Reklama

Reklama

Začněme v Egyptě před dvěma tisíci lety, kde se velmi ambiciózní princezna Ahmanet (Sofia Boutella) chystala na převzetí vlády v zemi po svém otci a pro naplnění svého cíle se neváhala spojit s temnými sílami a provádět věci, z nichž tuhla krev v žilách. Potrestali ji mumifikací zaživa a pohřbili tak, aby ji nikdo nenašel. Jenže našel. O dva tisíce let později se v místě jejího věčného odpočinku ocitli dobrodruh Nick Morton (Tom Cruise) a archeoložka Jenny Halsey (Annabell Wallis). Ti nešťastnou náhodou objevili Ahmanetin sarkofág, který nechala Jenny urychleně převézt do Londýna k dalšímu zkoumání. Jenny totiž pracuje pro tajnou organizaci Prodigium, jejímž posláním je pronásledování a odchyt těch nejnebezpečnějších monster. Ředitel Prodigia Dr. Jekyll (Russell Crowe) má v tomto směru poměrně bohaté zkušenosti. Jenže letadlo převážející mumii prokleté princezny až na místo určení nedoletí, ale zřítí se k zemi krátce před přistáním. Nickovi se jako zázrakem podaří katastrofu přežít, brzy ale zjistí, že smrt v troskách letadla by pro něj byla mnohem lepším řešením. Princezna Ahmanet se totiž díky jeho neuváženým činům probudila a touží po nadvládě nad světem. K tomu ale potřebuje i svého domnělého osvoboditele – Nicka. (CinemArt)

(více)

Videa (19)

Trailer 3

Recenze (883)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Cruise vedle nešlápnul. Sázka na nové temné univerzum vyšla a svižná Mumie vykopla hned několik postav, o kterých se rád dozvím víc. Zároveň však funguje i sama o sobě, a to je dobře. Rozumná stopáž zajišťuje, že se na nic zbytečně nečeká a i mých oblíbených, do očí bijících logických přešlapů jsem si všímal mnohem méně než v blockbusterech za poslední dobu. Herci jsou fajn, kombinace dobrodružství s trochou humoru a hororu docela taky. A hlavně se tvůrci drželi nohama na zemi a nepouštěli se do barevně či digitálně přeplácaných orgií, v důsledku ubírající na osudovosti vyznění. Nic hlubokého samozřejmě nelze čekat, ale v rámci žánru a popcornové vůně je nová Mumie sázkou na jistotu, která funguje. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Viděli jste poslední snímek od Shyamalana - Rozpolcený? Tak takovým dojmem na mě působil tento snímek. Takže pokud smícháte dohromady původní dobrodružnou Mumii s nějakou Marvelovkou plus přidáte špetku nějakého filmu se zombie, nejlépe nějakého, kde vám přijdou spíše k smíchu a na závěr přidejte nějaký horor s brunetkou která z vás chce vysát život, tak vznikne tento paskvil, nad kterým mi rozum stál a pokud nepočítám snad jedinou opravdu povedenou (našteští i celkem dlouhou) scénu z letadla, tak na tento film chci zapomenout. O to více, protože jsem se těšil na své oblíbené herce Toma a Russella, kteří pro mě dodnes znamenali jistotu kvalitního filmu (neviděl jsem samozřejmě všechny). Ale že to zrovna přijde v Mumii jsem nečekal a jejich film hodnotím poprvé ** (nepočítám u Toma Austin Powers kde se jen mihl). Herecky u mě obstál pouze Tom, ostatní mi přišli jako kdyby hráli poprvé. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Předem bych chtěl říct, že Kurtzman narozdíl od režiséru Kon-Tiki a nových Pirátů očividně miluje akci, a proto je jí tu dost a většinu akčních scén si budete pamatovat opravdu hodně dlouho. Nová Mumie překvapuje v tom, že PG-13 rating ždímá na maximum ... a ano dokonce je to i dost hororové. Takhle nějak si představuji kvalitní rozjezd letní blockbusterové sezóny a upřímně se nemůžu dočkat dalších filmů z tohoto filmového univerza. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ak sa chcete len pobaviť a blahosklonne prehliadnete pár klišé alebo hlúpych dialógov, potom môžete byť úplne kľudne spokojní. Akcie je tu dosť, pekné efekty, nejedna scéna vie skutočne vystrašiť a herecké osadenstvo úspešne zachraňuje čo sa dá. Navyše je tu jedna sexi múmia (Sofia Boutella), z ktorej nemáte až tak strach, ale najradšej by ste ju pretiahli. Tom Cruise odvádza svoj štandardný výkon, vo väčšine snímkov je prevažne sebavedome suverénny. Herecké výkony zodpovedajú obsadeniu, efekty sú príjemné a pár plusových bodov získava Múmia za občasnú strašidelnosť. A tvorcovia ešte zaslúžia pochvalu za to, že mali dostatok súdnosti, aby film nerobili dvojhodinový - nedaj bože viac, ako je dnes v móde. Áno, kritizovať sa tu dá mnohé, ale nie je to zapotreby. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Lucerna/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// PLUS: první návštěva kina Lucerna, otevírá se nám nový filmový vesmír, Tom Cruise "současná hollywoodská hvězda" kvůli které jdu na film, překvapila mě postava Dr. Jekylla a její obsazení, ale proč ne, občas žánrově tíhne k hororu, vaše drahé polovičky vás budou strachem objímat MÍNUS: celkově efekty (klidně by tu mohlo být víc destrukce) a spousta tmavých scén kde není mnoho vidět, upřímně postavu Toma Cruise by mohl hrát kdokoliv a jako herec na sebe strhává velkou posornost a je to téměř jeho film, což se k Mumii příliš nehodí, slabší režie, předvídatelný scénář, nic co by mě překvapilo./// Shrnutí: Částečně se drží zavedené značky, ale všeobecně oprašuje námět a snaží se nakopnou nový "monster" makrosvět. Větší účinek bude mít film až v sérii dalších filmů pro které si otevírá vrátka, jako samostatný film je zapomenutelný a původní filmy nepřekonává./// Celkem 63%/// ()

Galerie (58)

Zajímavosti (25)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

28.10.2021

Herec Ryan Gosling (Blade Runner 2049) opět spojí síly s režisérem Derekem Cianfrancem (Za borovicovým hájem), tentokrát u remaku slavného hororu Vlkodlak. Studio Universal Pictures totiž nadále… (více)

Reklama

Reklama