Reklama

Reklama

Dítě Bridget Jonesové

  • Velká Británie Bridget Jones's Baby (více)
Trailer 2

Utrpení největší smolařky v dějinách dosud neskončilo. Bridget Jonesová je stále bez chlapa. Jak název třetího dílu slavné série napovídá, tím hlavním malérem bude tentokrát neplánované těhotenství. Taková věc dokáže vykolejit i životem otřískanou Bridget, zvlášť když naprosto netuší, s kým počala. Jak se to rýmuje s faktem, že je stále bez chlapa? Celkem jednoduše. Stačí v doprovodu kolegyně navštívit odvázaný hudební festival a v jeho průběhu se vyspí s pohledným cizincem (Patrick Dempsey). A když se záhy na jedné společenské akci na vlastní tělo přesvědčí, že stará láska (Colin Firth) nerezaví, byť před pár lety definitivně skončila, je „štěstí" hotovo. Protože jí s rozluštěním zapeklitého rébusu nepomůže ani lehce cynická gynekoložka (spoluscenáristka Emma Thompson), ocitne se Bridget ve velmi nezáviděníhodné situaci. Jak seriózní právník Mark Darcy, tak úspěšný provozovatel internetové seznamky Jack Quant se sice k situaci postaví jako praví chlapi, odhodlaní s Bridget a jejím potomkem vytvořit spořádanou rodinu, to ovšem netuší, že jejich šance na otcovství je přesně padesátiprocentní. Jak se blíží termín porodu, Bridget cítí, že bude muset s pravdou ven a hlavně že si bude muset vybrat, komu bude její dítě říkat „tatínku". Normální člověk by poslal oba dva na testy otcovství. Jenže Bridget Jonesová není normální, ale výjimečná. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (613)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mikrosvět téhle britské trubky mě nikdy nebavil a ani třetí díl s tím nedokázal nic udělat. Prostě naše stará Bridget čeká dítě. Nerad to říkám, ale Hollywoodská fabrika vyplivne každý rok zcela určitě lepší romantiku než je tahle zoufalost, ve které divák musí přetrpět otrávený obličej Renné Zellweger. 40% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bridget Jonesová hlási už od prvého dielu pozitívnu správu. Hovorí, že nie je nič zlého byť aj v tridsiatich alebo štyridsiatich sama, alebo že sedieť v piatok večer sama pred televízorom a jesť pri tom nezdravé jedlo, je vlastne čas od času fajn. Niekto by čakal, že keď ide o tretie pokračovanie, nebude za veľa stáť a bude to len slabý odvar predchádzajúcich dielov. Opak je však pravdou. Bridget nesklame až tak veľmi a ona aj jej filmy si zostávajú verné. Občas síce narazíme na ohrané vtipy, ale to vôbec nevadí, humor je tu svieži a dvojhodinový snímku ubehne ako nič. Až do konca filmu napäto fandíme obom kandidátom a rovnako ako Bridget netušíme, koho z nich by sme zvolili radšej, aby bol tým otcom. Áno, Dieťa Bridget Jonesovej nie je nijako hlbokomyseľnou snímku, ale o to predsa ide. Máme sa smiať a oddýchnuť si a presne s takým pocitom odídeme zo stoličky. Priemerný cieľ je splnený. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Exhumace pro komerční účely. Science fiction žánr olizující syžet soupeření dvou pohledných, galantních a finančně velmi zabezpečených kohoutů o dětinskou, alkohol milující a často vykolejenou cuchtu zůstal zachován, akorát se přidal status „geriatrické rodičky“. Nadhled gynekoložky Emmy Thompson a pár vtipů spojených s porodem vyvažují přehnanou ujetost některých scén, křečovitost vážných momentů a na Bridget až nečekaně velké množství klišé. Soutěž mezi Firthem a Zellweger o to, čí obličej více připomíná paviání prdel, vyhrála přesvědčivě Renée o sedmnáct injekcí botoxu.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když mně má drahá polovička řekla, že by šla se mnou ráda do kina a že by to měl být tento film, vybavila se mi jedna reklama na nejmenovaný vůz tovární značky jež má ve znaku modrý ovál a jejímž sloganem je - zasloužím si ho? Hrdina reklamy totiž sedí v kině plném plačících žen se svojí přítelkyní, ta mu pláče na rameno a on jediný neplačící vážně pokyvuje hlavou a odpovídá si - zasloužím! Tak takhle jsem se viděl. První Bridget jsem skoro neviděl, resp. jen v krátkých pasážích když běžela v TV a nebyl to šálek mého earl greye. Nicméně tento film po rozpačitém rozjezdu kdy jsem si - zasloužím - řekl hned v páté minutě, začal sem tam i obsahovat vtipné a humorné situace a já si posléze všiml, že se kupodivu celkem dobře bavím. Hlavní zápletku tvoří trojice Zellweger, Dempsey a Firth. Hlavně ta mužská část byla dobře zvolena protože sympatický otevřený a žoviální Amík Dempsey je skvělým protipólem aristokratickému a britsky správně strnulému Firthovi. Humor v Bridget osciluje velmi zvláštně od vyložených trapností po skutečně dobré seky. Samozřejmě dojde i na dojemné momenty a vážnější chvilky. Překvapilo mne, že právě ty se mi z filmu líbily nejvíce, snad proto, že byly nejblíže životní realitě. O těhotenství a porodu už bylo natočeno nespočet komedií a toto velmi zvláštní období tak silné na emoce nejen pro pár čekající miminko, ale i pro nejbližší okolí je velmi vděčným námětem. Ačkoliv jsme již viděli na toto téma mnohé, v tomhle filmu se mi to podání zmatků před porodem a při samotném porodu opravdu líbilo a po dlouhé době jsem se u komedie zase celkem zasmál, což u současných komedií nezažívám často. Pokud tedy vaše drahá polovička projeví zájem aby jste ji doprovodili do kina, učiňte tak bez obav, protože film vpohodě přežijete. A navíc si si HO - zasloužíte! :-) . Dávám za tři vlasy na DNA testy. * * * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je jí 43 let, má vážné obavy, že zůstane na ocet, ke všemu to ale tak nevypadá, dvakrát si totiž zapíchá. Ve výsledku krouží kolem ní dva muži. A jeden z nich je i autorem jejího absolutně neplánovaného početí. A Bridget Jonesová svede se sebou hodně vnitřních monologů, aby ulevila své těžce zkoušené duši, která je o 12 let starší a o dobrých 30 kilo lehčí. Obrovská časová propast, která zde zeje od posledního dílu, má za následek, že Hugh Granta uzříte už jen na archivní fotografii, film začíná pohřbem jeho postavy. Z Colina Firtha je uznávaná oscarová persona, třetí z party, ta hlavní, tedy Renée Zellweger už nemá status sexbomby, za kterou pálí muži. Ale šestiletá herecká pauza na jejím herectví není nijak znát. Oproti tomu jsou ale znát dvě hodiny, co film trvá, a pokud nejste zrovna z řad divaček, hihňajících se nad románovými výplody Helen Fielding, pro které je film určen primárně, tak vás film prostě těžce neohromí. Do party přibyl Patrick Dempsey, pro něhož jsou role svůdníků na jednu noc celkem adekvátní, Colin Firth už je poněkud herecky dál. A tihle dva musí kroužit kolem plastikou zmršené Renée a předstírat, že je to ta největší fešanda z celé milf galaxie. A fakt není. A dál je zde ještě Emma Thompson, která se překvapivě podílela na scénáři. Určitě existuje alespoň jeden film, kde se objevila v roli lékařky mající zkušenosti s příchodem potomka na svět. Ano, komedie "Junior". A pak je zde téměř "detektivní" zápletka, kdy si s nastávající maminkou lámeme péra, kdo je otcem jejího klubajícího se chlapečka. Z týmu scenáristů, který dělal na minulých dvou filmech a různě se během let obměňoval, zůstala jen Helen Fielding, nově je autorem scénáře i Dan Mazer, sprosťák, který rating R zatížil největšími vulgarismy. Jinak by nepřístupnost neměla pomalu co nabídnout. K trojce se oklikou vrátila osvědčená režisérka jedničky Sharon Maguire. Její režie je technicky vyzrálejší, film pro oko vypadá dobře. Jen je hlavní problém, že z mužského hlediska je to ve výsledku pořád jen donekonečna rozpitvávané obyčejné hormonální splašení jedné čtyřicítky, nekoukal z toho ani žádný kompromis a Renée už je fakt hodně po sezoně. Kupodivu jsem u toho nudou nezhebl, ale ani jsem tomu nepřišel na chuť. 5/10 ()

Galerie (62)

Zajímavosti (24)

  • Když Bridget (Renée Zellweger) drží čerstvě narozené miminko, v jednom záběru je jen zabalené, v dalším je už oblečené a má čepičku. (klarika)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama