a sám je pak policií dopaden. V následném procesu nevypovídá proti Kaneovi, a tak je odsouzen na doživotí za vraždu a převezen do Terminal Island, soukromé věznice vlastněné společností Weyland Corporation. K financování systému jsou používána vozidla, která zde vězni rozebírají. Jednotlivé díly jsou pak levně prodávány. Také se konají se „zápasy smrti“, v nichž odsouzení bojují na život a na smrt. Tyto zápasy jsou vysílány na Weylandovu soukromém televizním kanále. Jenže sledovanost klesá. Organizátorka těchto zápasů, September Jonesová, musí přijít s něčím novým. Vymyslí tedy „Rallye smrti“. Majitel Weyland je nadšen. Odměna pro vítěze pěti závodů je svoboda… (TV Nova)

(více)

Recenze (310)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Natočit dobrý akčňák není rozhodně jednoduché! To máte charismatické herce, výborného režiséra, osvědčeného scénáristu, skvělého hudebního skladatele, štědrého producenta..... A co když nikdo nemá čas? To pak musíte půldruhé hodiny čumět na nesympatického, čtyřicetikilového jelimana, který dá nejprve na držku pár stopadesátikilovým negrům a když je jim to málo, tak je nakonec přejede autem. "Režisér" se zrovna vrátil z amsterodamského tripu, zbytky scénáře byly nalezeny na pánských hajzlech v Santa Monice, poté, co v rámci krize došel papír, do zvuku motorů hřmí hudba z porna a celé to zatáhl nějaký zkrachovalý skotský žid. Nechápu, jak se jim do takového odporného, stračkoidního eintopfu podařilo zamíchat mého milovaného pana Fazolku! Jediným možným vysvětlením je, že zřejmě chytře vrazil všechny tantiemy z Boromira do Lehman Brothers. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Když budu chtít charismatického Luka Gosse, dám si Bladea 2, když Robina Shou, sáhnu po Mortal Kombat, a když se budu chtít mrknou na pořádné kozičky a prdelky, prostě si pustím porno. Tohle je totiž tak strašlivě neumětelsky, zhovadile a celkově anti-cool natočená slátanina, až je mi za samotné tvůrce stydno. Nejde mi o ten (ne)děj, to je klasický béčkový vývar, ale o to, že Reiné je totální tragéd, který kamerou, střihem a celkovou kompozicí akčních sekvencí definuje nové odstrašující příklady. Dokonalý opak ‚geniální‘ jedničky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Žeru tyhle béčka, který jedni sundaj už například jenom proto, že se točí kolem filmu, se kterým nemá nic moc společnýho...nebo že to točí režisér, kterej v samotné podstatě stojí za hovno a kritika ho vždycky strhá. Líbí se mi, jak tady pak ten film dostává od zdejší elity do držky tak, že se vůbec divím, jak se dokáže zvednout a na sebe vydělat. Vždyť není zase až tak špatnej. Herci? Jsou ok. Příběh? Dobře, od toho nemůžu ani nic čekat...ale akce? Ta je podle mě naprosto dostačující. Představte si film, který byste podle prvního pohledu na tenhle film čekali. Béčko? Jasný...Bláznivý béčko? Proč ne. Proč by to béčko ale nemohlo bejt dobrý? Malý počet peněz na natočení filmu je pořád suma, za kterou se něco dá natočit. A pokud na to nebudu nahlížet jako kretén, kterej předem ví, že uvidí sračku, tak se i docela pobavim. Vždyť právě o tom jsou filmy tohodle typu točeny, nebo se snad pletu a režisér to všecko myslí smrtelně vážně? ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Neprinasa nic nove, len marne sa pokusa recyklovat pozitiva z jednotky. Ovsem aj napriek zaujimavemu ansamblu to straca stavu skor, nez jazdci preradia z neutralu na rychlostny stupen. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Aj keď je začiatok filmu dosť slabý, neskôr sa z neho stáva výborné akčné sci-fi predstavenie ako bola jednotka.A tiež musím pochváliť aj veľmi dobré predpokračovnie jednotky, ktoré excelentne do seba zapadá. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Co mě naštvalo nejvíc, je obsazení necharismatickýho a nedrsnýho nenabušence do hlavní role - to už je pak o hovně i všechno ostatní. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

I když to frčí v pomalejším (rozuměj béčkovějším) silničním pruhu, nezaznamenal jsem na sobě po shlédnutí nějakou vážnější zdravotní újmu, jako v případě jiných akčních béček. Po pravdě ale přiznávám, že si už po pár hodinách nevybavuji téměř žádnou scénu, protože ono tu zkrátka není co a proč si pamatovat. Potenciál na dobré akční scény tu je: jak v případě Death Match (aréna, možnost zpřístupnění různých zbraní), tak i případě Death Race (zbraně, štíty, závodní okruh), ale natočit scénu tak, aby se divák nadšením v křesle naklápěl do stran a usilovně mačkal opěrky coby kulomety jako v případě jedničky, to teda ani náhodou. Pár crashů se na skladě našlo, ale jak říkám, druhej den si nevzpomenu snad na nic. Jo vlastně to nabodnutí na železný hroty, tak aspoň jedna věc. Nezklamal Rhames, neoslnil Goss, nezaujal Trejo. Vzhledem k tomu, že rozpočet nemohl dosáhnout hodnot předchozího dílu, se film docela zdařil, ale prostě ten silně béčkový odér (vizáž, prostředí, dialogy, nezajímavá akční scéna, kamera a střih zakrývající chudý rozpočet) je všudypřítomný, vlezlý a já s ním moc dobře nevycházím. 50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nemotorný strejda Marsellus, D.Trejo v takové formě, že už může dělat reklamu jen na zahradní traktůrky s vyšší nosností a hlavní geroj připomínající z kůže stáhnutého králíka.. Nečekal jsem mnoho a dostalo se mi přiměřeně dementního béčka s efektními zpomalenými záběry, otřesně sestříhanými bitkami a spoře oděnými vězenkyněmi toužícími rajtovat s řadicí pákou toho největšího macha v areálu nápravného zařízení. Ryzí herecký profesionál S.Bean zjevně dostal poštou jen ty stránky scénáře, kde byly repliky jeho postavy a jak tak nad tím přemýšlím, nejsem si moc jist, zdali nějaké další stránky vůbec někdy existovaly.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Lidé častou nechápou, co mají, dokud nepřijde změna a oni to ztratí. Vemte si třeba Death Race. Je to sice hloupý, předvídatelný a „…“ (za tyto tečky si dosaďte jakákoliv přídavná jména, která vás napadnou) film, ale je na něm vidět, že to točil někdo, kdo tomu alespoň trochu rozumí a má hodně velký smysl pro akci. Navíc v tomto filmu máte chodící charisma v podobě Jasona a to už je polovina úspěchu. A v tomto pokračování (vlastně, v tomto začátku) všechny tyto věci chybí. Luke Goss má možná nějaké to charisma, ale tady nemá šanci se více projevit, snad poprvé jsem viděl Vinga Rhamese a Seana Beana přehrávat a to tak, že dost (mají to tito herci zapotřebí, hrát v D2D filmech?) Navíc akce je zde místy nepřehledná a ta, co přehledná je, je zase pěkně na nic, slušně řečeno (sprostě řečeno je na hovno, ale nebudu sprostý. :-)) Prostě a jednoduše první díl se u mě stal stálicí na poli "tak blbé, až to je krásné", ale tohle si spíše budu pamatovat jako "tak špatné, až to je na nic". 40 % s tím, že jsem ve velmi, velmi dobré náladě. P. S. A kdo nadává na Andersona a jeho styl, měl by zhlédnout tohle, aby pochopil, že je rozdíl mezi "neumět" (umět jen akce, ale skvěle) a neumět (kopírovat prakticky každý motiv z předešlého dílu). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Luke Goss není Statham, cílové publikum se přesto bude vrnět blahem. Nekompromisní násilí, holky prodávající víc své křivky než herecké umění a kamerové oblety okolo aut, které se musejí líbit. Režisér Roel Reiné (zatím se „soustředí“ hlavně na pokračování) rozhodně není žádné ořezávátko, akci umí a i když není tak úplně z jeho hlavy, odkoukal jí dobře. Co na tom že je to hloupoučké až běda. Stejná byla i jednička. O to tu absolutně nejde. Jde o akční výplach, který jsem samozřejmě se spoustou otazníků a úšklebků nakonec dostal. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Překvapivá prequelová jízda (dopředu jsem nevěděl o co ve dvojce jde). Bohužel se skoro celou půlku filmu jede na jedničku, než se povede přeřadit na pořádnou rychlost. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Pro mne velké překvapení, sice na víc jak 4* to určitě nemá, ale zato docela dobře koukatelné. A pouze na video film zde hraje dost zajímavých herců a je tu překvapivě i dobrých scén. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně dobré dvd pokračování výborného béčka. Roel Reiné naštěstí nepatří mezi ty netalentované loosery, kteří se většinou u dvd filmů poflakují a natočil dosti zábavný film s výbornou akcí. Navíc mě potěšilo, že příběh nevaří z vody a děj okolo Jasonova předchůdce je celkem dobrej, jenom v posledních 20 minutách je dosti uspěchanej a docela tupej. Navíc k výborným závodům se přidává i dobrý nápad o boji na život a na smrt a bitky jsou taky dobře natočené, i když střihač se občas mohl trochu více klidnit. Luke Goss je celkem sympaťák, i když ty jeho drsný pohledy do kamery jsem mu moc nežral. Zbytek obsazení si taky uhraje svoje, zvláště Trejo v docela kladné roli je hodně příjemný. Stejně jako celý film, z kterého se nakonec vyklubalo hodně příjemné béčko. Trojce se nebráním.70% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Roel Reiné podobne ako Isaac Florentine zachráňuje česť dobrému béčku. Šantenie po uliciach, to čo mi chýbalo v Andersonovej jednotke, je tu v podobe zdrhačky pred fízlami, krásna scéna s granátmi, razom sa dostávame do vezenia kde prebiehajú klasické zápasy v ringoch, čo však sledovanosti nestačí a tak vzniká Death Race a s ním i jeho najväčšia ikona Frankenstein. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Teda přihodit ještě na konec Stathama do malé miniroličky a nejspíš bych dal maximum. Televizní dvojka je minimálně stejně zábavná, jako Andersonův "originál" z roku 2008. Akce se nezastaví, za skvělou považuji první dvacetiminutovku - takhle se má točit úvod do akčního filmu! Jinak je to super béčko se vším všudy: nad krásnou debilitou a sterilností některých scén jsem se šklebil v podstatě neustále. Velká spokojenost, satisfakce pro můj fetiš do zpomalených záběrů, a hlavně parádní Sean Bean. Fanoušky jedničky Death Race 2 určitě nezklame. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Slabší video bráška nepříliš originální jedničky. Po celou dobu jsem na filmu nespatřoval nic světoborného, tím samozřejmě myslím že nějaká akční zábava se nekoná. Od filmu jsem čekal hlavně akci. Postava Seana Beana je fajn, Danny Trejo snad hraje ve všem co se namane a Ving Rhames nám už notně sešel. Hlavní hrdina Luke Goss dost ztrácí charisma oproti Stathamovi. Jako Princ Nuada anebo Jared Nomak mě bavil mnohem více. Tady jsem mu toho závoďáka moc nebaštil. Film zachrání až závěrečné minuty, kdy se dočkáme spousty odkazů, hlavně tedy na bájného Frankensteina. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Proč jsem filmu dal jen tři hvězdičky? Především to je hlavně díky tomu, že jsem dlouho čekal, kdy se konečně bude jezdit s auty, když už se začalo jezdit auty, tak ty závody nebyly realistické. Byl souboj mezi dvěma závodníky, žádná jiná auta nebyla okolo vidět a vzápětí jsou zase všechny auta pěkně u sebe a dále za to, že při pěstních soubojích bylo častokrát vidět, že se vlastně herci do sebe nestrefují, ale jen máchnou před někým rukou a druhý se složí. Jinak zase chválím to, že jde vlastně o události, které předcházely jedničce. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o nevydarený film, v ktorom je zlé skoro všetko. Réžia, scenár, dementné dialógy, v ktorých nepočujete súvetia, ale len kliatby a vulgarizmy. Keď som videl obsadenie v tomto filme, neveril som svojim očiam. Ale ani hviezdy čo tu hrajú, tento film nemali šancu zachrániť. Strih je tak šialene rýchly, že nemáte šancu sa v ňom zorientovať, ani keď sa tam nič nedeje. Hercom nejde veriť a proste všetko to dohromady pôsobí ako niekoľko filmov v jednom. Nápad a príbeh sa mi celkom páčili, len keby to nebolo natočené tak príšerne. Hudba hrala na plné pecky, ale len prvá a posledná pieseň. Škoda, taký potenciál to malo. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Keď som sa dozvedel že má byť pokračovanie Death Race a ešte keď som videl tých hercov, tak by bolo hneď jasné že si to nepozriem. Nejakým spôsobom som si to aj tak pozrel a neviem ako ostatným, ale mne sa to celkom páčilo. Videl som aj horšie pokračovania (prequely). Dej filmu je v podstate jasný, takže povedal by som, že si už len doplňujeme informácie. Death Race 2 inak celkom dobre obohacuje túto sériu a vôbec ju nerobí horšou. Herecké obsadenie je fajn a Luke Gosss je sympatický týpek. Čo sa týka postav, tak tie sú tu tiež dobre vymyslené. Každá postava, ktorá sa vrátila sa vrátila aj so svojim hercom. Síce až tak tých postav sa nevrátilo. Rozpočet to nemalo moc vysoký, takže ako béčko (prequel) rozhodne poteší. Ja som sa pri tom skvelo bavil a moc nenudil, takže fajn. Na druhú stranu chápem to nízke hodnotenie. 65% - 3* ()

Související novinky

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

23.01.2017

Studio 20th Century Fox se práv na X-Meny jen tak nevzdá, takže je Marvel pomalu začal nahrazovat Inhumans. Rasa superlidí, kteří vznikli při experimentech mimozemské rasy Kree, se objevila už v… (více)

Reklama

Reklama