Reklama

Reklama

Zrodila se hvězda

  • USA A Star Is Born (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu Zrodila se hvězda hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou ovšem celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradleyho Coopera je tento film jeho režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Lady Gaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (919)

castor 

všechny recenze uživatele

Už počtvrté a základní zápletka se nemění. On je úspěšný zpěvák, ona nadaná. Lehce vyhasínající country rockový muzikant Bradley Cooper popošoupne Lady Gaga vstříc zasloužené slávě. Sám přitom propadá svým démonům, kteří jsou zakořenění už kdesi v dětství. Problémy se sluchem, sklenka něčeho ostřejšího i příležitostné drogy. Tuhle čerstvou lásku tak čeká velká zkouška. Zlomenému hudebníkovi přináší zdánlivou stabilitu, přičemž oba zkouší praktiky pochybné branže. Výsledek sice nepůsobí přehnaně limonádově, musím ale zdůraznit, že emoce mi jednoduše chyběly. Na dřeň nikdy nejdeme. A samotný příběh není nijak objevný. Dívka zvyklá na zaplivané bary, která dá klidně otravnému „fanouškovi“ pěstí, nedokáže pořádně od plic sdělit svému milému, že má s chlastem zatraceně velký problém. Na druhou stranu on ji varuje, aby se showbyznysem nenechala semlít, a že cesta, kterou se vydala, je neupřímná, ona s tím ovšem problém nemá. Přitom se dosud nejlépe cítila v úplně jiné poloze a ideálně nad pianem, nyní se nakrucuje na vtíravý pop. „Upřímného“ konfliktu se nedočkáme. Škoda. Jinak samozřejmě všechno šlape, i když na nejrůznější nominace pro režiséra bych to úplně neviděl. Ano, debutující Cooper nastrkal do prostých scén hodně energie a náboje, ale jinak nijak nepřekvapuje. Coby herec je už na palec nahoru, pochopitelně stejně jako extrémní exhibicionistka Lady Gaga, která působí mile rozpačitě i civilně, navíc v téhle poloze skvěle zpívá. První polovina lepší. 75% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MÁM TU KAMARÁDKU, KTERÁ PŘIJELA ZDALEKA. NAPSALA ÚŽASNOU PÍSNIČKU. CHCI, ABY JI ZAZPÍVALA. PODLE MĚ JE SKVĚLÁ...“ /// Ten film je takovej... prostě jak jsem čekal. Sympatickej Cooper a pro mě nevokoukaná Gaga. Jeho songy se daj poslouchat a když dojde na jejich duet, mám slzu v oku. To jsem prostě chtěl – čekal. Sice bych si místo Stefani Germanotty dovedl představit třebas Janis Joplin... ale co už... Vydržím popový popěvky a za to se prej aspoň se dozvím něco vo tom šoubyznysu. A tady je v jedný chvíli předvedenej úpadek i vzestup. Tahle verze vohranýho příběhu potvrzuje výjimku vo smyslu natáčení remaků. Bradley je kurevskej všeuměl, kteerýmu bych dal s klidem korunu. Nebo Oscara za Shallow. Nemůžu si pomoct. Vono mě to chytá u srdce... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neznám. Neznám. Kurva neznám... 2.) Hrajou mě teď všude! 3.) Thx za titule ,,Parzival“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak první záběr toho filmu je, jak se Bradley před vyprodaným sálem láduje prášky a chlastem - veškerá střídmost jde okamžitě z okna a vy víte, že máte čekat melodrama větší než sám život. Mám rád exhibice arogantních filmařů, kteří točí okázalé tříhodinové filmy výhradně proto, aby dokázali světu svojí brilianci, a nikdy by mě nenapadlo, že jedním takovým filmem nás obšťastní zrovna Cooper. Škoda, že jeho pojetí je dost stylisticky rutinní, i když střet pseudorealistického uchopení a dějových i vizuálních gest občas vyvolává určité napětí, které mě bavilo sledovat. Jinak škoda, že je Cooper vůči své postavě tak opatrný - hraje alkoholickou drogovou trosku, ale projevuje se to tak, že prostě odpadne a spí jak miminko, což Lady Gagu trápí. I když poněkud realističtější by bylo, kdyby se, jak se u alkoholika sluší, projevoval vůči ní nějak agresivně a násilnicky. Stejně tak je film o střetu konzervativního zpěváka a nové krve - ale tento střet zůstává na rovině hudebního vkusu, protože obě postavy bezproblémově sdílejí stejné progresivní hodnoty (Cooper si vyrazí na drag - jak přesvědčivé u jižanského country-rockového zpěváka posedlého starými dobrými časy), čímž se opět obrušuje možný konflikt jen na bezpečnou, povrchní rovinu. Na jednu stranu chápu, že není smyslem každého filmu jít na dřeň a že melodrama si může dovolit odhození tohohle typu komplexnosti, ale přece jenom - při stopáži dvě a půl hodiny se nabízí trocha prostoru pro trochu větší odvahu. Taky je zajímavé, jak moc tenhle film stvrzuje mainstream a mainstreamové instituce. Úspěch u co největšího počtu publika je vším, nominace na Grammy je největší událost - štěstí je spojeno právě s tím, s čím ho spojuje mainstream. Potíže můžou nastat jen kvůli chybě lidského faktoru. Už dlouho mi na mysl nepřišel termín "pohádka pro dospělé", který se mi dřív tak moc hnusil, protože představoval všechno, co mi na filmech přišlo špatné - A Star Is Born je rozhodně pohádka pro dospělé (byť se špatným koncem - který mimochodem podle mě v tomhle podání, na rozdíl od těch předchozích, vůbec nepůsobí přesvědčivě a dostatečně motivovaně, rozhodně ne jako poslední a jediná možnost - neustále jsem přemýšlel, jak se od téhle soft verze dostane film ke svému nevyhnutelnému konci, co hrozného se musí stát, aby to bylo adekvátní - a najednou to prostě přijde jakoby odnikud). Film, ve kterém hádka s alkoholikem nedosahuje intenzity hádky kvůli zvednutému záchodovému prkýnku v našem světě, protože postavy musí být i ve svém nejnižším bodě sympatické, nebo alespoň vzbuzující lítost. V důsledku to tedy spíš "větší než život" je "menší než život" - předně protože ty výpustky ničím nenahrazuje (břitkými dialogy, silnými pointamy, výraznou režií...). Ale překvapivě se s tím dokážu smířit jako s něčím, co smí existovat. 70 % ()

tron 

všechny recenze uživatele

Chvíľu som uvažoval, že Zrodila sa hviezda dám len 2* ale nemôžem a to napriek tomu, že som čakal oveľa strhujúcejší, silnejší, emotívnejší a monumentálnejší zážitok (a je to strašne dlhé a predvídateľné). Mám príliš rád príbehy o talentovaných (a zároveň prekliatych) ľuďoch, pesnička Shallow je super a Lady Gaga skvelá. Úvod fajn, záver silný, ale cca 40 minút v strede dosť o držku. SPOILER A vôbec som nepochopil, o čo režisérovi išlo pri premene hrdinky. Tá je na začiatku líčená ako pomaly až country speváčka, zrazu z nej urobia tancujúcu popovú hviezdičku a nikomu mimo manžela to nevadí, dokonca aj jej to pripadá prirodzené. Čiže ju mám vnímať ako negatívnu postavu, ktorá pre prachy urobí všetko a utrápi muža na smrť tým, ako prehajdáka svoj vlastný talent? Palec dole dávam i za slabo, nedostatočne spracovaný motív postupného hluchnutia; z podľa mňa pre postavu kľúčovej udalosti urobil režisér nič. SPOILER ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu to dostat z hlavy, prostě nemůžu. Úsměv a pohyby Lady Gaga a Bradleyho šíleně zamilovaný a opilý pohled. Ten okamžik, kdy spolu stojí na pódium nebo sedí u klavíru a nechávají se naprosto ovládat hudbou a láskou. To jak spolu zpívají a ladí, a má to neskutečnou sílu. V kině, pokud to jen trochu jde, nebrečím. Tady to nešlo. Zatím největší překvapení letošního roku. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (48)

  • Lady Gaga (Ally) sa počas natáčania natoľko zžila so svojou postavou, až musela chodiť na terapie a prefarbiť si vlasy späť na blond hneď, ako to bolo možné. (martin1m2)
  • Lékař, který se zabývá Jackovou (Bradley Cooper) hluchotou, je skutečným Cooperovým lékařem. (Royaldell)
  • V rámci přípravy na roli si Lady Gaga (Ally) měsíc před natáčením změnila barvu vlasů a přestala nosit make-up. (Royaldell)

Související novinky

Oscarové nominace 2019

Oscarové nominace 2019

22.01.2019

Po Českých lvech tu máme konečně také nominace na 91. ročník Oscarů. Těm pro změnu vévodí osobní výpověď režiséra Alfonso Cuaróna Roma a pak kostýmní dobové drama Favoritka od Yorgose Lanthimose, oba… (více)

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

10.01.2019

Nominace na britské filmové ceny jsou již od včerejška známy a do čela se dostal film, který s Velkou Británií úzce souvisí. Snímek Favoritka režiséra Yorgose Lanthimose (Humr), vyprávějící o… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama