Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 2

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 084)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

No tedy... Nic nového pod sluncem. Ani nic dobrého. Jakési napětí jen asi ve dvou scénách (Natalie jde pro cukr a vodu, závěrečné skrývání se), jinak víceméně nuda, nechutnosti, které vlastně ani nejsou nechutné, protože se hned okoukají, a slibný nápad s odvykačkou zašlapává do lesního podrostu stupidní chování všech - živých, mrtvých i polomrtvých. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $54,239,856Tržby Celosvetovo $97,542,952Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,054,556 Tržby za predaj DVD v USA $8,199,318║ zručne natočený samoúčelný horror, ktorému chýba živé jadro, niečo na vrch čím by sa oddelil od plejády podobných horrorov, ale je pekné že tvorcovia dávajú určitú poctu originálu a snažia sa troška posunúť pretvoriť určité scénky, samozrejme nudiť sa pri tomto nedá /60%/ ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí filmu jsem přemýšlel, jak bych ho zpětně ohodnotil. Určitě mu nemůžu dát víc, jak originálu. Jenže tomu jsem dal tenkrát jednu hvězdičku za brutálnost. Uznávám, že tenkrát jsem to trošku přehnal. Ta brutální ironie by si zasloužila alespoň dvě. Tady totiž chyběla a tak se jednalo hlavně o brutální výplach. Tak brutální, že té umělé krve tady tvůrci museli vylejt na hektolitry. Myslím si, že Alvarez odvedl solidní práci, fanoušek hororu tady musí být vysloveně nadšený. Škoda, že ten remake chtěl tak odlišit od originálu, že z toho vlastně udělal jenom dost nechutný horor s herci, co místo končetin mají jenom samé pahejly a kupodivu drží víc, než bychom si dokázali představit. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Hell Hazers II: The Reckoning, kdyby si neuvědomovali svou odvozenost a stupiditu. Postavy posledních třicet let nesledovaly televizi, a tak dle hesla „logika? Jaká logika“ páchají ta nejdebilnější z debilních hororových klišé. Jedinou sympatickou postavu nepřekvapivě hraje Jewel Staiteová převlečená za Johna Lennona. Naznačené téma absťákových halucinací a mých vizualizovaných nočních můr to ze sraček neodůvodněných remaků nevytáhne. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ultrabrutální ofenzivní démonický horor, od kterého jsem si přece jen něco sliboval, nebyl špatný, ale vyšel úplně naprázdno. Na wide release je to opravdu slušný krvák (násilí typu MARTYRS) víceméně od začátku do konce, jenže nic z toho už mě na prdel neposadí a nic víc jsem v tom nenašel. Atmosféra - žádná, démon - na plátně nonstop, herci - nevýrazní, humor - nesedne, přesah - nikam, značka EVIL DEAD - zbytečná. Takže další remake co upadne v zapomnění. (Je pravda, že jsem občas díval s nadšeně otevřenou hubou, třeba na sežrání motorový pily, vypižlání si tváře nebo ruku vysící na zbývajících pár cárech tkáně.) ()

Galerie (159)

Zajímavosti (52)

  • Herecké obsazení bylo velkým množstvím zobrazování násilí zaskočeno. (Ownerko)
  • Jedním z hlavních důvodů, proč Alvarez na natáčení přistoupil, byla skutečnost, že se film obejde bez původní postavy hlavního hrdiny Ashe. (Ownerko)
  • 95 % snímku bylo natočeno v chronologickém pořadí, protože většina scén se odehrává v uzavřeném prostředí, kde se úroveň krve a násilí stupňuje. Proto se nemusela náhražka zaschlé krve odstraňovat kvůli dalšímu záběru, kde by byly zapotřebí čisté zdi apod. (Ownerko)

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama