Reklama

Reklama

Carl „Luke“ Lucas pracuje pro mafiána Markuse Kanea více než dvacet let. Nyní dostal za úkol zorganizovat bankovní loupež, při které je v roli řidiče. Loupež má provést Kaneův synovec a další dva gangsteři. Akce dostává trhlinu, když se zde náhodně objeví policie. V nastalé přestřelce je jeden z lupičů zastřelen, ale také Luke tasí zbraň a poprvé v životě zastřelí člověka, ke všemu policistu. Z banky se jim podaří uprchnout. Luke zbylé dva lupiče vysadí a sám je pak policií dopaden. V následném procesu nevypovídá proti Kaneovi, a tak je odsouzen na doživotí za vraždu a převezen do Terminal Island, soukromé věznice vlastněné společností Weyland Corporation. K financování systému jsou používána vozidla, která zde vězni rozebírají. Jednotlivé díly jsou pak levně prodávány. Také se konají se „zápasy smrti“, v nichž odsouzení bojují na život a na smrt. Tyto zápasy jsou vysílány na Weylandovu soukromém televizním kanále. Jenže sledovanost klesá. Organizátorka těchto zápasů, September Jonesová, musí přijít s něčím novým. Vymyslí tedy „Rallye smrti“. Majitel Weyland je nadšen. Odměna pro vítěze pěti závodů je svoboda… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o nevydarený film, v ktorom je zlé skoro všetko. Réžia, scenár, dementné dialógy, v ktorých nepočujete súvetia, ale len kliatby a vulgarizmy. Keď som videl obsadenie v tomto filme, neveril som svojim očiam. Ale ani hviezdy čo tu hrajú, tento film nemali šancu zachrániť. Strih je tak šialene rýchly, že nemáte šancu sa v ňom zorientovať, ani keď sa tam nič nedeje. Hercom nejde veriť a proste všetko to dohromady pôsobí ako niekoľko filmov v jednom. Nápad a príbeh sa mi celkom páčili, len keby to nebolo natočené tak príšerne. Hudba hrala na plné pecky, ale len prvá a posledná pieseň. Škoda, taký potenciál to malo. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Slabší video bráška nepříliš originální jedničky. Po celou dobu jsem na filmu nespatřoval nic světoborného, tím samozřejmě myslím že nějaká akční zábava se nekoná. Od filmu jsem čekal hlavně akci. Postava Seana Beana je fajn, Danny Trejo snad hraje ve všem co se namane a Ving Rhames nám už notně sešel. Hlavní hrdina Luke Goss dost ztrácí charisma oproti Stathamovi. Jako Princ Nuada anebo Jared Nomak mě bavil mnohem více. Tady jsem mu toho závoďáka moc nebaštil. Film zachrání až závěrečné minuty, kdy se dočkáme spousty odkazů, hlavně tedy na bájného Frankensteina. ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Ak náhodou plánujete v blízkej budúcnosti vykradnúť banku, jednoznačne, opakujem „jednoznačne“ musíte byť štyria a určite vám helfne nadupaná dvojdverová kára. To pomôže. Rátajte však s tým, že v policajných autách zásadne sedia nepriznaní potomkovia Nikiho Laudu, ktorí vás dobehnú, aj keď budú mať o 200 koní menej. Podobných kravín zožeriem aj viac, tak prečo nie fifty na to Béčko. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný prequel. První díl Rallye smrti byla naprosta akční bomba u které se člověk parádně odreagoval. Pokračování je bohužel jedná velká nuda a navíc s mizerným obsazením. Vyjímka je samozřejme Danny Trejo. Škoda, že druhý díl neměl původní sestavu jako jednička. Myslím, že by to vidělalo slušný balík. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Keď som sa dozvedel že má byť pokračovanie Death Race a ešte keď som videl tých hercov, tak by bolo hneď jasné že si to nepozriem. Nejakým spôsobom som si to aj tak pozrel a neviem ako ostatným, ale mne sa to celkom páčilo. Videl som aj horšie pokračovania (prequely). Dej filmu je v podstate jasný, takže povedal by som, že si už len doplňujeme informácie. Death Race 2 inak celkom dobre obohacuje túto sériu a vôbec ju nerobí horšou. Herecké obsadenie je fajn a Luke Gosss je sympatický týpek. Čo sa týka postav, tak tie sú tu tiež dobre vymyslené. Každá postava, ktorá sa vrátila sa vrátila aj so svojim hercom. Síce až tak tých postav sa nevrátilo. Rozpočet to nemalo moc vysoký, takže ako béčko (prequel) rozhodne poteší. Ja som sa pri tom skvelo bavil a moc nenudil, takže fajn. Na druhú stranu chápem to nízke hodnotenie. 65% - 3* ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Při odjezdu z banky se lupiči dostanou skrze venkovní dveře. Při otočce auta je vidět, jak v těchto původně prázdných dveřích stojí lidé a sledují natáčení. (ČSFD)
  • Ve scéně v čase 1:17:13, kdy se auto otáčí o 180 stupňů, je možné v záběru zahlédnout také vůz kameramana. (Dreadd)
  • Než Sean Bean v úvodu filmu přepne televizi na zprávy o dopadení Luka, sleduje film se závodícími vozidly. Jedná se o snímek Death Race 2000 z roku 1975, tedy předlohu pro Death Race Paula W. S. Andersona. (oLí)

Související novinky

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

23.01.2017

Studio 20th Century Fox se práv na X-Meny jen tak nevzdá, takže je Marvel pomalu začal nahrazovat Inhumans. Rasa superlidí, kteří vznikli při experimentech mimozemské rasy Kree, se objevila už v… (více)

Reklama

Reklama