Reklama

Reklama

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 425)

Kamzicky 

všechny recenze uživatele

Znal sem sérii již z mladších let co jsem jen tak zahlédl.Zašel jsem jsi tedy s přáteli na tuto novotinu.Ta mne strhla způsobem, kdy jsem si hned další den stahoval první tři díly abych byl opravdu v obraze.S největší pravděpodobností můžu říct že se tento návrat jako jeden z mála hodně podařil.Každopádně doporučuji a to hlavně mužskému pokolení doporučuji nechodit na tento film s něžným pohlavím, protože jen půlka z vás si to užije :D ()

Gryfi 

všechny recenze uživatele

Původního Maxe jsem buď neviděla, nebo si ho už vůbec nepamatuji... chybí mi tedy návaznost, či případné ovlivnění.. a na to konto k tomuto filmu/dílu mohu pouze říci.. bože co to je za šílenost bez hlavy a paty.. dalo by se snad přihlédnout k tomu, že se to jmenuje Šílený Max... Nevím, v podstatě celý film jsem částečně nechápala o co vlastně jde a to, že je tam rádoby akce s autíčkama, motorkama, tahačem v poušti.. to nějak nezachránilo.. film mě vůbec nenadchnul.. ()

Eddie Rider 

všechny recenze uživatele

Nejak tie chválospevy na tento film idú mimo mňa. Vizuálne zaujímavé (skôr zaprášené), dejovo mdlé... takže za 3 (z toho jedna * za autá a Tatru ako War Rig) ()

Chenile 

všechny recenze uživatele

Tak nejak jsem si zvykl ze vsechny akcni sceny jsou shrnuty v ukazkach filmu, ale tady to rozhodne neplati... Podtitul "Silena Cesta" rozhodne sedi... Takovej nasup jsem opravdu necekal. A malem bych zapomnel, vse podtrhuje vynikajici soundtrack... ()

Merrin 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si vychutnával až do samého konce, i když se moje manželka těšila, až bude konec. Akce od začátku do konce. Ve filmu je vidět vše, co k celé sérii Mad Maxe patří. Krásné holky, šíleně upravená auta a hlavně pořádná akce. Na Maxe se velice rád opět znovu podívám a proto dávám 5 hvězd. ()

kysilkalukas 

všechny recenze uživatele

Toto byl můj první šílený max.Zezačátku film vypadal slibně,vtipné a originální scénky jako byly kojící ženy,ale po chvilce se oči nabažili a pak se neustále scény opakovaly.Jízda-pronásledování-výbuchy..Na to jak to většina hodnotí,pro mě zklamání.Jestli takhle bude vypadat svět po apokalypse,rozhodně chci abych byl mrtví hned po výbudu,jelikož nechci aby ze mě byl albín bez vlasů a k tomu ještě vychrtlina. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Akce a nic než akce.Příběh je zredukován na cestu tam a zpátky,během které se strhne opravdová mela.Postapokalyptický svět je až příliš přetažený,chování některých jedinců je spíše ze žánru parodie. ()

AlicaFox odpad!

všechny recenze uživatele

Coze?? Coze??? Nechapem.... Asi som pribrzdena alebo nieco take. Vsetci moji obubeni dali 4-5 hviezd. Akoze vobec nechapem za co. Za herecke obsadenie? No ok to bolo celkom v pohode. Za dej?? Ziadny tu nebol. za akciu? Ved toto bol cisty blud uplne onicom. Tu jednu hviezdu davam za to ze s velkym nadhladom by sa to dalo brat aspon ako komedia a este prohodnotim koho si necham v oblubenych ocividne. ()

tXtX 

všechny recenze uživatele

TRON na púšti a.k.a ultimátny audiovizuálny zážitok, ktorý musíš vidieť. Nič viac, nič menej. Viac to tu ospevovať nemusím. Hodnotenie a viac než 1500 komentov plných nadšenia by ti malo stačit.. ()

golf78 

všechny recenze uživatele

KLADY: herecké obsazení, kulisy, kamera. ZÁPORY: 1. asi musím vidět všechny předchozí díly MAD MAX, abych měl vůbec šanci se chytit do děje a zjistit O CO JDE. Každý film, ačkoli je v nějaké sérii, musí být pochopitelný sám o sobě. Prvních 45 minut jsem vůbec netušil kdo je MAD MAX, co je za dobu a proč se děje, co se děje. 2. Prvních 45 minut je hlavní hrdina někde svázanej, zavřenej, s maskou na ksichtu a hlavně NEMLUVÍ. 3. Nemluví ani další hlavní hrdinka, jen z nějakého důvodu někam jede, nikdo neví proč a když se to po 35 minutách filmu dozví, tak není vysvětleno, kdo ty holky vlastně jsou, proč to tak je atd. Asi to je jasný lidem, co viděli předchozí filmy, ale to zase narážím na fakt, že FILM by měl být srozumitelný sám o sobě. 4. Všechno je až moc komiksově přehnané, nepravděpodobné. Přijde mi to jako VODNÍ SVĚT na poušti. Tam ale hlavní postavy alespoň mluvily. Film jsem nedokoukal, protože jsem nechtěl riskovat, že další 1 hodina a 15 minut bude stejně "mlčenlivá" jako těch prvních 45 minut. Možná se to v té 46 minutě zlomí, ale to se asi už nikdy nedozvím. Varuji tedy všechny diváky, kteří chtějí vnímat film, který má pochopitelný začátke, pochopitelný průběh a třeba konec k zamyšlení, tak toto NENÍ film pro Vás. Možná kdyby mi bylo 16, byl jsem zhulenej, tak bych si to užil jako vizuální podívanou, ale příběh po 45 minutách filmu byl NULOVÝ. ()

io. 

všechny recenze uživatele

Tématem zapadá film do 80tých let - tenkrát bych řekl "super akční sci-fi", dneska bych to ohodnotil jako průměr. Jednu hvězdu jsem přidal za výpravu, kostýmy a vůbec fantazii tvůrců, kteří dokázali udělat z poměrně zastaralého a dost hloupého námětu docela slušný film, přičemž divák nelituje peněz za lístek do kina.... a to je dneska opravdu umění. ()

Aldante 

všechny recenze uživatele

Doprdele drát. Absolutně nevím po deseti minutách o čem že to bylo. Film musel být podporován ministerstvem dopravy, páč si nepamatuji nic, než že se jezdilo. Tak ten si nominuji na festival promrdanýho času" ()

JancakV 

všechny recenze uživatele

Jako dobrý akčňák, to jo. Nad celkovou nelogičností toho světa i motivací postav mávnu rukou. Ale proboha proč tam byly ty zrychlený záběry? V akčních scénách se dodělává digitálně celá okolní krajina a pak zrychlí záběry jak v nějaké TV produkci? Nápad s bubny a kytaristou není špatný, ale funguje pouze v jednom záběru, když se vrací kamion a pouštějí se do pronásledování - to dá kytara tempo. ()

Fonnel 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, že za tímto filmem stojí stejný řezisér jako za "Melovou" sérií. Je pravdou, že trojka byla dost ujetá a jednoznačně nejlepší byla dvojka. Max nebyl nikdy žádný velký myslitel a okolnosti mu nikdy nedávali moc na výběr, ale pořád se dalo do jeho role vžít. Nynější degradace Maxe na chrčícího poloidiota je už trochu moc. Max stratil lidský rozměr (a to má Hardyho rád). Od začátku filmu je jasné, o co zhruba jde. Zvraty žádné, myšlenka žádná, prostě lineární cesta tam a zase zpět. Po pravdě, kdyby Hardyho nechali za těch 100 míčů ojet ten modelingovej casting, tak by to bylo aspoň dobrý péčko ... s podobně kvalitním příběhem. Zajímalo by mě, kolik si z těch 4* a 5* na tohoto Maxe vzpomene za rok. ()

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Naprosto nehorázný obrazový a zvukový nářez s odfláknutým příběhem a dost pitomým koncem. Ale za tu meganálož akce s několika originálními nápady si 4 hvězdy poprávu zaslouží. K velkýmu překvapení z hodinové zběsilé honičky hromady magorů není nudná snad ani minuta. ()

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

28.10.2022

Pro herečku a hlavní hvězdu chystané Furiosy Anyu Taylor-Joy (Dámský gambit) je hlavní část natáčení hotová. 26letá Američanka z Miami sdílela před pár hodinami fotky na svém instagramovém účtu, ve… (více)

O čem bude madmaxovská Furiosa?

O čem bude madmaxovská Furiosa?

26.06.2022

Natáčení snímku Furiosa je v Austrálii momentálně v plném proudu, a tak už na veřejnost vypluly také první oficiální informace o ději celého filmu. Jak už název napovídá, hraný prequel k Šílenému… (více)

Reklama

Reklama