Reklama

Reklama

Zrodila se hvězda

  • USA A Star Is Born (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu Zrodila se hvězda hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou ovšem celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradleyho Coopera je tento film jeho režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Lady Gaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (920)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Po tom oscarovém hypu a po větě z Frantovy recenze, cituji "Většina písniček v tomto filmu je folk-rock (nebo co je to za žánr)", jsem čekal trochu víc. Ona věta není pravdivá. Platí to jen o několika písničkách na začátku, které zpívá Bradley Cooper sám (vzorem pro jeho postavu byl Eddie Vedder). A ještě je pěkný duet Shallow, který stejně jako podobná skladba z filmu Once jistě toho Oscara dostane. Jenže jakmile se hrdinka zrodí v hvězdu, hudba se stane nesnesitelnou. Písně Lady Gagaové jsou totiž tuctový balast jak z disneyovských muzikálů či tupý pop, kde chyběl už jen klip s twerkujícími zadky. Tedy přesně to, co jsem doufal, že ve filmu NEbude. Chápu, že se z její postavy stala popová hvězda a je to součást děje, ale ten děj je jinak nezajímavý a právě na kvalitních písních by měl stát. Postřeh č. 2 - podobnou proměnou k horšímu prošel i vzhled Gagaové - v civilu, když není zmalovaná jak strašidlo, je to vlastně hezká holka. Jakmile se zrodila hvězda, vrátila se i stará známá zmalovaná Gagaová. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Filmárčina za 4*, ale dojem za 5*. A Star Is Born je klasickým príbehom o láske, vzostupe a páde, ale Cooper poňal svoj režijný debut takým sviežim spôsobom, že ma touto prvotinou vážne príjemne prekvapil. Kombinácia Bradleyho Coopera a Lady Gagy bola prakticky dokonalá a ich vzťahu som veril od prvej sekundy až po tú poslednú. Romantický žáner rozhodne nepatrí medzi mojich favoritov, no v snímke sa udržuje na veľmi prijateľnej a realistickej úrovni. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi jsem těch hudebních dramat už pár viděl, když tomuto filmu nedokážu dát pět hvězd. Nicméně naprosto chápu, proč je s celkovým hodnocením tak vysoko. Má v sobě celou řadu překvapení. Jen jsem celou dobu čekal na závěr a ten mě pak nedokázal šokovat natolik, na kolik bych si sám přál. Přitom už první překvapení je Bradley Cooper. Kdo by byl řekl, že komediální herec, který se proslaví trilogií pařeb nakonec natočí takovou epickou romantiku a ještě všem ukáže, že dokáže zpívat a skládat hodně slušný jižanský rock. No a druhé překvapení je samozřejmě Lady Gaga. Její muziku beru, respektuju ji jako popovou hvězdu a uznávám, že její muzika v rámci popu má nápad. Herecky ale zrovna takovým lidem jako je Leonardo DiCaprio, který se ji ještě nedávno smál na udělení Glóbů, naprosto vytřela zrak. Klobouk dolů. Z obyčejné holky, která dře v restauraci jako číšnice se stala hvězda světového formátu. Některé scény jsou ve filmu doslova legendární. Škoda, že tak epický nebyl i závěr. Jinak musím dodat, že pokud máte rádi muziku a trošku sledujete i zákulisí, tak si ve filmu dokážete najít celou řadu nenápadných momentů, které ale dokážou hodně co říct k dané scéně. To se mi na něm hrozně líbilo. Po shlédnutí jsem diskutoval, přemýšlel a ještě jednou diskutoval. Bradley s Lady Gaga ten filmařský vesmír udělali tak objemný, jak kdyby byli opravdové existující hudební hvězdy. Krása. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Je až obdivuhodné, jak tato tradiční romance šlape jako hodinky. Takto filmařsky vyzrálý režijní debut jsme tu už totiž dlouhou řadu let neměli a jako jeden z mnoha stále nechápu, kde se ten talent na režijní sesly vzal. Bradley do toho totiž šlape jak před kamerou, tak i za ní na 110% a za celou dobu vás nenechá ani na chvilinku zapochybovat, o tom že má svou vizi pevně pod kontrolou. Je vážně radost to sledovat a na oscarech držím palce jak jemu, tak i Lady G., která mě svým hereckým projevem naprosto ohromila. Přesně takový impuls dnes již umírající žánr potřeboval. Respekt! 8/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bradley Cooper si dal (s)pich(a) s Lady Gaga. A vyšel z toho příjemný potomek, který sice rozvrátil jeden vztah, ovšem dopomohl upevnit pouto mezi zdánlivě herecky nesourodou dvojicí. Alkoholem a drogami svlažený i pomočený Cooper je jistě zajímavým protipólem hodné Gagy, která s ním zpívá i jebe s pocitem blaženosti a oscarového uznání. Zdánlivě nic převratného se neděje - jeden hudebník zažívá strmý kariérní pád a talentovaná hudebnice rozjíždí svoji popovou kariéru. Obdobné časy pamatuje i stará dobrá a  stále úspěšně mrtvá Judy Garland, jen s tím rozdílem, že její archaický příběh byl přetaven do soudobé verze, která je v mnohém atraktivní i tak trochu zbytečná zároveň. Určitě je dobré vědět, že Cooper v sobě našel režijní klima(kterium), co ho katapultuje mezi ne úplně marné režiséry, možná se dokonce stane i expertem na hudební snímky. Je dobré napsat, že vůbec nic by se nestalo, kdyby byl film i o půlhodinu kratší. Postupem času se do celého pojednání začala vkrádat rozvláčnost. Songy netřeba představovat, mnohé z nich jsou slavné a vydařené, Shallow se stalo nesmrtelným. Mezi nezapomenutelné snímky si tenhle film nezařadím. Měl vcelku pevně a režijně patřičně zvládnutou přehlednou osnovu, co nepostrádá příjemnou hudební složku, výrazně osobité herectví ústřední dvojice a množství dojemných scén. Oproti tomu se nepodařilo odbourat dojem místy utahané i natahované podívané, která příliš neláká k opětovnému zhlédnutí. 6/10 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (48)

  • Natáčelo se během turné Lady Gaga (Ally) Joanne i na festivalu Coachella v roce 2017, kde Gaga také vystoupila. Záběry z koncertů pochází i z festivalů jako Glastonbury, Stagecoach a New Orleans Jazz and Heritage Festival. (hansel97)
  • Lady Gaga (Ally) sa počas natáčania natoľko zžila so svojou postavou, až musela chodiť na terapie a prefarbiť si vlasy späť na blond hneď, ako to bolo možné. (martin1m2)

Související novinky

Oscarové nominace 2019

Oscarové nominace 2019

22.01.2019

Po Českých lvech tu máme konečně také nominace na 91. ročník Oscarů. Těm pro změnu vévodí osobní výpověď režiséra Alfonso Cuaróna Roma a pak kostýmní dobové drama Favoritka od Yorgose Lanthimose, oba… (více)

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

10.01.2019

Nominace na britské filmové ceny jsou již od včerejška známy a do čela se dostal film, který s Velkou Británií úzce souvisí. Snímek Favoritka režiséra Yorgose Lanthimose (Humr), vyprávějící o… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama